Beste duurzame pyjamas en nachtkleding: Dromerige merken + Gids

door de redactie

Beste duurzame pyjamas en nachtkleding: Dromerige merken + Gids

Volgens ons slapen we allemaal het lekkerste in een pyjama waarvan je weet dat die zonder giftige chemicaliën en onder eerlijke arbeidsomstandigheden is gemaakt!

Veel mensen hebben een kast vol duurzaam gemaakte kleding, maar wat je 's nachts draagt wordt nog al eens vergeten.

In deze blog delen we daarom onze favoriete eerlijke en duurzame pyjama's om je duurzame garderobe mee af te maken.  

Wat maakt pyjama's en nachtkleding duurzaam?

Model wearing one of the best ethical pyjamas

De meeste fast fashion nachtkleding is gemaakt van katoen of polyester, wat niet de beste materialen zijn voor het milieu.

Verder bevat fast fashion kleding ook vaak giftige stoffen en chemicaliën zoals ftalaten, schadelijke synthetische kleurstoffen en zware metalen.

Ze zijn ook niet ontworpen om lang mee te gaan en vallen soms al na een paar keer dragen uit elkaar, wat de textielverspilling verhoogt.

Daarnaast is het meestal zo dat kleding in sweatshops wordt gemaakt als een merk niet transparant is over haar supply chain.

In plaats daarvan zijn de beste duurzame pyjama's:

  • gemaakt van de meest duurzame materialen, zoals biologisch katoen of duurzaam bamboe
  • vrij van giftige chemicaliën
  • ontworpen om lang mee te gaan om verspilling tegen te gaan
  • gemaakt door werknemers die eerlijk betaald worden en onder goede omstandigheden werken

5x beste duurzame pyjama en nachtkleding merken en collecties

 

Van merken die zich specializeren in eerlijk gemaakte pyjamas tot merken met een groot aanbod nachtkleding, dit zijn sommige van onze huidige favorieten. Een overzicht van nog veel meer mooie duurzame pyjamas voor vrouwen, mannen en kinderen vind je op onze website!

1. Nightire - bamboe pyjamas en nachtkleding

Nightire pyjamas

Dit merk is een begrip en hét go-to duurzame pyjamamerk.

Nightire specialiseert zich in nachtkleding gemaakt van GOTS gecertificeerd bamboe. Dat is niet alleen één van de meest milieuvriendelijke stoffen, het is ook nog eens temperatuur regulerend en voelt zo zacht als zijde. Extra comfortabel dus!

Dit merk heeft een grote collectie van kleurrijke pyjamas (van kort tot lang), nachtjaponnen en accessoires. Van stoere patronen tot subtiele en tijdloze prints, er zit vast iets tussen dat bij jouw smaak past!

2. Slow Nature - pyjamas en nachtkleding van biologisch katoen

A pair of sustainable pyjamas

Dit merk biedt een veelzijdige collectie van duurzame pyjamas in tijdloze en elegante designs. Je vindt er losse pyjamastukken, nachtjapponen en pyjamasets.

Slow Nature’s nachtkleding is volledig gemaakt in Europa van GOTS gecertificeerd katoen dat gegroeid is in Peru en daar honderdeden lokale families support. Het merk is milieuvriendelijk, eerlijk én fair trade. 

3. People Tree - een populaire duurzame pyjama collectie

Organic cotton pyjamas

Je kent People Tree misschien al van hun prachtige en duurzame mode, maar wist je dat zo ook duurzame pyjamas maken?

People Tree maakt een kleine maar veelzijdige collectie van zowel tijdloze als opvallende pyjamas (allemaal gemaakt met duurzame materialen natuurlijk).

4. Komodo - Klassieke duurzame pyjamas

Some timeless sustainable nightwear

Dit merk, ook een pionier in slow fashion, biedt een breed scala aan duurzame kleding, inclusief unisex opties en duurzame pyjama's.

Je vindt hier bekende patronen en veelzijdige ontwerpen met een twist, en ze zijn allemaal gemaakt van biologisch katoen.

Ze zijn dus zowel milieuvriendelijk als ongelooflijk zacht!

5. Baukjen - kleine charmante collectie duurzame pyjamas

Ethical pyjamas by Baukjen

Dit slow fashion merk richt zich op de meest milieuvriendelijke materialen en heeft een heerlijke selectie duurzame nachtkleding.

De collectie bestaat uit een interessante mix van bekende patronen en unieke prints, zoals bloemmotieven en geometrische vormen.

Vind meer duurzame pyjamas op Project Cece

Steeds meer fair trade kledingmerken voegen duurzame pyjamas en nachtkleding toe aan hun collecties. Op Project Cece hebben we de producten van honderden duurzame merken op één plek samengebracht zodat je ze makkelijk kunt vinden!

Neem eens een kijkje en vind de duurzame pyjamas om van weg te dromen!


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Zo zorg je er voor dat je niet onnodig kleding koopt

Dé oplossing voor een duurzamere mode-industrie is als er minder kleding wordt gemaakt en gekocht. Maar hoe zorg je er nou voor dat je toch kunt blijven genieten van kleding, zonder dat je daarvoor elke week een nieuw item aan je al uitpuilende kast toevoegt? In deze blog deel ik mijn favoriete tips! En echt, als ik het kan, kun jij het ook!

Duurzame Sieraden: bij deze merken zit je goed

Een paar weken geleden ontdekte de Keuringsdienst van Waarde dat veel edelstenen die in Nederland verkocht worden helemaal niet gemaakt zijn waarvan gezegd wordt dat ze gemaakt zijn. Nog maar een herinnering dus hoe veel er mis kan gaan in een industrie. In deze blog delen we daarom een aantal duurzame sieraden merken die wél duurzaam produceren. Ideale duurzame cadeautip!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳