Bruiloftsgast? 5x duurzame feestjurken voor dames

Melissa Wijngaarden

(laatst geupdate op )

Bruiloftsgast? 5x duurzame feestjurken voor dames

Binnenkort te gast op een bruiloft en nog op zoek naar de perfecte jurk? We weten er alles van!

Steeds meer mensen zoeken niet alleen een geweldige jurk, maar willen ook dat hun outfit zo duurzaam mogelijk is. Gelukkig zijn er tal van opties als het gaat om duurzame bruiloftsgast jurken.

In deze blog vertellen we je alles over een zo duurzaam mogelijke bruiloftsgast jurk. Zo draag jij straks een geweldige jurk die niet alleen bij je stijl past, maar ook bij je waarden!

Optie 1: Draag je favoriete feestjurk nog een keer

De meest duurzame feestjurk is diegene die al in je kast hangt. Ben je binnenkort dus te gast op een bruiloft waarvan de meeste mensen je hooguit op Instagram een keer voorbij hebben zien komen in je favoriete feestjurk, draag die dan lekker nog een keer. Door je feestjurk te combineren met andere accessoires, voelt het ineens als een hele nieuwe outfit!

Optie 2: Leen de favoriete feestjurk van je vrienden/familie/huisgenoten/buren etc

Ookal was het vroeger heel normaal om één standaard feestoutfit te hebben en het het meest duurzame is om je avondjurken zo vaak mogelijk te dragen, snappen we het ook heel goed dat je je in de hedendaagse consumptiegerichte maatschappij niet helemaal comfortabel kunt voelen door nog een keer in dezelfde feestjurk naar een bruiloft te gaan. Onze tip? Vraag eens rond of familie/vrienden/huisgenoten/buren niet een geweldige feestjurk voor je te leen hebben! Zo haalde ik onlangs een fantastische vintage avondjurk uit mijn moeder’s kast die ik aankon als gast op een bruiloft! Extra leuk? Het kostte me geen ene cent.

Optie 3: Leen een feestjurk voor een bruiloft via een (online) kledingbibliotheek

Als je omgeving niet echt dezelfde stijl heeft als jij of als je het wat ongemakklijk vindt om te vragen, zijn er gelukkig ook genoeg andere opties om fantastische feestjurken voor bruilofstsgasten te lenen.

In Nederland huur je duurzame feestjurken via:

 

Optie 4: Koop een duurzame feestjurk voor een bruiloft van een merk dat op een eerlijke manier produceert

Niet geslaagd met bovenstaande opties of op zoek naar een nieuwe feestjurk die je ook na de bruiloft nog veel kunt dragen? Dan valt er gelukkig genoeg te vinden!

Zo hebben veel tweedehandswinkels ontzettend veel mooie jurken voor als je te gast bent op een bruiloft, maar ook op Project Cece hebben we een groot aanbod. Het belangrijkste als je nieuw koopt? Zorg dat je je fantastische nieuwe feestjurk niet maar één keer draagt. Dit zijn een aantal van onze favorieten!

 1. Chiffon maxidress van Aroop via UrbanKissed €108 foto-feestjurk-voor-bruiloftsgasten

 2. Loretta Brown Mini Dress van Alohas €350 
  foto van duurzame minidress voor trouwerij van Alohas
 3. Tiana dress van GAÂLA €330
  duurzame rode avondjurk voor bruiloft

 4. Jamie dress van Bhoomi €170
  duurzame jurk voor bruiloftsgasten van duurzaam merk Bhoomi

 5. Silk dress van C by Stories €79,00 
  foto van duurzame silkdress voor naar bruiloft

Meer zien? Bekijk hier onze duurzame bruiloftsgastkleding voor vrouwen, vol met duurzame maxidresses en cocktailjurkjes!


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Hoe vaak dragen we onze kleding?

Helaas blijven we steeds meer kopen, maar dragen we een kledingstuk minder vaak dan ooit. Ontdek hoe vaak we onze kleding dragen en hoe we deze onduurzame mindset kunnen doorbreken.

Duurzame Sieraden: bij deze merken zit je goed

Een paar weken geleden ontdekte de Keuringsdienst van Waarde dat veel edelstenen die in Nederland verkocht worden helemaal niet gemaakt zijn waarvan gezegd wordt dat ze gemaakt zijn. Nog maar een herinnering dus hoe veel er mis kan gaan in een industrie. In deze blog delen we daarom een aantal duurzame sieraden merken die wél duurzaam produceren. Ideale duurzame cadeautip!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳