Over Project Cece

Project Cece is de grootste verzamelwebsite voor duurzame en eerlijke kleding van Europa. Bij alle kleding is inzichtelijk weergegeven op welke manier het duurzaam is, welke keurmerken het heeft en wat het verhaal is achter de kleding. De duurzame keuze maken was nog nooit zo makkelijk!

Build with love

Project Cece is ontstaan uit liefde voor mode, mens en milieu. Er zijn ontzettend veel winkels en merken die deze liefde delen en die willen we met onze website beter vindbaar maken.

Eigen webtech

Door onze zelf gemaakte webtools zijn we niet afhankelijk van externe affiliatebedrijven en kunnen we dus ook het aanbod van unieke, kleinere webshops en merken toevoegen.

App Feature Image
Eerlijk & duurzaam

De winkels en merken die bij Project Cece aangesloten zijn, zetten zich volledig in voor een duurzamere en eerlijkere kledingindustrie. Het aanbod is groot, samen maken we een verschil.

Labels en keurmerken

Bij Project Cece vinden we transparantie erg belangrkijk. Daarom is bij elk kledingstuk duidelijk weergegeven welke keurmerken het heeft en in welke duurzaamheidscategorie het valt.

Waarom Project Cece?

Er blijken veel mensen te zijn die graag fair trade en duurzame kleding willen kopen maar dat toch niet altijd doen. Dit waren wij zelf ook. Hiervoor kunnen we twee hoofdredenen identificeren: 

1) Bewuste kleding is vaak duurder 
2) Bewuste kleding is moeilijker te vinden

Aan de eerste kunnen we niet direct expliciet wat doen, maar aan de tweede reden wel. Wij willen bewuste kledingkeuzes makkelijker maken. Er is genoeg aanbod, maar online is deze verspreid over vele (relatief kleine) webshops. Hierdoor moeten we als consument vaak meerdere webshops afstruinen voordat we het kledingstuk gevonden hebben waar we naar op zoek zijn. Hoe willen wij dit proces makkelijker maken? Door al het aanbod van bewuste kleding leverbaar in Nederland te verzamelen op één website. 

Maar is al het aanbod op Project Cece dan even ‘bewust’? Nee. De mode industrie is complex en de processen tussen productie tot verkoop zijn vaak niet transparant. Dat maakt het extra moeilijk voor de welbedoelende koper. Ook dit willen wij makkelijker maken. Naast de kledingitems verzamelen we ook informatie over het merk en eventueel de keurmerken waar het aan voldoet. Deze informatie presenteren we op een intuïtieve manier aan de bezoekers zodat iedereen zelf een goed geïnformeerde keuze kan maken zonder lang het internet af te struinen. Happy shopping!

Hoe werkt het

Wij verzamelen het online aanbod van eerlijke kleding zodat jij gemakkelijk kan kiezen. Dit doen we door middel van webscrapers waarmee we zorgen dat het aanbod van eerlijke en duurzame webwinkels die bij Project Cece zijn aangesloten, automatisch op Project Cece wordt ingeladen en up-to-date blijft. 

 

Maar wat is eerlijke of bewuste kleding? Dat is vaak niet zo makkelijk te bepalen omdat het hele proces van productie tot verkoop vaak ontransparant en moeilijk te controleren is. Daarom bepalen wij niet wat bewust & eerlijk is, maar verzamelen we de informatie zodat jij makkelijk kan kiezen. We delen de producten grofweg in de onderstaande categorieën, maar zodra je op het product klikt krijg je meer informatie over het merk en wat deze doet om onder deze categorie te vallen. Dit noemen wij de SmartChoice method .  We maken bij de selectie van merken en winkels gebruik van informatie van merken zelf, derden partijen en keurmerken.

5labelsnl

 

 

Wie zijn wij?

Wij zijn Project Cece een aantal jaar geleden begonnen toen wij alledrie studeerden in Amsterdam (de studies Natuur- & Sterrenkunde en Economie- & Bedrijfskunde) en tegen hetzelfde probleem aanliepen. We begonnen namelijk na te denken over waarom we zelf nog kleding kochten waarvan we wisten dat deze op een schadelijke manier, voor mens, dier en/of milieu, geproduceerd waren. Schept het bewustzijn hiervan niet ook een verantwoordelijkheid? Wij vinden van wel. Maar het bleek nog niet zo makkelijk te zijn om bewuste kledingaankopen te doen. Het afstruinen van verschillende webshops en het vinden van informatie over deze webshops en kleding werkte demotiverend. "Dat moet makkelijker kunnen" dachten we. Waarom moet iedereen die een bewuste aankoop wil doen zo veel extra moeite doen om dit allemaal uit te zoeken? Bewuste keuzes zouden toch juist aangemoedigd moeten worden en dus makkelijker moeten zijn? We willen de informatievoorziening, en daarmee het proces van bewuste kleding kopen, makkelijker maken. Daarom begonnen we met Project Cece.

We hebben verschillende achtergronden maar delen deze gezamenlijke missie. Hierbij komen onze verschillende skillsets goed van pas. De technische (programmeer en webdevelopment) en bedrijfskundige kennis combineren wij in Project Cece. Hierdoor zijn we niet afhankelijk van externe bedrijven bij het onderhouden van de website en webtechnieken.

Marcella Wijngaarden

Mede-oprichter

Tech, data & development

Noor Veenhoven

Mede-oprichter

Marketing & operations

Melissa Wijngaarden

Mede-oprichter

Finance, juridisch & HR

Jana Kerkhoff

Country Manager Duitsland

Beheer en ontwikkeling Project Cece Duitsland.

Eva Straus

Country Manager Duitsland

Beheer en ontwikkeling Project Cece Duitsland.

Ludo van Orden

Developer

Datamanagement & development

Timo Halbesma

DevOps

Systems & development

Malika van de Weerd

Junior Marketing Specialist

Social media, content en onderzoek

Larissa van Wieren

Afstudeer stagiare

Onderzoek

Martin Clemens Villa

Afstudeer stagiair

Onderzoek

Kim van der Weide

Designer

UX, web & social media

Annebeth Buis

Developer

Front-end

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen
in eerlijke en duurzame mode.