BLOG

Dit zijn de enorme gevolgen van de coronacrisis voor kledingarbeiders in Zuidoost Azië27 Mrt
Dit zijn de enorme gevolgen van de coronacrisis voor kledingarbeiders in Zuidoost Azië

Ja, wéér een blog over de coronacrisis. Dit keer zoomen we niet in op hoe we thuis lekker aan de slag zijn, hoe je kleine ondernemers en zzp’ers kunt supporten of hoe je zelf mondkapjes kan maken. Dit keer gaat het over de enorme effecten die de coronacrisis in Zuidoost-Azië heeft. Zoals we eerder al zeiden, wordt de mode-industrie keihard geraakt. Mensen kopen een stuk minder kleding, wat op zich goed is, maar door de abrupte en bijna complete stop raken een hoop kledingbedrijven in de problemen.

Lees verder
3x onze favoriete duurzame zonnebrillenmerken24 Mrt
3x onze favoriete duurzame zonnebrillenmerken

De lente is begonnen! Hoewel we de komende maand nog niet massaal naar terrasjes kunnen, zijn er gelukkig genoeg andere -veilige- opties om van het lentezonnetje te genieten. Zo schrijf ik deze blog bijvoorbeeld binnen in het zonnetje op mijn ruime vensterbank. Wil je de lentekriebels nog meer in huis halen? Bereid je dan vast voor op de eerste terrasdagen met één van deze fijne duurzame zonnebrillenmerken! 

Lees verder
DIY Mondkapje voor de Coronacrisis19 Mrt
DIY Mondkapje voor de Coronacrisis

Hoe maak je zelf een mondkapje om je te bewapenen tegen COVID-19? En hoe beschermt zo'n zelfgemaakt mondkapje? Je leest er alles over in deze blog.

Lees verder
De ultieme duurzame loungewear merken om je thuiswerkdagen mee door te komen18 Mrt
De ultieme duurzame loungewear merken om je thuiswerkdagen mee door te komen

De coronacrisis heeft Nederland in zijn greep en veel van ons werken nu gedwongen thuis. Zoals een Nederlands voetballegende ooit zei; elk nadeel heeft zijn voordeel. Nu willen we absoluut de ernst van de crisis niet onderschatten (neem alsjeblieft de maatregelen serieus!!), maar in de blog van vandaag aandacht voor de positieve aspecten. Zoals onze favoriete duurzame merken die heerlijke loungewear maken voor naar je “home office”! 

Lees verder
5x zo support je kleine ondernemers tijdens de coronacrisis (ook als je zelf helemaal geen geld hebt)17 Mrt
5x zo support je kleine ondernemers tijdens de coronacrisis (ook als je zelf helemaal geen geld hebt)

Het coronavirus is voor veel van ons een “consumptie quarantaine” (wat enorme positieve effecten kan hebben op de wereld), maar wat zijn nu de bedrijven die het hardst geraakt worden? Niet per se de groten (Amazon huurt bijvoorbeeld 100.000 nieuwe werknemers in om de groei van het aantal bestellingen te kunnen verwerken), maar juist de kleine ondernemers. 

Diegenen die een mega risico hebben genomen om iets op te zetten (ja dat hoort bij ondernemen) en vaak niet de financiële middelen hebben om buffers op te bouwen waar ze de komende maanden op kunnen teren. In de blog van vandaag daarom een aantal tips hoe je kleine ondernemers en zzp’ers kunt helpen in deze bizarre tijden van corona crisis!

Lees verder
Duurzame tienerkleding, bestaat dat wel?11 Mrt
Duurzame tienerkleding, bestaat dat wel?

Duurzame tienerkleding is een best lastige. Wij gingen op onderzoek uit en helpen je op weg.

Lees verder
Met deze duurzame broeken onder de 100 euro steel je de show op kantoor04 Mrt
Met deze duurzame broeken onder de 100 euro steel je de show op kantoor

Business casual, de ene houdt er van, de ander haat het. Voor veel mensen is geschikte kleding vinden voor naar kantoor al een uitdaging. Laat staan als je dit dan ook nog duurzaam wilt doen. Gelukkig lijkt dit alles lastiger dan het eigenlijk is. In de blog van vandaag delen we fijne duurzame broeken die hartstikke geschikt zijn voor kantoor. Het allerfijnste? Ze zijn allemaal onder de €100.

Lees verder
8x duurzame en hippe kinderkleding!26 Feb
8x duurzame en hippe kinderkleding!

De baby- en kinderkleding sectie van Project Cece is behoorlijk gegroeid. Dat betekent veel opties om jouw kinderen in duurzaam en ethisch geproduceerde kleding te hullen! In deze blog zetten we voor jullie de coolste baby- en kinderkleding op een rijtje. Deze merken denken vaak ook aan inclusiviteit en hebben gave unisex items in de collectie. Want waarom zouden jongetjes geen bloemetjes dragen en waarom zouden meisjes geen dinosaurus op hun shirt dragen? Klik op de afbeeldingen om de producten te bekijken!

Lees verder
Dankzij deze initiatieven zie je meer duurzame mode dan ooit op de rode loper19 Feb
Dankzij deze initiatieven zie je meer duurzame mode dan ooit op de rode loper

De Oscars van 2020 kregen bergen kritiek over zich heen. Waar waren de vrouwen? Waar was de diversiteit? (Gelukkig sleepte de Zuid-Koreaanse film Parasite een aantal prijzen binnen). Maar de Oscars waren dit jaar niet alleen maar goed voor negativiteit. 

Lees verder
Verschillende jeans modellen en hoe je ze combineert12 Feb
Verschillende jeans modellen en hoe je ze combineert

In onze jeans sectie kun je ontzettend veel duurzaam en eerlijk geproduceerde jeans vinden. Onze jeansmerken produceren vaak een collectie met verschillende modellen. In deze blog helpen we je een handje: wanneer en hoe combineer je elk jeansmodel? 

Lees verder
Duurzaam op wintersport? Hier kun je op letten!05 Feb
Duurzaam op wintersport? Hier kun je op letten!

In februari vertrekken weer veel mensen op wintersport. Een weekje heerlijk door de bergen roetsjen, genieten van prachtige uitzichten en -met een beetje geluk- zon. 

 

Omdat wintersport een echte buitenvakantie is, wordt wel eens gedacht dat het ook automatisch een duurzame vakantie is. Immers, je bent de hele dag buiten en beweegt je zonder hulp van een motor door de natuur.

 

Jammer genoeg is dat niet altijd waar. Het aanleggen van skipistes heeft impact op het plaatselijke ecosysteem en drijft dieren hun leefgebied uit.

 

Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om je wintersportvakantie net wat duurzamer te maken.

Lees verder
Is leer een bijproduct van de vleesindustrie?29 Jan
Is leer een bijproduct van de vleesindustrie?

Vorige week hebben we het gehad over waarom de veganistische mode niet per se duurzaam is. In deze blog laten we wat tegengeluid horen uit de leerindustrie. Vaak wordt de duurzaamheid van leer beargumenteerd met: ‘Leer is een bijproduct van de vleesindustrie dus het zou ander weggegooid worden.’ Maar is dit eigenlijk wel zo?

Lees verder
Waarom veganistische mode niet per se duurzaam is22 Jan
Waarom veganistische mode niet per se duurzaam is

Een veganistische levensstijl is allang niet meer alleen voor de hippies; vleesvervangers worden steeds populairder. Zo ook in de mode-industrie. Aan de ene kant juichen we dit natuurlijk toe; minder dierenleed is iets waar we ons wel in kunnen vinden. Aan de andere kant is het maar de vraag hoe positief deze ontwikkeling nou daadwerkelijk is. In de blog van vandaag gaan we daarom op onderzoek uit. Hoe duurzaam is veganistische mode nou eigenlijk?

Lees verder
De positieve milieu-impact van Project Cece’s duurzame jeans15 Jan
De positieve milieu-impact van Project Cece’s duurzame jeans

Wat bespaar je bij het kopen van een duurzame jeans bij Project Cece? Met de informatie die we hebben verzameld weet je precies wat jij goed doet met het kopen van een duurzame jeans! Misschien heb je al een duurzame jeans, anders is dit een goed moment om een stapje naar een duurzame toekomst te doen en de vervuilende fast-fashion jeans industrie achter je te laten. 

Lees verder
Slow fashion; wat het nou precies is08 Jan
Slow fashion; wat het nou precies is

Duurzame mode is soms maar lastig. Er worden zo ongelooflijk veel verschillende termen door elkaar gebruikt, dat het niet meer altijd duidelijk is wat er nou precies wordt bedoeld. Een veelvoorkomende term waar we wel eens vragen over krijgen is “slow fashion”. Is dat nou gewoon een Engelse naam voor duurzame kleding of is het compleet iets anders? In de blog van vandaag leggen we de verschillen uit!

Lees verder
Wat te doen met kapotte panty’s?18 Dec
Wat te doen met kapotte panty’s?

Met alle feestelijkheden van deze maand is een mooie panty wel zo leuk. Helaas zijn panty’s nog knap lastig om lang heel te houden. Voor je het weet heb je weer een ladder of een gat bij je tenen, en wat moet je dan?

Lees verder
Alles over de klimaatnoodtoestand en de klimaattop die nu plaatsvindt11 Dec
Alles over de klimaatnoodtoestand en de klimaattop die nu plaatsvindt

Het Europees Parlement heeft op 28 november 2019 voor het hele continent een klimaatnoodtoestand uitgeroepen in een symbolische resolutie. Dat dit initiatief symbolisch is, wil zeggen dat de noodtoestand niet bindend is, maar voornamelijk een signaal van urgentie. De noodtoestand is enkele dagen voor de klimaattop ‘COP25’ uitgeroepen die nu, van 2 tot 13 december in Madrid plaats vindt. Met het verbinden van deze term aan de situatie hoopt het Europees Parlement op meer ingrijpende maatregelen tijdens de klimaatconferentie van de Verenigde Naties. 

 

Lees verder
Lancering van het leukste duurzame kleding cadeau: de Fair Fashion Giftcard!04 Dec
Lancering van het leukste duurzame kleding cadeau: de Fair Fashion Giftcard!

Zoals jullie misschien al wisten zijn we al een tijdje bezig geweest met het opzetten van een Fair Fashion Giftcard. Sinds Maandag kunnen we met trots zeggen: Hij is live, te koop, en besteedbaar! We zijn super blij en trots dat dit allemaal gelukt is met wel meer dan 50 partnerwinkels. Daarom delen we graag in deze blog met je waarom we dit zo’n grote mijlpaal vonden.

Lees verder
Zo is Black Friday ontstaan (en of het nou wel of niet ethisch is)27 Nov
Zo is Black Friday ontstaan (en of het nou wel of niet ethisch is)

De Black Friday deals vliegen je om de oren en het is nauwelijks nog te missen; overmorgen is het weer Black Friday. Op Black Friday kun je veel producten, en tegenwoordig ook zelfs diensten, met gigantische kortingen kopen. De boodschap is duidelijk; kopen, kopen, kopen. Waar Black Friday vandaan komt, lees je in de blog van vandaag.

 

Lees verder
Duurzame kleding starters gids voor mannen20 Nov
Duurzame kleding starters gids voor mannen

Als je als man op zoek bent naar duurzame kleding dan moeten we je helaas vertellen dat het nog moeilijker is dan voor vrouwen. Leuke tweedehands mannenkleren vinden is nog een enorme opgave en voor duurzame kleding is er ook een stuk minder aanbod. We helpen je graag aan de tips, tricks en fun-facts om ook als man je kledingkast te verduurzamen en stellen je voor aan mooie duurzame merken.

Lees verder
Deze jonge ondernemers ontwikkelden leer van cactus13 Nov
Deze jonge ondernemers ontwikkelden leer van cactus

De veganistische alternatieven voor leer vliegen je tegenwoordig om de oren. Waren we net gewend aan ananasleer, komt een leervervanger van appel alweer om de hoek kijken. Toch blijven veel merken hangen in synthetische leervervangers gemaakt van kunstof op basis van olie. Niet zo duurzaam, maar begrijpelijk. Veel leervervangers zijn namelijk duurder, nog niet beschikbaar op grote schaal of houden het amper 2 jaar vol. Als het aan de twee jonge ondernemers Adrian López Velarde en Marte Cázarez ligt, gaat dat binnenkort veranderen.

Lees verder
8X de leukste duurzame sokkenmerken06 Nov
8X de leukste duurzame sokkenmerken

November is begonnen de winter is om de hoek en het koude voeten weer is begonnen. Gelukkig zijn er ontzettend veel leuke duurzame sokkenmerken die je voetjes heerlijk warm houden. Hier zetten we acht merken op een rij die super leuke sokken verkopen.

Lees verder
Greenwashing: wat het is en hoe je het herkent30 Okt
Greenwashing: wat het is en hoe je het herkent

Bijna iedereen is tegenwoordig bezig met duurzaamheid. Bezoek de homepagina van Shell en je wordt gebombardeerd met woorden als “CO-2 neutraal”, “schoner reizen” en “sustainability”. Als zelfs Shell, behalve één van Nederlands meest succesvolle bedrijven ook bekend van hun missie om naar olie te boren op de Noordpool en de belabberde situatie in de Nigerdelta, je probeert te overtuigen van hun duurzame impact is het tijd om vragen te stellen. Ook in de mode-industrie hoef je niet ver te zoeken naar duurzaamheidsclaims die niet helemaal lekker voelen. Zo sloot Topshop zich afgelopen week aan bij het rijtje fast fashion merken die een duurzame collectie heeft zonder ook maar iets te veranderen aan hun fast fashion verdienmodel. Begrijp ons niet verkeerd; elke stap richting duurzaamheid juichen we toe, maar we vinden het wel belangrijk dat we toewerken naar een positieve impact. Van twee walletjes snoepen zijn we niet zo van. In de blog van vandaag daarom een aantal handige handvatten zodat je makkelijk ziet wat greenwashing is.

Lees verder
Duurzame Halloween outfit en feest tips23 Okt
Duurzame Halloween outfit en feest tips

Volgende week is het alweer Halloween! Tijd voor een griezelig feestje dus. Helaas zit er aan Halloween een echt griezelig randje. Namelijk een gigantische plastic verspilling! Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om je Halloween op een plasticvrije, duurzame manier door te komen.

Lees verder

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen
in eerlijke en duurzame mode.