9x De leukste duurzame yogakleding voor tijdens je yoga at home sessies

Melissa Wijngaarden

9x De leukste duurzame yogakleding voor tijdens je yoga at home sessies

Tot in ieder geval 19 januari zitten we in Nederland nog in een lockdown, maar dat betekent gelukkig niet dat je je yogalessen nu gedag hoeft te zeggen. Veel yogaleraren zijn online les gaan geven (of deden dat al en zijn nu immens populair geworden). Heb jij als excuus dat je helemaal geen gear in huis hebt en dus écht niet een yogales vanuit huis kunt gaan doen? Deze blog trapt al je smoezen kapot en zit boordevol yoga wear die je online kunt bestellen.

Urban Goddess

Het Amsterdamse merk Urban Goddess maakt fijne yogakleding en sportkleding van gecertificeerd biologisch katoen en bamboe. Uit eigen ervaring weten ze hoe irritend een kriebelend labeltje kan zijn tijdens het doen van een yogales, dus gebruiken ze een stempel in plaats van labels. Ideaal!

Iron Roots

Toen de jonge ondernemers achter Iron Roots ontdekten dat er ongelooflijk veel plastic (polyester) in sportkleding zit en zij daar geen duurzaam alternatief voor konden vinden, besloten ze om dan maar zelf een merk te beginnen. En hoe! Iron Roots gebruikt natuurlijke materialen als lyocell (Tencel), hennep en eucalyptus; stoffen die bekend staan om hun anti-bacteriële werking en milieuvriendelijke productiemethode.

Ashara

Ook Ashara focust zich op sportkleding van duurzame materialen. Zij gebruiken stoffen als econyl (een alternatief voor nylon gemaakt van gerecyclede PET flessen) en seacell (een innovatief materiaal gemaakt van zeewier). Daarnaast doneert Ashara 5% van elke bestelling aan een goed doel gericht op educatie, om zo kansen te creëeren voor onze toekomst.

Origin X Performance

Origin X Performance maakt fijne basics voor tijdens het sporten. Ze gebruiken vooral gerecycled nylon en doen mee aan het One Tree Planted programma; voor elke aankoop planten ze een boom. De leggings zijn lekker dik en schijnen niet door, zelfs niet als je bukt!chaYkra

chaYkra is opgericht door twee Britse zussen met roots in India. In hun ontwerpen zie je invloeden van beide continenten terug. chaYkra is een afleiding van het Sanskrietwoord voor energie en de Y staat voor zowel ‘yoga’ als ‘you’. Hiermee willen ze benadrukken wat voor positieve invloed het doen van yoga op jou en je energielevels kan hebben. 

OHmat

OHmat begon met het maken van milieuvriendelijke yogamatjes, maar inmiddels maken ze ook kleding én geven ze yogaretreats op hun eigen grond in Portugal. De matjes worden gemaakt van rubber en de designs worden met milieuvriendelijke verf gedrukt.

hejhej mats

hejhej mats is een Duits merk en maakt matten van gerecyclede schuimresten die andere bedrijven niet meer gebruiken. De matjes kun je uiteindelijk weer naar ze terugsturen, zodat zij er weer nieuwe matten van kunnen maken. Ze werken closed loop en de matten worden bedrukt met verf op waterbasis!

Girlfriend Collective

Girlfriend Collective maakt fijne basics in mooie kleuren. Ze gebruiken voornamelijk gerecyclede materialen zoals gerecycled PET. Daarnaast hebben ze een innovatieve manier gevonden om om te gaan met resten kleurstof; door een deal met een plaatselijk bedrijf wordt dit nu gebruikt voor het maken van wegen!Boochen

Boochen maakt leggings met vrolijke prints. Het merk is begonnen als surfmerk en maakte vooral bikini’s. Inmiddels hebben ze een aantal fijne leggings toegevoegd aan hun collectie. De leggings zijn gemaakt van econyl (gerecycled polyester) en hebben een fijne pasvorm!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳