9x De Leukste Duurzame Yogakleding voor tijdens al je Yoga Sessies

Melissa Wijngaarden

(laatst geupdate op )

9x De Leukste Duurzame Yogakleding voor tijdens al je Yoga Sessies
Foto: Hoessee

Of je nu naar de hipste nieuwe yogastudio gaat of thuis zelf een yogalesje volgt van Yoga with Adriene; een fijne yoga outfit kan net dat beetje extra motivatie geven om toch je yogamatje weer uit te rollen. Omdat veel yogakleding tegenwoordig gemaakt is van polyester (hallo, plastic!) of al snel begint te slijten, delen we in de blog van vandaag onze favoriete merken waar je yogakleding scoort die op een eerlijke en milieuvriendelijkere manier is gemaakt.

Yogakleding die niet alleen goed is voor je practice, maar ook voor de planeet! 

Iron Roots

Toen de jonge ondernemers achter Iron Roots ontdekten dat er ongelooflijk veel plastic (polyester) in sportkleding zit en zij daar geen duurzaam alternatief voor konden vinden, besloten ze om dan maar zelf een merk te beginnen. En hoe! Iron Roots gebruikt natuurlijke materialen als lyocell (Tencel), hennep en eucalyptus; stoffen die bekend staan om hun anti-bacteriële werking en milieuvriendelijke productiemethode.

Plasticvrije Yogakleding van Nederlands Sportmerk Iron Roots

 

Hoessee

Ook Hoessee is een Nederlands merk. Het yogamerk is opgericht door Tessa en staat bekend om de fantastische prints. De yogakleding van Hoessee komt in allerlei vrolijke kleuren en nog vrolijkere prints. Extra leuk is dat de yogaleggings en -tops in Nederland en Duitsland worden gemaakt. Lekker dichtbij huis dus!

Duurzaam Nederlands Yogakledingmerk Hoessee

 

Wellicious

Yogakleding die je zó weer terug kunt stoppen in de aarde? Dan is Wellicious je merk! Het circulaire yogamerk Wellicious maakt biologisch afbreekbare yogakleding van materialen die Cradle to Cradle gecertificeerd zijn. Wat dat betekent? Dat de kleding geen schadelijke chemicaliën bevat en je je yoga outfit zelfs thuis zou kunnen composteren. Omdat dat composteerproces behoorlijk tijdrovend is, kun je je yogaoutfit ook terugsturen naar Wellicious. In ruil daarvoor krijg jij dan weer 10% op je volgende aankoop!

Biologisch Afbreekbare Yogakleding van Duurzaam Merk Wellicious

 

Solitude the Label

Solitude the Label wordt (net als Project Cece!) gerund door twee zussen. De yogakleding wordt gemaakt van modal, een materiaal van houtpulp. In Amsterdam bezorgen ze zelfs op de fiets!

Duurzame Yogaoutfit van Solitude the Label

 

Audella Athleisure

De yogakleding van Audella Athleisure wordt gemaakt in een fabriek in Zuid-Afrika en het verhaal erachter gaat over een groep vrouwen die besloot het heft in eigen hand te nemen. Toen de fabriek waar ze eerst werkten failliet ging, besloot één van ze om dan maar zelf een bedrijf op te richten. Ze nam 15 van haar collega's in dienst en slaagde er ondanks enorm beperkte middelen in om de werkplaats tot een succes te maken. Knap werk! 

Duurzame Yogakleding van Audella Athleisure

 

Kaly Ora

Kaly Ora is opgericht door Flore and Trang. Ze leerden elkaar kennen toen ze allebei in Bangkok werkten. Daar raakten ze zo gedesillusioneerd door wat voor misstanden ze in de kledingindustrie aantroffen, dat ze bij hun terugkomst in België besloten om een merk op te richten dat het anders doet. Tip: behalve fijne yogakleding maakt Kaly Ora ook fantastische bikini's!

Duurzame Yogakleding van Kaly Ora

 

Girlfriend Collective

Girlfriend Collective maakt fijne basics in mooie kleuren. Ze gebruiken voornamelijk gerecyclede materialen zoals gerecycled PET. Daarnaast hebben ze een innovatieve manier gevonden om om te gaan met resten kleurstof; door een deal met een plaatselijk bedrijf wordt dit nu gebruikt voor het maken van wegen!

Duurzame Yogakleding van Girlfriend Collective

 

Urban Goddess

Het Amsterdamse merk Urban Goddess maakt fijne yogakleding en sportkleding van gecertificeerd biologisch katoen en bamboe. Uit eigen ervaring weten ze hoe irritend een kriebelend labeltje kan zijn tijdens een yogales, dus gebruiken ze een stempel in plaats van labels. Ideaal!

duurzame yogakleding van Nederlands merk Urban Goddess

 

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk meer yogakleding van duurzame merken!


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Zo Support je Duurzame Kledingmerken (Zelfs Zonder Geld uit te Geven)

Duurzame mode gaat niet alleen om zo veel en vaak mogelijk shoppen van merken die aansluiten bij je normen en waarden. Hoe graag we ook elke dag weer een fantastisch merk zouden willen supporten met een aankoop; het is niet per se duurzaam én wel nogal duur. Toch lijkt het vaak alsof kopen van duurzame merken de enige manier is om ze te helpen groeien. Gelukkig is dat niet waar en zijn er genoeg gratis manieren waarop je een merk kunt helpen met het vergroten van hun impact. In deze blog delen we 5 simpele manieren hoe jij duurzame modemerken kunt helpen zonder daar ook maar een euro voor uit te geven! Lees dus snel verder.

Zo Maak je een Mode Moodboard (en Gebruik je hem om je Eigen Stijl te Ontdekken)

Pinterest-borden, Canva-probeersels en honderden favorieten op Instagram: ben jij ook fan van mooie outfitinspiratie-posts?Een duidelijk idee hebben van je eigen stijl is een fantastische manier om duurzamer om te gaan met kleding. Het maakt je namelijk imuun voor de continue trendcycles van de fast fashion industrie!Een fijne manier om je eigen stijl te ontdekken of verder te ontwikkelen is door het maken van moodboards.

De R-ladder: de 6 R’en van de circulaire economie

In de blog van vandaag zoomen we in op de 6 trappen van de R-ladder; een veelgebruikt model in de circulaire economie. We vertellen niet alleen per stap wat jij in je rol als consument kunt doen, maar vatten ook samen hoe duurzame modemerken deze stappen nemen.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳