Tips en hulpmiddelen

Overstappen naar duurzame kleding hoef je niet van de een op de andere dag te doen. Het kan soms moeilijk zijn. Gelukkig zijn er veel initiatieven die je willen helpen de stap te maken die hulpmiddelen hebben ontwikkeld om het makkelijker te maken. Daarnaast hebben we ook nog een aantal tips voor je die het makkelijker maken.

Hulpmiddelen

Offline shoppen met eerlijkwinkelen.nl

Bij Project Cece kun je natuurlijk terecht voor al je online shop behoeften, maar als je echt naar een winkel wilt dan biedt eerlijkwinkelen.nl een perfecte oplossing. Hun app en site kun je gebruiken om alle duurzame winkels bij jou in de buurt op een kaart te zien.

eerlijkwinkelen

Kleding lenen bij LENA en BijPriester

Duurzaam kleding kopen betekent ook minder kleding kopen. Als je gewend bent altijd veel kleding te kopen kan dit even afkicken zijn. LENA en BijPriester bieden allebei een oplossing voor de mensen die wel elke week een nieuwe outfit aan willen, maar ook duurzaam met hun kleding willen omgaan. Je kan bij hun namelijk kleding lenen! Zo kun je wel voor elk feestje een nieuwe outfit aan, maar breng je het daarna gewoon weer terug. Je betaald daardoor ook een fractie van de prijs, waardoor het heel betaalbaar wordt.

Lena-fashion library

Check hoe duurzaam een merk is met Rankabrand en Good On You

Als je in de winkel staat kan het soms nog erg lastig zijn om erachter te komen hoe duurzaam het merk is waarvan je zou willen kopen. Rankabrand en Good On You doen allebei onderzoek naar hoe duurzaam merken bezig zijn.

Good on you

Tips

Gooi kleding niet weg

Een van de grootste problemen met de mode industrie is dat we kleding veel te snel weggooien. Jaarlijks wordt zo’n 124.000 kilo textiel in de verbrandingsovens gegooid! Wees dus duurzaam met wat je al hebt en als je het niet meer draagt gooi het dan in de Sympany of Leger des Heils bak, breng het naar een tweedehands winkel, of geeft het cadeau.

recycle

Doe een kledingruil

Uitgekeken op je eigen kleding en behoefte aan iets nieuws. Je bent vast niet de enige vraag aan je vrienden of ze een kledingruil willen doen. Iedereen neemt kleding mee die ze niet meer dragen en ruilen maar!

Koop tweedehands

Tweedehands kopen is vaak een betere optie dan iets nieuws kopen. Het is goedkoop en je vindt soms de mooiste schatten. Door niet iets nieuws te kopen bespaar je de aarde, mens en dier het produceren van een nieuw kledingstuk. Bovendien is tweedehands shoppen lekker goedkoop, dus als je het niet zo breed hebt, of een enorme koopjesjager bent, is tweedehands shoppen een mooie manier om toch duurzaam bezig te zijn.

tweedehands

Laat je inspireren en informeren

De productie van kleding wordt al snel een ver-van-je-bed show. Dit zorgt er al snel voor dat je toch weer fast-fashion aan het kopen bent. Zorg er dus voor dat je je blijft informeren en inspireren over de waarheid van de mode industrie. Een aantal leuke bloggers en influencers om te volgen zijn:

 • Sara van When Sara Smiles 
  Sara laat zien hoe mooi duurzame kleding is met haar outfit-posts op instagram. Daarnaast deelt ze vaak tips over mooie duurzame merken en informatie over de mode industrie.
 • Noor van TinyTemple
  Noor laat je zien hoe leuk tweedehands kleding kan zijn en neemt je mee op avontuur in de thrift shops van Nederland.
 • Hermien van KouweKleren
  Hermien laat op een down-to-earth manier zien hoe je duurzame kleding kan verweven in je dagelijks leven. Bij haar vind je een mix van tweedehands, duurzaam en leuke informatie artikelen.
 • The Good Trade / Fashion
  The Good Trade is een Amerikaans platform over duurzaamheid. Hun duurzame mode sectie is perfect om inspiratie op te doen voor duurzame merken, duurzame outfits en andere tips in de duurzame mode.

Laat je inspireren door Project Cece

De duurzame kleding wereld is constant aan het groeien en veranderen. Als je graag op de hoogte wilt worden gehouden van alle nieuwtjes bij Project Cece, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Er wordt ook elke week een blog uitgebracht waarbij er een ingewikkeld onderwerp binnen de duurzame kleding wordt uitgelicht, leuke mode tips worden gegeven, en nieuwtjes over Project Cece worden gedeeld.

Als je nog vragen of toevoegingen hebt aan de informatie pagina’s kun je ons altijd een berichtje sturen.

Project Cece

 

< Duurzame winkels en merken |