Duurzame winkels en merken

Duurzame kleding kopen doe je bij duurzame winkels en duurzame merken. Alle merken en winkels die aangesloten zijn bij Project Cece kun je vinden op onze winkels en merken pagina.  

Duurzame merken

Op de Project Cece website staan alleen maar producten. Deze merken voldoen aan in ieder geval één van de duurzaamheid categorieën die als volgt zijn gedefinieerd:

  • Milieuvriendelijk: Als het merk zich inzet zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.
  • Lokaal Geproduceerd: Als een merk produceert binnen Europa.
  • Vegan: Als een merk produceert zonder gebruik te maken van dieren of dierlijke producten.
  • Steunt Lokale Bevolking: Als een merk zich inzet om de lokale bevolking te ondersteunen, bijvoorbeeld door scholing, of een deel van hun winst geeft aan een goed doel.
  • Eerlijke Handel: Als een merk produceert met eerlijke arbeidsomstandigheden voor hun werknemers.

Bij Project Cece wordt er geen garantie gegeven dat de merken voldoen aan deze criteria. Er wordt echter wel bij het product beschreven wat het merk doet op gebied van deze duurzaamheid categorieën en de keurmerken worden er ook bij gegeven. Project Cece probeert zo veel mogelijk transparantie te geven over hoe de kleding geproduceerd wordt. Of het merk aan jouw waarden voldoet is aan jou.

Duurzame winkels

Naast de duurzame merken zijn er ook een hoop duurzame winkels die deze merken weer verkopen. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om duurzame kleding te vinden aangezien de winkels al het uitzoekwerk voor jou hebben gedaan. Hierbij moet natuurlijk ook weer opgelet worden wat de waarden van de winkel zijn. Er zijn winkels die alleen maar veganistische producten zullen verkopen, terwijl er weer andere zijn die alleen producten verkopen die van bamboe zijn gemaakt. Voor elke winkels zijn de waarden van wat duurzaamheid betekent anders. Het is dus belangrijk om te onderzoeken welke winkels aansluiten bij jouw waarden.

Bij Project Cece staat bij elk product vermeld in welke winkel het te koop is en wat de waarden zijn van deze winkel. In ons winkel overzicht kun je zien welke winkels er allemaal zijn.

 

< Certificeringen | Tips en hulpmiddelen >