12 x Duurzame Kledingmerken voor Heren

Noor Veenhoven

12 x Duurzame Kledingmerken voor Heren

Het aanbod aan duurzame mannenkleding  is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Het aanbod voor vrouwen mag dan nog steeds wel een stuk groter zijn, maar met deze merken heb je als man absoluut niets te klagen. Behalve dan als je partner je heerlijke nieuwe duurzame hoodie steelt natuurlijk....

Zie je liever alle opties voor mannen in één keer? Ga dan direct naar:

1. Kings of Indigo

Kings of Indigo is een Nederlands denim merk dat al lang niet meer alleen maar spijkerbroeken maakt. Ze hebben een uitgebreide collectie van coole urban basics, in combinatie met echte eye-catchers waar hun Amerikaans-Japanse stijl echt tot zijn recht komt. Met grote kleurrijke traditioneel Japanse borduursels op klassieke spijkerjasjes.

Kings of Indigo is een echte duurzame kleding front-runner. Het merk is onderdeel van de Fair Wear Foundation waardoor je uitgebreid kunt lezen over de werkomstandigheden in hun laatste controle rapport. Daarnaast maken ze gebruik van duurzame materialen zoals Tencel, biologisch katoen, en natuurlijk rubber. Het merk maakt sinds 2020 alleen nog maar veganistisch collecties. 

KOI denim duurzame heren kleding

2. The Driftwood Tales

The Driftwood Tales is een relaxt merk voor de mensen die van avontuur houden. Het merk startte haar droom in Bali en werd in Amsterdam tot leven gebracht. The Driftwood Tales wilde er zijn voor mensen die zich als driftwood mee laten voeren door de stroom, op avontuur gaan en de mooiste dingen beleven. 

Nu is deze kleding ook perfect voor een avontuur beleven vanaf je eigen bank, met comfortabele shirts en sweaters. Ze hebben ook goede korte broeken die perfect zijn voor die opeens hete dag in februari die we allemaal fantastisch vinden en tegelijkertijd doodeng (Brace yourself... Global warming is coming). 

De kleding is gemaakt van biologische en gerecyclede materialen en is geproduceerd in India en Portugal. De fabriek in India is beide GOTS en SA8000 gecertificeerd, wat betekent dat er streng wordt gecontroleerd op goede werkomstandigheden. 

De collectie is helemaal vegan, duurzaam en fair trade!

The Driftwood tales duurzame heren kleding

3. MUD Jeans

MUD Jeans is het eerste Nederlandse denim merk met het lease-a-jean concept. Wat betekent dat je jeans bij ze kunt huren i.p.v. kopen. Wel zo duurzaam als je eigenlijk elke paar maanden een nieuwe spijkerbroek wilt. Je kunt natuurlijk ook gewoon een broek kopen als je liever lang met eentje doet. Het zijn hoge kwaliteit broeken die jaren mee gaan.

MUD Jeans wil zo min mogelijk verspillen, daarom gebruiken ze veel gerecycled materiaal in hun jeans en kun je er ook oude spijkerbroeken inleveren die zij dan weer recyclen.  Het merk is ook volledig veganistisch.

Mudjeans duurzame denim

4. Brava Fabrics

Ben je het minimalisme van de duurzame kleding een beetje zat en wil je juist hippe items met een leuke print? Dan is Brava Fabrics helemaal voor jou. Het Spaanse merk maakt shirts en truien met leuke prints die soms een beetje geeky zijn en met een lichte obsessie voor noedels. Een persoonlijke favoriet is het Xao Pescoa shirt hieronder. Letterlijke vertaling: Zie je later vis! Wat een soort Spaanse versie is van See you later alligator. Ze hebben ook toffe ribfluwelen broeken, sokken en boxers met leuke printjes, zwembroeken en jasjes.

De kleding van Brava Fabrics wordt gemaakt in Spanje (Barcelona) en in Portugal (Porto) dus ze kunnen de werkomstandigheden goed in de gaten houden. Ze  gebruiken duurzame materialen voor hun kleding zoals biologisch katoen, linnen, gerecyclede polyester en wol.

Brava Fabrics Duurzame kleding heren

5. Neem London

Neem London is een sophisticated Brits merk specifiek voor heren. Het merk hecht veel waarde aan transparantie en traceerbaarheid, en het volledige productieproces wordt helder op hun website weergegeven. De kleding wordt eerlijk gemaakt in Italië met materialen geproduceerd in Spanje en Italië.  Ze gebruiken uitsluitend gecertificeerde stoffen, zoals GRS-gecertificeerd gerecycled katoen, GOTS-gecertificeerd biologisch katoen en RWS-gecertificeerde wol zonder mulesing. Voor elk item voeren ze een levenscyclusanalyse uit om de CO2-uitstoot te meten én te compenseren - en dat is nog maar een klein deel van de klimaatstappen die ze nemen.

De kleding zelf is stijlvol en ze hebben een brede collectie: van overhemden tot truien. Zeker een kijkje waard!

6. Kuyichi

Kuyichi is vernoemd naar de Peruaanse god van de regenboog die kleur en positiviteit brengt, en dat is precies wat ze met hun merk willen bereiken. Kuyichi is een denimmerk dat beide spijkerbroeken maakt, maar ook chino's, korte broeken, shirts en truien. 

Kuyichi gebruikt pure materialen en pure producten. Transparantie is erg belangrijk voor ze en je kunt dan ook al hun producenten terugvinden op hun website met de keurmerken die ze hebben. Ze gebruiken ook duurzame materialen zoals gerecycled en biologisch katoen.

Kuyichi duurzame denim mannen

7. SKOT

Met SKOT ben je de ster van elke Zoom/Skype/Hangouts/Teams meeting. Ze maken stijlvolle klassieke overhemden die helemaal geschikt zijn als kantoor uniform. Daarnaast maken ze ook lekkere T-shirtjes die je eronder kunt dragen. Daarmee is je outfit compleet, want voor een online meeting hoef je natuurlijk geen broek aan.

De overhemden van SKOT zijn eerlijk geproduceerd in Turkije in een fabriek waar ze vaak op bezoek gaan. De shirts zijn gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen en als je je shirt na gebruik weer inlevert bij SKOT voor recycling dan krijg je 10% korting op je volgende aankoop. 

SKOT duurzame overhemden heren

8. TEYM

TEYM doet niet aan oude collecties. Elk product dat ze in de markt zetten is to perfectie uitgewerkt en houden ze dus ook in hun collectie. De kleding is tijdloos en van hoge kwaliteit. Ze hebben nu parka's, joggingbroeken, truien, vesten, T-shirts, en beanies. Bij TEYM kun je dus zeker ook terecht voor een hele outfit. De kleding tijdloos en van hoge kwaliteit waar je zeker jaren plezier van zult hebben.

De kleding wordt in Europa geproduceerd en ze gebruiken milieuvriendelijke materialen zoals biologisch katoen.

TEYM duurzame trui

9. Dedicated

Dedicated is een Zweeds streetwear merk. Ze maken kleding met leuke prints en toffe opdrukken. De designs van Dedicated proberen vaak bewustzijn te verspreiden over milieu- en sociale problemen met teksten zoals 'Support Your Local Planet' en 'Fuck Rascime', maar ze hebben ook design met leuke pop-culture references. Zoals Super Mario sokken, of een Pulp Fiction trui.

De kleding wordt allemaal eerlijk geproduceerd en ze gebruiken zo veel mogelijk duurzame materialen zoals biologisch katoen en gerecycled polyester.

Dedicated Duurzame mannen kleding

10. Greenbomb

Greenbomb is een Duits merk dat de wereld een beetje beter wilt maken. Ze verkopen toffe T-shirts, sweaters en hoodies met meer dan genoeg aanbod voor mannen. De kleding is gemaakt van biologisch katoen en de kleding wordt eerlijk geproduceerd in een fabriek die wordt gecontroleerd door de Fair Wear Foundation.

De kleding van Greenbomb vind je bij ons in de winkel Lotika. Een winkel waar je ook voor veel mannenondergoed en sokken goed terecht kunt.

greenbomb

11. New Optimist

New Optimist is een heerlijk merk als je op zoek bent naar een lekkere trainingsbroek, T-shirt, hoodie, of sweater. Het perfecte merk dus als je op zoek bent naar een huispak! De kleding wordt gemaakt van een combinatie van gerecycled en biologisch katoen en wordt gemaakt in Amsterdam. De productie vindt plaats in de etalage ruit van de winkel van New Optimist. Op die manier produceren ze niet alleen heel transparant, maar brengen ze het maakproces ook dichterbij de consument!

New Optimist

Dat is al best een mooie lijst, maar dit was nog lang niet alles. Neem dus zeker een kijkje in onze gehele catalogus want we hebben inmiddels meer dan 30.000 producten voor mannen!


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Onze favoriete duurzame jeans (en de leukste modellen voor deze herfst)

De denim industrie is één van de meest innovatieve in de mode-industrie. Telkens weer kom je interessante artikelen tegen over grote denimmerken die een duurzame reeks lanceren. Zo lanceerde Levi’s vorige maand de High Loose, een nieuw model gemaakt van gerecycled denim en hennep; duurzame materialen dus! Ook Wrangler en G-star zijn hard bezig met het toepassen van duurzamere productiemethodes in hun ketens.    Geweldig natuurlijk, maar met al dat gejubel zou je bijna vergeten dat er ook nog denimmerken zijn die niet slechts een paar duurzame paradepaardjes hebben, maar hun gehele collecties duurzaam produceren. In de blog van vandaag zetten we ze daarom in het zonnetje én delen we onze favoriete modellen met je.

7x Onze Favoriete Duurzame Sneakers voor Mannen

Dat duurzame mode allang niet meer iets voor hippies is, bewijzen deze heerlijke sneaker merken. Ze zijn mooi, hip én duurzaam. In de blog van vandaag lichten we onze favoriete sneakermerken voor heren uit. Klik op de naam van het merk om alle producten van het merk te zien!

Duurzame kleding starters gids voor mannen

Als je als man op zoek bent naar duurzame kleding dan moeten we je helaas vertellen dat het nog moeilijker is dan voor vrouwen. Leuke tweedehands mannenkleren vinden is nog een enorme opgave en voor duurzame kleding is er ook een stuk minder aanbod. We helpen je graag aan de tips, tricks en fun-facts om ook als man je kledingkast te verduurzamen en stellen je voor aan mooie duurzame merken.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳