Duurzame kleding starters gids voor mannen

Noor Veenhoven

Duurzame kleding starters gids voor mannen

Als je als man op zoek bent naar duurzame kleding dan moeten we je helaas vertellen dat het nog moeilijker is dan voor vrouwen. Leuke tweedehands mannenkleren vinden is nog een enorme opgave en voor duurzame kleding is er ook een stuk minder aanbod. We helpen je graag aan de tips, tricks en fun-facts om ook als man je kledingkast te verduurzamen en stellen je voor aan mooie duurzame merken.

Wist je dat mannen meer geld uitgeven aan kleding dan vrouwen? Dit komt omdat mannen vaker investeren in duurdere producten die langer meegaan! #duurzaam

Stap 1: Duurzaam ondergoed

First things first. Boxers en sokken. Dan kun je je in ieder geval over je ondergoed goed voelen ;). Wat is jouw stijl? Los, strak, effen of met prints?

Bij deze merken moet je zijn!

strakke effe boxereffen strak boxerBrava Boxersnightire

Wist je dat het wassen van je kleding voor 1/3 van de milieu impact van je kleding zorgt? Nu draagt 1 op de 3 mannen hun ondergoed twee keer voordat zet het wassen. Wel lekker duurzaam... maar misschien niet heel hygiënisch.

Wat voor sokken draag je het liefst? Simpele enkelsokjes, lange effen sokken, sportsokken, of sokken met een gezellige print?

enkelsokjesLange serieuze grijze sokkensportsokprint sokken

Stap 2: Jeans – het meest gedragen kledingstuk!

De spijkerbroek is het meest gedragen kledingstuk in Nederland en daarmee onmisbaar in bijna elke garderobe. Gelukkig is het voor mannen helemaal niet moeilijk om een duurzame spijkerbroek te vinden! We hebben hier vier fantastische spijkerbroekenmerken voor je die stuk voor eerlijk en duurzaam produceren!

koi jeanskuyichi jeansMUD jeansnudie jeans

Het kost gemiddeld ongeveer 7.000 liter water om een spijkerbroek te maken. De duurzame spijkerbroeken hier verspillen allemaal minder water. Soms scheelt het wel 4.500 liter!

Stap 3: Toffe streetwear T-shirts en Basic Tee’s

Een tof T-shirt met opdruk? Of liever een basic Tee? We hebben voor beide opties een mooie collectie voor je samengesteld. Alle shirts zijn eerlijk geproduceerd! Ze zijn van biologisch katoen bamboe en andere duurzame materialen!

Shirts met opdrukBasic tees

Je kleding zo lang mogelijk dragen is natuurlijk wel zo duurzaam! Maar met T-Shirts heb je snel dat er van die kleine gaatjes onderin komen te zitten. Gelukkig kun je die gemakkelijk repareren zonder te naaien!

 

Stap 4: Sneakers

Bijna klaar met een basic outfit. Het enige wat je nog nodig hebt is een paar sneakers en je eerste duurzame outfit is af. Wat is jouw sneakerstijl, ben je van de super populaire VEJA’s? Of ga je liever voor de klassieke sneaker designs van Ethletic? De buy-one-give-on schoenen van TOMS of ga je voor de coole effortless look van Beflamboyant.

Veja sneakersEthletic sneakersTOMSbeflamboyant sneakers

40% van alle kleding die we bestellen sturen we weer terug. Helaas komt retour gestuurde kleding bijna nooit weer terug in de winkel te hangen en legt grote afstanden af voordat het een nieuwe eigenaar vindt (als het niet wordt vernietigd). Je kunt dus beter niet 4 verschillende maten bestellen van hetzelfde item.

Stap 5: Overhemden

Duurzame overhemden zijn een absolute must have voor in je kledingkast. Voor vrijwel iedere gelegenheid is wel een passend overhemd te vinden. Zo heb je natuurlijk het klassieke witte overhemd dat je kan dragen naar een sollicitatiegesprek, maar je hebt ook overhemden met toffe all-over prints die geschikt zijn voor een zomers festival.

Bekijk hier de wat serieuzere overhemden van SKOT en Mr. Manchette, en de relaxtere shirts van Brava Fabrics en No Nasties.

skotmrmanchette overhemdbrava shirtsno nasties shirts

Stap 6: Winterjassen

In Nederland is de winterjas essentieel. Voor een groot gedeelte van het jaar zal je namelijk met dit item de deur uit stappen. Gelukkig zijn er genoeg stijlvolle duurzame opties te vinden! Zie bijvoorbeeld de klassieke parka’s van het Amsterdamse Teym of de urban winterjassen van Kings of Indigo.

Winterjassen Teym Winterjassen Kings of Indigo

Stap 7: Zomer en lente jassen

Zodra de temperatuur begint te stijgen wordt het tijd om je winterjas op te bergen en te vervangen voor een dunnere jas. Op ons platform zijn verschillende duurzame zomer en lente jassen te vinden! Zo kan je onder andere kiezen uit de klassieke denim jassen van MUD Jeans, de zomerse katoenen jassen van Thinking Mu, de reversible bombers van Malimo, en natuurlijk een goede regenjas van Maium (het blijft wel Nederland he ;) ).

Denim jassen MUD thinking mu zomer bomber Malimoregenjas

Stap 8: Truien

Een lekkere trui is een absolute must-have. Naast dat een trui natuurlijk perfect is voor een avondje op de bank, is het ook nog eens een stijlvolle toevoeging aan je garderobe. Zo scoor je bij Honest Basics een erg betaalbare hoody of sweater, en vindt je bij Armedangels lekkere knits. Een mooi urban sweatshirt kun je vinden bij The Driftwood Tales en ben je in een echt kersterige bui? Dan kan Brava Fabrics je wel verder helpen met een ware duurzame kersttrui (ook leuk buiten de feestdagen!). 

 honest basicsarmedangels knitThe driftwood tales sweatshirtbrava fabrics

Stap 9: Zwembroeken

Duurzame kleding bestaat uiteraard niet alleen uit kleding voor in de wintermaanden. Bij het kopen van een nieuwe zwembroek kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor een duurzaam alternatief. Zo kan je bij Thinking Mu terecht voor zwembroeken die voor 100% gemaakt zijn van gerecyclede PET flessen, en bij Brava Fabrics voor een selectie van vrolijk gekleurde zwembroeken. Ze zijn allemaal in ieder geval perfect voor een frisse duik op een warme zomerdag!

Zwembroeken Thinking Mu Zwembroeken Brava Fabricsdedicated swim

Stap 10: Shorts

Wel een warme zomerdag, maar wel een gewone werkdag? Dan kun je je T-shirt of overhemd combineren met de effen chino shorts van de Jyoti Fair Works of The Driftwood Tales. Mag je outfit nog een stukje meer casual? Check dan de urban streetwear merken zoals Dedicated, Brava Fabrics en Kings of Indigo.

effen korte broek urban prints 

Met behulp van deze stappen, weetjes en tips hopen we je een heel stuk verder te helpen met het verduurzamen van je kledingkast! Heb je hulp nodig met het vinden van bepaalde kleding? Stuur ons een mailtje en we helpen je graag verder. We kennen onze catalogus van binnen naar buiten en kunnen je ook helpen bij het vinden van merken die niet bij ons op de website staan.

Gerelateerde artikelen

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳