7x Onze Favoriete Duurzame Sneakers voor Mannen

Melissa Wijngaarden

7x Onze Favoriete Duurzame Sneakers voor Mannen

Dat duurzame mode allang niet meer iets voor hippies is, bewijzen deze heerlijke sneaker merken. Ze zijn mooi, hip én duurzaam. In de blog van vandaag lichten we onze favoriete sneakermerken voor heren uit. Klik op de naam van het merk om alle producten van het merk te zien!

Ethletic

Duurzame Sneakers voor mannen 1

Het Duitse Ethletic doet veel moeite om hun duurzaamheid te garanderen. Ze gebruiken Fairtrade gecertificeerd katoen uit India, rubber uit FSC gecertificeerde Sri Lankaanse bossen en zijn PETA approved veganistisch. De schoenen worden gemaakt in Pakistan en voor elk paar schoenen dat je koopt, doneert Ethletic een dollar aan de Tulon Workers Welfare Society; een organisatie gerund door lokale bewoners van de Pakistaanse plaats waar Ethletic produceert. Meer weten over de mensen er achter? Lees hier een inkijkje!

TOMS

Duurzame Sneakers voor Heren Merk 2

TOMS is bekend geworden met hun heerlijke espadrilles, maar ze hebben ook geweldige sneakers. Voor elk paar dat ze verkopen doneren ze een paar aan mensen die schoenen nodig hebben. In eerste instantie leverde dat niet alleen lof op, omdat het juist de markt verstoorden waar ze de schoenen weggaven (lokale schoenmakers konden hun producten niet meer kwijt). Daarom zijn ze ook gaan produceren in de landen waar ze de schoenen weggeven. Zo zorgen ze ervoor dat er juist ook ter plaatse werkgelegenheid wordt gecreëerd.

UP Shoes

Duurzame Sneakers voor Mannen merk 3

UP maakt fijne sneakers van materialen als wol en gerecylede PET-flessen. Dankzij de lichte materialen zijn de schoenen niet alleen heel comfortabel, maar voelen ze ook nog lekker licht. “Alsof je op wolken loopt”. Ze produceren in een kleine fabriek in Vietnam. Voor elke aankoop doneren ze 4 euro aan een stichting die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking. Niet alleen bieden ze uitdagende dagbesteding, maar ook worden ze betrokken bij het maakproces van de schoenen.

Linkkens

Duurzame Sneakers voor Mannen merk 4

De schoenen van Linkkens combineren mode met kunst. Ze laten zich inspireren door bekende schilderijen, zoals bijvoorbeeld ‘Stilleven Vaas met Irissen’ van Vincent van Gogh. De schoenen worden gemaakt van chroomvrij gelooid leer en hebben een binnenzool van Aloë Vera.

Nat-2

Duurzame Sneakers voor Mannen merk 5

Nat-2 is een innovatief schoenenmerk dat verrassende materialen gebruikt om schoenen van te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze schoenen gemaakt van koffie?
Naast koffie, gebruiken ze in hun collecties glas, kurk, paddestoelen en gerecycled PET. Ze produceren in Italië.  

Veja

Duurzame Sneakers voor Mannen merk 6

Veja is één van de bekendste duurzame schoenenmerken. Je kunt tegenwoordig de stad bijna niet in gaan zonder dat je een paar Veja’s tegenkomt. En dat is maar goed ook.

Veja gebruikt namelijk duurzame materialen voor hun schoenen, maar draagt ook bij aan het behoud van de Amazone. Hoe precies? Hun rubber komt uit de Amazone, van rubbertappers die actief ontbossing tegen gaan. Je leest de interessante verhalen op hun website.

Beflamboyant

Duurzame Sneakers voor Mannen merk 7

Het Portugese Beflamboyant is nog maar kort geleden opgericht door jonge ondernemers. ZIj maken unisex, vegan schoenen van duurzame materialen op een eerlijke manier. Beflamboyant is nog een vrij onbekend merk in Nederland, dus je komt er nog niet veel mensen mee tegen. Wij hopen (en denken) dat dat snel zal veranderen!

Gerelateerde artikelen:

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!