7x Onze Favoriete Duurzame Sneakers voor Mannen

Melissa Wijngaarden

(laatst geupdate op )

7x Onze Favoriete Duurzame Sneakers voor Mannen

Dat duurzame mode allang niet meer iets voor hippies is, bewijzen deze heerlijke sneaker merken. Ze zijn mooi, hip én duurzaam. In de blog van vandaag lichten we onze favoriete sneakermerken voor heren uit. Klik op de naam van het merk om alle producten van het merk te zien!

ACBC

ACBC is een ontzettend innovatief schoenenmerk. Ze zijn volledig veganistisch en maken schoenen gerecycled polyeseter, mais, hout, kurk, katoen, en nog veel meer interessante materialen.  De schoenen worden eerlijk geproduceerd en het merk is ook BCorp gecertifieerd.

Corail

Corail maakt al hun sneakers van gerecycled materiaal. 50% van dat materiaal komt van gerecyclede plastic flessen die ze door crew van vissers laten verzamelen in de zee bij Marseille.  Zo maken ze de zee schoon en kunnen lokale vissers een beetje bijverdienen. De schoenen zijn volledig veganistisch en worden eerlijk geproduceerd in Portugal.

Komrads

Komrads maakt stoere sneakers van appelleer en gerecycled materiaal. Dit appelleer wordt gemaakt van een residu van de appelsap industrie. Ook de sneakers van Komrads zijn weer volledig veganistisch en ook eerlijk geproduceerd in Portugal.

8000kicks

Waar we eerder al wat nieuwe innovatieve materialen noemden, blaast 8000kicks juist een oud materiaal nieuw leven in: hennep! Alle schoenen (en tassen) van 8000kicks zijn van dit milieuvriendelijke materiaal gemaakt. De sneakers zijn waterdicht, comfortabel en zien ontzettend goed uit. De schoenen zijn eerlijk geproduceerd in China en Portugal.

DUUO

DUUO is een 100% veganistisch merk, ze produceren schoenen en maken daarbij onder andere gebruik van ademende microvezels, recyclebare en duurzame materialen, biologisch katoen.

Veja

Veja is één van de bekendste duurzame schoenenmerken. Je kunt tegenwoordig de stad bijna niet in gaan zonder dat je een paar Veja’s tegenkomt. En dat is maar goed ook.

Veja gebruikt namelijk duurzame materialen voor hun schoenen, maar draagt ook bij aan het behoud van de Amazone. Hoe precies? Hun rubber komt uit de Amazone, van rubbertappers die actief ontbossing tegen gaan. Je leest de interessante verhalen op hun website.

Beflamboyant

Het Portugese Beflamboyant is nog maar kort geleden opgericht door jonge ondernemers. ZIj maken unisex, vegan schoenen van duurzame materialen op een eerlijke manier. Beflamboyant is nog een vrij onbekend merk in Nederland, dus je komt er nog niet veel mensen mee tegen. Wij hopen (en denken) dat dat snel zal veranderen!

Bonus: Duurzame sneakerwinkel Sneakerpappie

De Nederlandse sneakerwinkel Sneakerpappie zoekt alle merken voor je bij elkaar die beide duurzaam en vegan zijn.  Dit is de winkel van twee vegetarische pappa's, Stefan en Vincent van Twillert (ja ze zijn ook broers!).  Samen besloten ze een winkel te beginnen die alleen maar hippe sneakers verkoopt zonder dierenleed(vegan), met oog voor recycling en milieuvriendelijke productiemethoden.

 


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

12 x Duurzame Kledingmerken voor Heren

Weinig duurzame kleding voor mannen? Zeker niet! Het aanbod van herenkleding is bij duurzame merken in de afgelopen jaren enorm toegenomen, daarnaast zijn er ook steeds meer merken te vinden die alleen voor mannen kleding maken of die volledig unisex zijn.

Duurzame kleding starters gids voor mannen

Als je als man op zoek bent naar duurzame kleding dan moeten we je helaas vertellen dat het nog moeilijker is dan voor vrouwen. Leuke tweedehands mannenkleren vinden is nog een enorme opgave en voor duurzame kleding is er ook een stuk minder aanbod. We helpen je graag aan de tips, tricks en fun-facts om ook als man je kledingkast te verduurzamen en stellen je voor aan mooie duurzame merken.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳