Beste duurzame schoenen voor mannen: 5 eerlijke merken + koopgids

Melissa Wijngaarden

Beste duurzame schoenen voor mannen: 5 eerlijke merken + koopgids

De meeste duurzame mode lijkt gericht op vrouwen. Maar, wat als je op zoek bent naar de beste duurzame herenschoenen?

Er zijn gelukkig ontzettend veel fairtrade-merken die dat aanbieden: je moet alleen even weten waar je moet zoeken!

Waar zijn duurzame herenschoenen van gemaakt?

Duurzame schoenen worden meestal gemaakt van plantaardig gelooid leer, in plaats van chemisch looien, wat slechter is voor het milieu.

Anderen gebruiken een alternatief voor leer dat wordt gemaakt van fruit of andere soorten vegan-proof leervervangers, wat perfect is als je een plantaardige levensstijl hebt.

Als je het niet zeker weet, kun je onze duurzaamheidsvergelijking tussen echt en veganistisch leer bekijken.

Sommige andere verantwoorde herenschoenenmerken hebben nog creatievere manieren gevonden om hun productie milieuvriendelijk te houden, zoals het gebruik van natuurlijk rubber of gerecyclede materialen.

Consumer wearing sustainable mens shoes

Hoe dan ook, er is nog een groot verschil tussen fairtrade herenschoenen en schoenen die je in fast fashion winkels vindt: de beste duurzame herenschoenen worden ook eerlijk gemaakt door mensen die goed worden behandeld en een eerlijk loon krijgen. En geloof ons: dat is geen vanzelfsprekendheid!

Zelfs grote namen en luxemerken worden gekoppeld aan schandalen omdat ze in dezelfde sweatshops produceerden als fast fashion-bedrijven.

5 merken voor de beste duurzame herenschoenen

Hier zijn sommige van onze favorieten als het gaat om de grootste of meest milieuvriendelijke schoenen voor mannen.

1. Cano - beste nette smart casual schoenen voor mannen

Sustainable leather shoes for men by Cano

Van duurzame herenlaarzen tot loafers en veterschoenen, dit merk biedt tal van veelzijdige opties.

Cano combineert traditioneel vakmanschap met innovatieve oplossingen om schoenen te maken die zowel milieuvriendelijk als duurzaam zijn. Zo wordt bijvoorbeeld vooral plantaardig gelooid leer gebruikt. Let wel: plantaardig gelooid leer is nog steeds leer!

2. ACBC - beste duurzame sneakers voor mannen

Sustainable trainers for men by ACBC

De naam van dit merk staat voor 'Anything Can Be Changed'... en dat doen ze zeker!

ACBC is B-Corp gecertificeerd en maakt duurzame herensneakers met behulp van innovatieve materialen als maïs- en druivenvezels, appelleer en gerecyclede plastic flessen.

3. NOAH - ruim assortiment milieuvriendelijke herenschoenen

Vegan mens shoes by Noah

Eerlijk gemaakte herenlaarzen, loafers, veterschoenen? You name it, en waarschijnlijk heeft NOAH het!

Naast vegan leer krijgt dit merk extra duurzaamheidspunten voor het gebruik van natuurlatex en rubber.

4. Good Guys Don’t Wear Leather - beste vegan schoenen voor mannen

Vegan boots for mens by Good Guys Dont Wear Leather

Ben je op zoek naar eerlijk geproduceerde herenschoenen om je veganistische levensstijl uit te breiden van de tafel naar je garderobe en accessoires? Zoals de naam al doet vermoeden, zit je bij dit merk goed!

Good Guys Don't Wear Leather heeft veel verschillende veganistische schoenen voor heren, allemaal geproduceerd door familiebedrijven in Portugal, Spanje en Italië.

5. 8000Kicks - beste hennep schoenen voor mannen

Hemp shoes for men

Wat dacht je van sneakers en laarzen gemaakt van een van de meest duurzame materialen?

Deze hennepschoenen voor heren bevatten geen PFC (een standaard, maar giftige, optie) en toch zijn ze waterdicht!

Vind meer duurzame mannenschoenen op Project Cece

Dit zijn enkele merken met het grootste assortiment duurzame herenschoenen, maar er is zoveel meer. Veel verschillende modemerken hebben ook schoenenopties voor mannen.

Maar hoe kun je ze vinden zonder urenlang op internet te verspillen en van het ene tabblad naar het andere te springen? Eenvoudig: we hebben honderden fairtrade-merken op één plek verzameld en filters toegevoegd zodat je makkelijk je keuzes kunt verfijnen. Selecteer wat voor jou het belangrijkste is als het gaat om duurzame herenschoenen, van materialen tot keurmerken en maat.

De eerste stap zetten naar een milieuvriendelijkere footprint was nog nooit zo makkelijk! 

De originele versie van dit artikel is hier te vinden: Best Sustainable Men’s Shoes: 5 Ethical Brands + Buying Guide


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

7x Onze Favoriete Duurzame Sneakers voor Mannen

Dat duurzame mode allang niet meer iets voor hippies is, bewijzen deze heerlijke sneaker merken. Ze zijn mooi, hip én duurzaam. In de blog van vandaag lichten we onze favoriete sneakermerken voor heren uit. Klik op de naam van het merk om alle producten van het merk te zien!

8x hier vind je vegan schoenen (en handige tips)

Het is tegenwoordig makkelijker dan ooit om veganist te zijn, maar dat betekent nog steeds niet dat het makkelijk is. Supermarkten liggen vol met veganistische alternatieven voor je lievelingseten en restaurants hebben steeds vaker opties voor veganisten, maar schoenen? Dat is nog wel een uitdaging! Gelukkig zijn er genoeg leuke merken, als je weet waar je ze moet vinden. Dit zijn onze favorieten!

De leukste vegan schoenenmerken

De tijd van slippers en sandalen lijkt nu toch echt achter ons. Voor velen betekent dat dat het weer tijd is om op zoek te gaan naar een nieuw paar schoenen, om je voeten droog te houden tijdens die heerlijke Nederlandse plensbuien. Nu is het altijd weer een opgave om dé perfecte schoenen te vinden, maar het wordt nog een stukje lastiger als je specifiek op zoek bent naar vegan schoenen. Omdat we van veel mensen hoorden dat ze het lastig vonden om vegan-approved schoenen te vinden, hebben we in deze blog onze favoriete vegan schoenenmerken op een rijtje gezet.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳