B Corp

In het kort

  • Hoofdcategorie: Milieuvriendelijk en Fair Trade
  • Certificering voor bedrijven die de wereld willen verbeteren.
  • Geen onafhankelijke controlle
  • Certificering aan de hand van een vragenlijst die bedrijven  zelf kunnen kunnen invullen

B Corp is een certificering die streeft naar het verbeteren van de wereld op sociaal gebied en op als het gaat om het milieu. Alle bedrijven die hun best doen de wereld een betere plaats te maken komen in aanmerking voor de certificering. B Corp zegt dat ze een droom hebben dat bedrijven niet alleen maar het beste in de wereld willen zijn, maar ook voor de wereld.

Bedrijven kunnen gecertificeerd worden door enkele vragenlijsten in te vullen en deze daarna te bespreken met B Corp. De stappen van de certificering zijn als volgt:

  • Het invullen van de B Impact Assessment (BIA). Dit is een gratis vragenlijst die kan worden ingevuld om te kijken of het bedrijf aan de eisen van B Corp voldoet.
  • Het bepalen hoe het bedrijf stakeholderoverwegingen kan integreren in de bedrijfsstructuur met behulp van de Legal Requirement Tool.
  • Na het in vullen van de BIA zal een medewerker van B Corp de score van het bedrijf verifiëren en kijken of het bedrijf voldoet aan de boven de 80 punten score om B Corp gecertificeerd te worden. De verificatie gebeurt door het bekijken van de score, relevante documenten op te vragen en een virtuele afspraak met het bedrijf.

In dit filmpje geeft B corp een korte uitleg:

Klik hier voor meer informatie.

 

 

 

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame mode. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

 

 

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen
in eerlijke en duurzame mode.