8x hier vind je vegan schoenen (en handige tips)

Melissa Wijngaarden

8x hier vind je vegan schoenen (en handige tips)

Het is tegenwoordig makkelijker dan ooit om veganist te zijn, maar dat betekent nog steeds niet dat het makkelijk is. Supermarkten liggen vol met veganistische alternatieven voor je lievelingseten en restaurants hebben steeds vaker opties voor veganisten, maar schoenen? Dat is nog wel een uitdaging! Gelukkig zijn er genoeg leuke merken, als je weet waar je ze moet vinden. Dit zijn onze favorieten!

Vegan merken

Ethletic - vegan sneakers die awards winnen

De schoenen van Ethletic zijn niet alleen 100% PETA Approved vegan en het merk sleepte in 2016 zelfs de Fairtrade award binnen in de categorie fabrikanten. Ze hebben een mega grote collectie met sneakers in zo’n beetje alle kleuren.

Matt & Nat - vegan klassiekers én statement shoes

Matt & Nat is één van de bekendste vegan merken. Ze maken geweldige tassen en schoenen van vegan materialen. Ze gebruiken veel PU en PVC, maar gelukkig ook duurzamere materialen zoals kurk, rubber en gerecycled PET.

NAE - vegan schoenen van innovatieve materialen

NAE is één van onze favoriete vegan schoenenmerken. Ze maken namelijk héle mooie schoenen, waarbij ze vooral gebruik maken van duurzame materialen. Wat leuk is, is dat ze ook gebruik maken van minder standaard leer vervangers, zoals bijvoorbeeld ananasleer.

Minuit Sur Terre - vegan schoenen met een Parijse twist

Minuit sur Terre staat vooral bekend om hun tijdloze ontwerpen. De schoenen zijn OEKO-TEX 100 gecertificeerd, wat betekent dat er geen -voor de mens- schadelijke stoffen zijn gebruikt in het productieproces.

Tip
Webshop EN& verkoopt alleen 100% veganistische schoenen. Neem eens een kijkje!

Vegan collecties

TOMS - dé espadrilles

TOMS is één van de bekendste duurzame merken en je komt hun bekende espadrilles bijna overal tegen. Ze zijn groot geworden met hun “One for One”-principe, waarbij ze voor elk paar dat ze verkopen ook een paar weggeven aan mensen die ze nodig hebben. Hoewel dat in eerste instantie juist de lokale markt ook verstoorde, hebben ze inmiddels goede oplossingen gevonden waarmee ze daadwerkelijk de plaatselijke bevolking vooruit helpen.

Po-Zu - innovatief en not afraid to show it

Po-zu heeft een grote vegan schoenencollectie en maakt veel gebruik van innovatieve materialen, zoals bijvoorbeeld de kokosschil en ananasleer. Daarnaast hebben ze ook een Star Wars collectie. Wij moesten erg lachen om de laarsjes geïnspireerd op Chewbacca!

Bibico - retro gymschoenen

Naast een enorme collectie duurzame kleding (hallo, check die jurkjes!!), heeft Bibico ook een kleine collectie met vegan schoenen. Gymschoenen om precies te zijn. Precies de schoenen die je vroeger altijd aan had tijdens gym. Terug naar je jeugd, maar nu is het fashion!

Veja - de vegan variant van de populaire duurzame sneaker

Veja kom je steeds vaker tegen in het straatbeeld, vooral hun klassieker: de V-10. Hun schoenen zijn fairtrade gecertificeerd en ze gebruiken biologisch katoen. Tegenwoordig hebben ze ook een steeds groter aanbod vegan schoenen.

TIP
Wil jij als vegan Project Cece ook helemaal uitspelen? Vink dan eens het “100% vegan materials”-boxje aan in de materialen filter en je ziet alleen nog producten die daaraan voldoen!  Gebruik het "vegan"-label als je alleen volledig vegan merken wil zien.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳