Onze favoriete duurzame jeans (en de leukste modellen voor deze herfst)

Melissa Wijngaarden

Onze favoriete duurzame jeans (en de leukste modellen voor deze herfst)

De denim industrie is één van de meest innovatieve in de mode-industrie. Telkens weer kom je interessante artikelen tegen over grote denimmerken die een duurzame reeks lanceren. Zo lanceerde Levi’s vorige maand de High Loose, een nieuw model gemaakt van gerecycled denim en hennep; duurzame materialen dus! Ook Wrangler en G-star zijn hard bezig met het toepassen van duurzamere productiemethodes in hun ketens. 

Geweldig natuurlijk, maar met al dat gejubel zou je bijna vergeten dat er ook nog denimmerken zijn die niet slechts een paar duurzame paradepaardjes hebben, maar hun gehele collecties duurzaam produceren. In de blog van vandaag zetten we ze daarom in het zonnetje én delen we onze favoriete modellen met je.

Onze favoriete duurzame jeans merken:

Mud Jeans

Als je als Nederlands denimmerk voorloper bent van Ganni, Levi’s en andere grote namen, dan doe je iets goed. Mud Jeans is één van de eerste grotere merken die de optie om kleding te lenen aanboodt, iets wat daarna veelvuldig is gekopieerd (en dat is natuurlijk hartstikke goed). Mud Jeans is vooral bekend van hun spijkerbroeken die voor een groot deel gemaakt worden van gerecycled denim. Je kunt je oude spijkerbroek ook weer bij ze inleveren, zodat zij er weer een nieuwe van kunnen maken.

Nudie Jeans

Nudie is opgericht in Zweden en heeft een indrukwekkend aantal winkels waar ze te vinden zijn. Zo’n 70% van de productie vindt plaats in Europa en verschillende keurmerken controleren zowel de arbeidsomstandigheden als de impact op het milieu.

Kuyichi

Kuyichi is de naam van de Peruaanse God van de regenboog en Kuyichi heeft dan ook als doel om kleur te geven aan de duurzame mode industrie. Letterlijk genomen doen ze dat door innovatieve wastechnieken te gebruiken waardoor hun jeans de herkenbare look krijgen. Het merk is ontstaan tijdens een reis door Peru, waar de eigenaren schrokken van het leed, onrecht en verbruik van land en water in de katoenteelt. Kuyichi is ontstaan om hier een alternatief voor te bieden; jeans gemaakt van eerlijk en duurzaam katoen.

Kings of Indigo

Als je nog vrienden hebt die denken dat duurzame kleding altijd basic, onuitgesproken en saai is, laat ze dan Kings of Indigo zien. Ze hebben hele fijne basic jeans, maar durven ook af te wijken. Denk aan jeans in twee kleuren en niet standaard modellen. Kings of Indigo gebruikt duurzame productiemsthodes en deelt daarnaast ook veel kennis over de mode-industrie en productie in hun blogs. Zeker het lezen waard! 

Onze favoriete duurzame jeansmodellen

Mom Jeans

Duurzame Mom Jeans Nessaa

1. Jeans Nessaa van Armed Angels van €98,00 voor €69,90  2. Jeans Ariel van People Tree van €128,95 voor €89,95 3. Jeans van Baukjen €110,00

Flared Jeans

1. Jeans Bootcut Amy van Kuyichi €99,95 2. Flared Hazen van Mud Jeans €119,00 3. Marie van Kings of Indigo van €119,95 voor €59,98

Straight Jeans

1. Jeans Sara van Kuyichi €99,95 2. Relax Rose van Mud Jeans €119,00 3. Breezy Britt van Nudie Jeans €139,95

Skinny Jeans

1. Hightop Tilde van Nudie Jeans €119,95 2. Skinny Hazen van Mud Jeans €119,00

Gerelateerde artikelen:

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳