Duurzame Sieraden: bij deze merken zit je goed

Melissa Wijngaarden

Duurzame Sieraden: bij deze merken zit je goed

Een paar weken geleden ontdekte de Keuringsdienst van Waarde dat veel edelstenen die in Nederland verkocht worden helemaal niet gemaakt zijn waarvan gezegd wordt dat ze gemaakt zijn. Nog maar een herinnering dus hoe veel er mis kan gaan in een industrie. In deze blog delen we daarom een aantal duurzame sieraden merken die wél duurzaam produceren. Ideale duurzame cadeautip!

 

#1 A Beautiful Story

 

A Beautiful Story is één van de grootste duurzame sieradenmerken in Nederland. Het merk produceert in Nepal en draagt het WFTO certificaat. De prijzen liggen tussen de €12,50 en €79,95.

Duurzame Sieraden A Beautiful Story

 

#2 Bound Studios

Bound Studios is zo’n merk waar je helemaal verliefd op raakt. Het merk maakt tijdloze sieraden van onder andere gerecycled zilver en produceert in een Portugees familiebedrijf. Voor elke order plant Bound 2 bomen via Tree Sisters. Extra lekker? Je hebt al een setje oorbellen vanaf 19 euro. De prijzen liggen tussen €19 en €140.

Duurzame Oorbellen Bound Studios

 

#3 Ana Dyla

 

Op zoek naar echte edelstenen? Dan zijn de sieraden van Ana Dyla echt iets voor jou. De sieraden worden gemaakt in kleine ateliers in Anatolië, Turkije. Op hun website kun je precies zien wie je sieraden maken en hoe ze dat doen. Super leuk om te zien! Het merk lanceerde onlangs ook een Private Label. Wat dat betekent? Dat ze hun kennis over de lokale markt en mensen graag delen. Zo helpen ze ook andere sieradenmerken te verduurzamen.
De prijzen? Vanaf €49 voor een gouden ring tot €590 voor een 14k gouden ring. Veel sieraden heb je al voor onder de 100 euro.

 

Duurzaam Sieraad Ana Dyla

 

#4 Solitude the Label

 

Het Amsterdamse sieraden merk Solitude the Label is opgericht door twee zussen. Vinden wij extra leuk, omdat ook Project Cece is opgericht door twee zussen en Noor. Het merk heeft niet alleen sieraden, maar ook fijne sportkleding en tassen. De prijzen van de sieraden beginnen op €37,50, maar er zijn ook een aantal ringen van 14k goud die een stuk meer kosten.

Duurzaam Sieraad Solitude the Label

 

#5 Nowa

Nowa staat voor No-Waste en maakt sieraden van gedumpte mobieltjes. Samen met hun partner Closing the Loop redden ze oude telefoons van e-waste dumpplaatsen. Van het goud en zilver in deze telefoons maken ze sieraden. Hun collectie heet connectie; een referentie naar de telefoons, maar ook naar het contact tussen mensen. De sieraden zijn tussen de €27,97 en €495.

Circulair Sieraad Nowa

 

#6 Nina Designs

 

De dromerige sieraden van Nina Designs worden gemaakt op Thailand en Bali. Het merk zet zich in voor de emancipatie van vrouwen al daar; meer dan 50% van de managers in het atelier op Bali is vrouw. Voor elk verzonden item wordt een boom geplant. Extra leuk? Sieraden met kleine foutjes verkopen ze met flinke korting. Zo heb je al een bronzen gehamerde ring voor 6 euro! 

 

Duurzaam Sieraad Nina Designs

 

#7 Bhoomi Paris

De sieraden van Bhoomi zijn ware kunstwerkjes. Het merk gebruikt materialen die helemaal niet typisch zijn voor sieraden, zoals bijvoorbeeld klei en hout. De prijzen beginnen vanaf €20.

Duurzaam Sieraad Bhoomi

 

#8 Mi-Ami

Mi-Ami is het merk van moeder-en-dochter duo Henny en Mirjam die alle sieraden zelf maken in Nederland. Ze gebruiken duurzame materialen, zoals bijvoorbeeld kurkleer. Kurkleer behoort zelfs tot een van de duurzaamste producten ter wereld. Een kurkeik waar het kurk vanaf wordt gehaald leeft twee tot drie keer langer dan wanneer het kurk niet wordt geoogst. In deze periode haalt de boom  tegelijk twee tot drie keer zoveel CO2 uit de lucht. Mi Ami sieraden


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Vast een cadeau voor Valentijnsdag? Dit zijn de leukste duurzame sieraden

Doe jij ook elk jaar weer alsof je helemaal niet geeft om Valentijnsdag en het commerciële gedoe er om heen? Ik ook. En élk jaar ben ik weer teleurgesteld als ik niet een klein cadeautje, een lieve brief of een lekker etentje krijg. Daarom besloot ik dit jaar het heft eens in eigen hand te nemen. Niet door zelf te voorzien in mijn eigen valentijnsverrassing, maar door deze blog te schrijven ruim twee weken voor tijd. Zo kan ik heel subtiel even laten zien welke sieraden ik nou echt mooi zou vinden en het balletje valentijnsdag wat vroeger opgooien, zodat er geen excuus meer bestaat. Mocht jij nou ook op zoek zijn naar een mooi cadeau voor valentijnsdag? Ten eerste, hartstikke lief van je! Ten tweede, dit zijn mijn favoriete duurzame sieradenmerken. Enjoy!  

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳