De leukste duurzame puffer coats voor Winter 2022 (en alle winters daarna)

Melissa Wijngaarden

De leukste duurzame puffer coats voor Winter 2022 (en alle winters daarna)

Na een druilerige zomer die niet de Summer of Love werd waar we allemaal op hoopten, staat ons volgens Piet Paulusma een strenge winter te wachten. Tijd om op zoek te gaan naar een fijne puffer jas om deze winter te overleven dus. In deze blog delen we daarom onze favoriete duurzame puffer jassen voor de winter van 2022 (en nog vele winters daarna).

 

Wat is een puffer jas?


Een puffer jas is een jas die is gevoerd met een isolerend materiaal en bestaat uit meerdere gevulde vakken voor een ‘puffy’ effect. Het materiaal kan zowel synthetisch (bijvoorbeeld polyester) of natuurlijk (bijvoorbeeld dons) zijn.

 

Wat is het verschil tussen een puffer jas, een dons jas en een gewatteerde jas?


Een puffer jas kan bestaan uit dons en is gewatteerd, maar niet alle donsjassen en gewatteerde jassen zijn puffer jassen. Het verschil zit hem in het ontwerp: een puffer bestaat uit verschillende vakken, terwijl dons jassen en gewatteerde jassen uit één groter oppervlak kunnen bestaan.

 

Onze favoriete duurzame puffer jassen voor de winter van 2021/2022 (en vele jaren daarna).

 

 1. Olijfgroene puffer jack met dons van Patagonia - €250


  duurzame_puffer_jas_patagonia

 2. Lange puffer mét handige ponchofunctie voor op de fiets van Maium - €299

  puffer_lang_maiumlange puffer jas zwart

 3. Cropped puffer jacket met print van Kings of Indigo (gemaakt van post-consumer waste plastic!) - €319,95


 4. Lange zwarte puffer jas van Thought gemaakt van gerecycled plastic - €279 5. Grijze puffer jacket van LangerChen - €289 6. Middellange puffer coat van Baukjen gemaakt van gerecyled dons - €570
 7. Lyndon jacket van Embassy of Bricks and logs - €330


 8. Mini-variant van de lyndon genaamd Leicester van Embassy of Bricks and Logs - €370


 9. Lange puffer jas van Derbe met handige rits aan de zijkant voor op de fiets - €229,95


 10. Getailleerde oversized puffer van LangerChen - €273 
Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

8x Duurzame Hoodies waar je lekker in kunt wegkruipen

Voel jij je ook een beetje overweldigd de laatste tijd? We leven al zo’n tijd in een pandemie, kregen een rapport vol met heftige ontwikkelingen over hoe we de aarde aan het verpesten zijn en het is inmiddels alweer bijna geen 2021 meer. Tijd voor wat rust dus. Wat voor mij altijd goed werkt, is mezelf helemaal terugtrekken in een fijne hoodie (bij voorkeur een iets te grote) met een kop thee en een fijn boek. In de blog van vandaag deel ik een paar fijne hoodies van duurzame merken. Welke is jouw favoriet?

Duurzaam op wintersport? Hier kun je op letten!

In februari vertrekken weer veel mensen op wintersport. Een weekje heerlijk door de bergen roetsjen, genieten van prachtige uitzichten en -met een beetje geluk- zon.    Omdat wintersport een echte buitenvakantie is, wordt wel eens gedacht dat het ook automatisch een duurzame vakantie is. Immers, je bent de hele dag buiten en beweegt je zonder hulp van een motor door de natuur.   Jammer genoeg is dat niet altijd waar. Het aanleggen van skipistes heeft impact op het plaatselijke ecosysteem en drijft dieren hun leefgebied uit.   Gelukkig zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten om je wintersportvakantie net wat duurzamer te maken.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳