8x Duurzame Hoodies waar je lekker in kunt wegkruipen

Melissa Wijngaarden

8x Duurzame Hoodies waar je lekker in kunt wegkruipen

Voel jij je ook een beetje overweldigd de laatste tijd? We leven al zo’n tijd in een pandemie, kregen een rapport vol met heftige ontwikkelingen over hoe we de aarde aan het verpesten zijn en het is inmiddels alweer bijna geen 2021 meer. Tijd voor wat rust dus. Wat voor mij altijd goed werkt, is mezelf helemaal terugtrekken in een fijne hoodie (bij voorkeur een iets te grote) met een kop thee en een fijn boek. In de blog van vandaag deel ik een paar fijne hoodies van duurzame merken. Welke is jouw favoriet?

 

Lotika  

duurzame_hoodie_van_lotika

De Robin hoodie van Lotika is er in 5 verschillende kleuren. Ze zijn gemaakt van biologisch katoen (85%) en gerecycled polyester (15%) en worden gemaakt in fabrieken die onder controle staan van Fair Wear. Ook zijn ze Oeko-tex en GOTS gecertificeerd en geschikt voor veganisten!

 

Supernoud


afbeelding duurzame hoodie van supernoud

De hoodies van Supernoud hebben allemaal verwijzingen naar Brabantse steden. Onze favoriet is deze hoodie gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester. De afbeelding op de rug is -een bewerkte versie van- het stadhuis van Den Bosch. Een perfecte duurzame hoodie dus voor trotse Bosschenaren! Andere hoodies van Supernoud bevatten verwijzingen naar andere Brabantse steden en zelfs als je helemaal niets met de steden zelf hebt, hebben de hoodies een hoog “hebben”-gehalte.

 

New Optimis

afbeelding duurzame hoodies new optimist

New Optimist  zet het maakproces van hun kleding in de spotlights. De kleding wordt gemaakt in hun winkel in Amsterdam, waar ze onder andere samen werken met mensen met een vluchtelingenachtergrond die ze daarbij ook helpen met coaching en verdere ontwikkeling. De hoodies worden gemaakt van een mix van biologisch en gerecycled katoen uit Turkije.

 

Top Culture 

afbeelding van duurzame hoodie van top culture


In verschillende religies is de koe heilig en dat is ook waar de Holy Cow hoodie naar verwijst. Zelf vinden we de trui ook ideaal om Nederland te supporten bij wedstrijden en evenementen; een bonte koe met een oranje kroontje! De hoodie is gemaakt van gerecycled polyester en katoen en koevriendelijk, want PETA Approved.

 

Honest Basics


afbeelding duurzame hoodie van honest basics

Onze boodschap is natuurlijk koop minder, zodat als je koopt je ook wat meer kunt uitgeven aan een stuk dat eerlijk en duurzaam geproduceerd is. Hoe fijn is het dan dat duurzame merken als Honest Basics de stap naar duurzame mode wat kleiner maken doordat ze hun producten voor een lagere prijs kunnen aanbieden. Hoe ze dat doen? Door de kosten laag te houden door te besparen op marketing, in te kopen in grotere partijen en basic ontwerpen. Deze hoodie is gemaakt van 100% GOTS gecertificeerd biologisch katoen.

 

More Green Times

afbeelding duurzame hoodie van more green times

More Green Times is opgericht door Alex Milani die zijn liefde voor de natuur wou samenbrengen in een kledingmerk. Geïnspireerd door zijn vrouw begon hij More Green Times, waarmee hij kleding maakt die eerlijk én duurzaam geproduceerd wordt. Extra leuk? Voor elke bestelling plant More Green Times een boom!

 

Unrecorded

afbeelding van duurzame hoodies van unrecorded

De hoodies van Unrecorded zijn er in maarliefst 9 verschillende kleuren. De hoodies zijn gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen en worden gemaakt in Portugal. Lekker dichtbij dus! Behalve hoodies maakt Unrecorded nog veel meer mooie duurzame items. Neem dus vooral een kijkje!

 

BLL the Label 

afbeelding van duurzame hoodies van bllthelabel

BLL is opgericht door Nick. Nadat hij in 2013 naar een klein Brabants dorpje verhuisde vanuit Suriname om te studeren vond hij het lastig om zijn draai te vinden. Na een moeilijke periode raakte hij uiteindelijk weer geïnspireerd. BLL staat voor Bribi, Lobi, Libi ofwel geloof, liefde en leven. Zoals hij het zelf omschrijft? “Heb geloof in jezelf en alles wat je doet. Heb lief en leef het leven. Lobi, liefde dus, staat in dit verhaal centraal. Het gaat erom dat je liefde hebt voor jezelf, de aarde, je medemens en het leven. Bribi, Lobi en Libi zijn dan meteen ook de pijlers waarop ik mijn merk BLL THE LABEL gebouwd hebt.”. Een mooie boodschap om -in dit geval letterlijk- uit te dragen!

 

 


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

7x Duurzame T-Shirts met prints die wél leuk zijn

Toen mijn duurzame mode zoektocht net begon, waren de enige duurzame T-shirts die ik tegenkwam van die mega dure (vergeleken met het fast fashion budget wat ik gewend was), moddergroene T-shirts met statements als “Proud Veganist”. Horror natuurlijk, voor mij als jonge, modebewuste niet-veganist. Dat tijden zijn veranderd moge duidelijk zijn, want inmiddels hoeft duurzame kleding allang niet meer ten koste te gaan van je stijl. Nog niet helemaal overtuigd dat ook duurzame T-shirts een flinke upgrade hebben gekregen? Check de merken hieronder voor het bewijs!

Zo wordt thuiswerken een feestje: de fijnste duurzame huispakken

De Nederlandse lockdown vierde deze maand haar eerste verjaardag en al dat binnen zitten en thuiswerken heeft zijn effect gehad op onze modestijl. Ondanks dat er na de lockdown een soort roaring 20s revival wordt verwacht, waarin iedereen los gaat in kleurrijke outfits met vrolijke prints, zijn op dit moment de huispakken niet aan te slepen. Nu ben ik als echte 90s kid opgegroeid met de Juicy Couture pakken van Paris Hilton, één van de stijliconen van de 00s en hard op weg om die troon in 2021 weer over te nemen. Hoewel ik de bling bling pakken stiekem nog steeds wel kan waarderen, ben ik ook eens gaan kijken naar fijne huispakken van duurzame merken. Gelukkig is er keuze genoeg!

12 x Duurzame Kledingmerken voor Heren

Weinig duurzame kleding voor mannen? Zeker niet! Het aanbod van herenkleding is bij duurzame merken in de afgelopen jaren enorm toegenomen, daarnaast zijn er ook steeds meer merken te vinden die alleen voor mannen kleding maken of die volledig unisex zijn.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳