7x Duurzame T-Shirts met prints die wél leuk zijn

Melissa Wijngaarden

(laatst geupdate op )

7x Duurzame T-Shirts met prints die wél leuk zijn

Toen mijn duurzame mode zoektocht net begon, waren de enige duurzame T-shirts die ik tegenkwam van die mega dure (vergeleken met het fast fashion budget wat ik gewend was), moddergroene T-shirts met statements als “Proud Veganist”. Horror natuurlijk, voor mij als jonge, modebewuste niet-veganist. Dat tijden zijn veranderd moge duidelijk zijn, want inmiddels hoeft duurzame kleding allang niet meer ten koste te gaan van je stijl. Nog niet helemaal overtuigd dat ook duurzame T-shirts een flinke upgrade hebben gekregen? Check de merken hieronder voor het bewijs!

 

ADUH

Afbeelding van Duurzame T-shirts met Print van ADUH

Eén van de dingen die ik persoonlijk belangrijk vind, is het creëren van eerlijke banen in de mode-industrie in landen die nu sterk afhankelijk zijn van Fast Fashion. ADUH is een merk dat daar actief aan bijdraagt; ze produceren hun shirts in Bangladesh in fabrieken die onder controle staan van de Fair Wear Foundation. De kleurrijke prints die verwijzen naar hun roots in Indonesië worden vervolgens pas op het moment van bestelling gedrukt, om zo verspilling tegen te gaan. Goed merk dus! Nu nog een keuze maken welke print je nou het allermooiste vindt…

Supermegaflex

Supermegaflex

Shirts waar je meteen blij van wordt, vind je bij Supermegaflex. Met lekkere positieve teksten en een productieproces waar je je zeker niet voor hoeft te schamen. De shirts zijn eerlijk geproduceerd in Bangladesh in een gecertificeerde fabriek, en gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen. Alle winst van Supermegaflex gaat naar OneTreePlanted, dus je zorgt ook nog eens voor heel veel extra boompjes met je aankoop.

Dedicated

Afbeelding van Duurzame T-shirts met Print van Dedicated

Van heerlijke statements als “Support your local planet” tot het inmiddels legendarische “Dogue”-shirt: zeg je duurzame T-shirts met print, dan zeg je Dedicated. Het Zweedse merk bestaat al sinds 2006 (een eeuwigheid in de duurzame mode-industrie) en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo heeft het merk een GOTS, Fairtrade én PETA keurmerk. Knappe prestatie!

 

Terrible Studio

Afbeelding van Duurzame T-shirts met Print van Terrible Studio

Wil je het team van Terrible Studio ontmoeten, zul je een eindje moeten reizen: hun ontwerpstudio zit namelijk in het hippe Gangnam district in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Ze maken de tofste items van de mooiste materialen. Extra leuk? Ze herinvesteren hun geld niet alleen in onderzoek naar duurzame(re) productiemethodes, maar doneren ook aan een goed doel dat beagles (een hondenras dat vaak gebruikt wordt voor het testen van cosmetica) bevrijdt uit de proefdierindustrie. Nu wij als team Cece allemaal gehecht zijn aan Noor’s beagle Bars, is dat een goed doel waar we extreem achter staan!

 

Supernoud

Afbeelding van Duurzame T-shirts met Print van Supernoud

Als je als merk zulke toffe prints maakt dat zelfs wij als Amsterdammers in een Eindhoven shirt willen rondlopen, dan doe je iets knaps. Supernoud krijgt het voor elkaar. Het merk maakt geweldige T-shirts met prints die vaak subtiele (of minder subtiele) verwijzingen bevatten naar Brabantse steden. Zo is er de ‘landing van Supernoud’ in het Bossche natuurgebied de Moerputten, een print geïnspireerd op een kunstwerk in een Eindhovens park en natuurlijk de Eindhoven shirts. Een browsesessie door hun collectie zorgt er direct voor dat je al de plekken wilt gaan ontdekken en de inspiratiebronnen in het echt wilt zien. Alhoewel de prints ons ook zonder uitleg en speurtocht al enthousiast maken.

 

Stephastique

Afbeelding Duurzame T-shirts met Print van Stephastique

Als je op dit moment nog steeds denkt dat t-shirts met print suf zijn, dan moet je écht even een kijkje nemen in de collectie van Stephastique. Het merk maakt super grappige statement t-shirts (met teksten als “Pff… Humans…”, een uitspraak waar ik me vaak in kan herkennen) waarvan 15% van de opbrengsten wordt gedoneerd aan een goed doel dat zich inzet voor dierenwelzijn. Niet alleen de t-shirts zijn geweldig, ook de fluffy pompom oorbellen en fleurige dungerees maken ons groot fan van dit merk. Heb je thuis nog tweedehands kleding liggen waar je van af wilt? Neem dan vooral contact op met Stephanie, want ze upcycled ze in de mooiste producten!

 

Top Culture

Afbeelding van Duurzame T-shirts met Print van Top Culture

Top Culture maakt fijne shirts met heerlijke quotes als “Skate and Meditate”, daarnaast zijn we groot fan van hun kleurcombinaties. De shirts worden gemaakt in Bangladesh bij fabrieken die onder toezicht van de Fair Wear Foundation staan. Daarnaast letten ze ook op milieuvriendelijke productie en zijn ze zelfs GOTS gecertificeerd. Het merk is nog jong, maar we geloven dat we nog veel van ze zullen gaan zien!

 

Project Três

Afbeelding van Duurzaam T-shirt met Print van Project Tres


Voor hun T-shirts werkt Project Três samen met kunstenaars en Freeset Global. Freeset Global is een organisatie die zich inzet om vrouwen die vanwege economische redenen de prostitutie in worden gedwongen een alternatieve baan aan te bieden. In plaats van tegen hun wil in werken in de Red Light Districts van Calcutta, verdienen de vrouwen nu hun geld met het maken van tassen en T-shirts.

 

Pinterest Pin voor Blog

Bewaar deze blog als pin op Pinterest!


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Zo duurzaam is linnen: alle pro's en cons op een rijtje

Linnen is één van onze favoriete materialen voor de zomer. De stof heeft ontzettend veel voordelen, die de oude Egyptenaren zelfs al hadden ontdekt! In de blog van vandaag zoomen we in op linnen. Want hoe duurzaam is linnen nou precies? En hoe wordt het eigenlijk gemaakt? In de blog van vandaag zetten we het allemaal op een rijtje!

Met deze 20 duurzame items maak jij je eigen capsule wardrobe voor zomer 2021

Zodra het warmer begint te worden in Nederland, ligt mijn kamer vol met hopen zomerkleding. Door de jaren heen heb ik een verzameling opgebouwd waar je U tegen zegt en toch heb ik elke ochtend weer het probleem dat ik voor mijn gevoel idee he-le-maal niks leuks heb om aan te trekken. Het resultaat? Ik draag dezelfde 5 jurkjes de hele zomer door. Hartstikke duurzaam, maar ik mis altijd het combineren en outfits maken dat je tijdens andere seizoenen wel makkelijk kunt doen. Daarom besloot ik een capsule wardrobe samen te stellen. 20 kledingstukken, waar je eindeloos veel mee kunt combineren. Zo probeer ik gericht een zomergarderobe samen te stellen, zonder dat ik weer willekeurige kleding koop die ik eigenlijk helemaal niet kan combineren.

Zo komen die gaatjes in je shirt (en hoe je er vanaf komt zonder te naaien)

Niks zo fijn als een goed basic t-shirt. Ze zijn eindeloos te combineren, te koop in zo’n beetje alle denkbare kleuren en ook qua materialen heb je keuze te over. Toch hebben T-shirts vaak een mega domper. Een specifiek en herkenbaar probleem met een mysterieuze oorzaak. T-shirts krijgen namelijk vrij snel mini gaatjes. Hoe komt dat toch? En nog belangrijker; hoe kom je er weer vanaf?!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳