Global Organic Textile Standard

In het kort

  • Hoofdcategorie: Milieuvriendelijk en eerlijk
  • Gecontroleerd certificaat
  • Sterk actief op ecologische duurzaamheid, in het gehele productie proces
  • Actief op sociale duurzaamheid bij de ruwe en eind bewerking.
  • GOTS(79-94%) is actief op de ecologische duurzaamheid van grondstoffen, GOTS(95-100%) zeer actief.
r

De Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor het verwerken van organische vezels tot onder andere kleding met zowel sociale als ecologische criteria. De standaard verzekert dat het textiel organisch is en heeft eisen die het hele productproces beslaan. Zo moet het oogsten van de grondstoffen op een duurzame manier en moet de verwerking van de grondstoffen tot textiel op een sociaal verantwoordelijke manier gebeuren. De eindproducten moeten gelabeld zijn zodat de consument eerlijke informatie over dit proces kan vinden en de verpakking en distributie moeten ook aan verantwoorde eisen voldoen. Aan de fabrieken worden eisen gesteld zoals het beperkt gebruik van schadelijke chemicaliën en het gebruik van waterzuiveringsinstallaties. Ook worden bepaalde rechten voor fabriekswerkers verzekerd, zoals het recht op het vormen van vakbonden en het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden. Een meer volledig overzicht van alle eisen van het GOTS kan hier gevonden worden .

“GOTS”“GOTS”

Bron: Goede Waar

 

Een textielproduct met het GOTS label organic moet voor minimaal 95% uit gecertificeerde organische vezels bestaan. Voor artikelen met het GOTS label made with organic moet ten minste 70% gecertificeerde organische vezels bevatten.

Een filmpje zegt soms meer dan 1000 woorden, hieronder een filmpje waarin de GOTS zelf uitlegt waar ze voor staan en hoe ze hun criteria waarborgen.

Het GOTS keurmerk wordt internationaal gezien als een leider in het waarborgen van sociale en ecologische criteria aan textiel. Het keurmerk wordt op zijn beurt weer gecontroleerd door de Control Union Certifications (zie pagina).

Voor meer informatie verwijzen we je door naar:

 

 

 

 

 

 

 

 

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame mode. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

 

 

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen
in eerlijke en duurzame mode.