11x duurzame en hippe kinderkleding!

Malika van de Weerd

11x duurzame en hippe kinderkleding!

De baby- en kinderkleding sectie van Project Cece is behoorlijk gegroeid. Dat betekent veel opties om jouw kinderen in duurzaam en ethisch geproduceerde kleding te hullen! In deze blog zetten we voor jullie de coolste baby- en kinderkleding op een rijtje. Deze merken denken vaak ook aan inclusiviteit en hebben gave unisex items in de collectie. Want waarom zouden jongetjes geen bloemetjes dragen en waarom zouden meisjes geen dinosaurus op hun shirt dragen?

1. CeCi Kids

Twee moeders werken vanuit hun huis in Antwerpen aan CeCi Kids, een luxe en duurzaam kinderkledingmerk. De kleding is prachtig, vrolijk en perfect voor een speciale gelegenheid. De kleding is geïnspireerd op een wereld voor bloemen en mieren, planten en dieren. 

ceci

2.Olifant en Muis


We beginnen met de kleding van Olifant en Muis, die gekocht kan worden met de Fair Fashion Giftcard! Olifant en Muis is geen merk, maar een winkel die verschillende duurzame kinderkleding merken verkoopt. 

olifant en muis

Olifant en Muis verkoopt ook babyspeeltjes van het merk Meiya en Alvin. Deze speeltjes worden gemaakt van 100% natuurlijk rubber en met een vulling van gerecycled materiaal. Ook een perfect cadeautje!

3. All Gems

All Gems tovert een glimlach op het gezicht van elk kind. De kleding zit lekker, is kleurrijk en is ontzettend vrolijk.  De kleding is gemaakt van milieuvriendelijke materialen, zoals GOTS gecertificeerd biologisch katoen en is in Nederland in elkaar genaaid in de studio van All Gems.

All Gems

4. Fairy Positron


De winkel Fairy Positron is precies zo’n winkel die ervoor kiest om de stereotypen binnen de kinderkleding te doorbreken! De winkel verkoopt verschillende duurzame kinderkleding merken voor iedereen die houdt van sterrenstelsels, dino’s, de wetenschap en vrolijke kleuren: geeky dus! Veel van de kleding is unisex en daarom kun je gewoon kiezen op wat jij of jouw kindje leuk vindt! Oh en, Fairy Positron doet mee met de Fair Fashion Giftcard! 

Fairy positron

5. Noddles


Ook het merk Noddles, voor de echte kleintjes, heeft het doel om stereotyperingen rond het genderthema te doorbreken en daarmee inspirerende kleding te maken voor zowel jongens als meisjes. De producten worden allemaal gemaakt in een atelier in Amsterdam, zo hoeft het maar een korte afstand naar jou af te leggen: lokaal gemaakt = duurzaam! 

noddles

6. Joos

Jolanda van Joos leefde zich na de komst van haar kinderen uit op het maken van baby- en kinderkleding. Ze vond dit zo leuk, dat ze hier mee door bleef gaan. Zo ontstond Joos: unieke kinderkleding van biologisch katoen. Een mooie extra: de kinderkleding is soepel ontworpen zodat ze ook over wasbare luiers goed passen, minder afval!  Zoek je iets specifieks? Neem dan ook vooral contact op met Jolanda! Ze zal haar best voor je doen.

 Joos

7. Miko Lolo

 Met de kinderkleding van Miko Lolo lopen jouw kindjes er heerlijk kleurrijk en vrolijk bij. Coole prints, die je meteen aan het voorjaar doen denken.  De kleding wordt eerlijk gemaakt in India, van biologisch katoen, en is mooi afgewerkt. Dit tegen een heel betaalbare prijs! Wij zijn fan, en ook vooral van de lachende kinder modelletjes. 

 miko lolo

8. No Nasties

No Nasties heeft kleding voor jong en oud. Natuurlijke materialen, geen chemicaliën (vandaar no nasties!) en natuurlijke kleurtinten. De kleding is erg betaalbaar, en toch zijn alle producten eerlijk gemaakt in 100% Fairtrade fabrieken. Voor elke aankoop die je doet, plant No Nasties een boom! 

 no nasties

 

 9. Reins Clothing

Reins Clothing zet zich hard in om een circulair bedrijf te zijn. Ze gebruiken zo veel mogelijk gerecyclede materialen en vullen dat aan met milieuvriendelijke materialen zoals biologisch katoen. De kleding van Reins is vrolijk, met digitaal en gezeefdrukte design die in het Verenigd Koningkrijk zijn ontworpen.

Reins Clothing kinderkleding

10. The Extra Smile

The Extra Smile wil een glimlach toveren bij iedereen die met hun kleding in aanraking komt: de boer die de katoen oogst, de naaister die liefdevol de boorden naait, de kinderen die ze dragen en de volwassenen die de kleding in goede conditie (proberen) te houden. De kleding wordt geproduceerd in Cambodja van milieuvriendelijke materialen.

The extra smile kinderkleding

11. louislouis

louislouis is een echt slow fashion label voor kinderen. De kleding is eerlijk geproduceerd van milieuvriendelijke materialen, met als doel de aarde wat lucht te geven. Zo kunnen de kinderen die deze kleding dragen zich nu gemakkelijk bewegen in de goed zittende kleding, maar geven we ze ook een toekomst waar ze zich vrij in kunnen bewegen. De kleding wordt eerlijk geproduceerd in Groningen van biologisch katoen.

louislouis


Deze blog is geüpdatet sinds hij gepubliceerd is en heeft daarom ook meer merken. Laat het ons vooral weten als we nog echt een merk moeten toevoegen, dan doen we dat.

 


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Dit ontdekten we over duurzame zwangerschapskleding

Hoewel we er zelf niet veel ervaring mee hebben gehad (lees: nul), horen we steeds vaker hoe lastig het is om leuke én duurzame mode te vinden als je zwanger bent. Ook al vinden wij het voor zwangere vrouwen totaal geoorloofd om 9 maanden lang in sweatpants en sweaters rond te lopen, kunnen we ons voorstellen dat je af en toe in die 9 maanden toch wat leuks aan wilt. Maar hoe doe je dat met een buik waardoor al je tops ineens naveltruitjes worden? Wij onderzochten wat er zoal te vinden is voor de duurzame mom to be. Lees snel verder om te zien wat we ontdekten!

4x hier vind je duurzame kinderkleding

Alhoewel ons jonge team nog (lang) niet  toe is aan mini-me’s, krijgen we vaak de vraag waar je nou duurzame kinderkleding kan kopen. Omdat kinderen een stuk sneller groeien dan volwassenen (lees: in de hoogte ipv in de breedte :P) doen ze ook een stuk minder lang met hun kleding. Niet alleen pijnlijk voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Gelukkig is het hartstikke makkelijk om duurzame kinderkleding te kopen. In de blog van vandaag geven we je tips!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳