4x hier vind je duurzame kinderkleding

Melissa Wijngaarden

(laatst geupdate op )

4x hier vind je duurzame kinderkleding
Photo by Daria Shevtsova 

Alhoewel ons jonge team nog (lang) niet  toe is aan mini-me’s, krijgen we vaak de vraag waar je nou duurzame kinderkleding kan kopen. Omdat kinderen een stuk sneller groeien dan volwassenen (lees: in de hoogte ipv in de breedte :P) doen ze ook een stuk minder lang met hun kleding. Niet alleen pijnlijk voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Gelukkig is het hartstikke makkelijk om duurzame kinderkleding te kopen. In de blog van vandaag geven we je tips!

All Gems

 • Vind een lokale winkel bij jou in de buurt

  De eerlijkwinkelen app toont de winkels die duurzame producten verkopen op een handig kaartje. Je kan filteren per stad en vervolgens aangeven waar je naar op zoek bent. Vink je het vakje “kinderen” aan, dan komen alle winkels tevoorschijn waar je duurzame kinderkleding kan kopen!
 • Koop tweedehands (en verdien zelf ook een beetje!)

  Een mega handig platform is Circle of Parents. Op Circle of Parents kan je veilig en makkelijk tweedehands kinderkleding kopen én verkopen. Ze zijn nog niet zo lang online, maar hebben nu al een enorm aanbod. Wat fijn is aan het platform, is dat je goedkoop duurzame kinderkleding kan kopen. Zo heb je voor een euro al een leuk truitje. Het handige is daarnaast dat je kleding waar je kindje uit is gegroeid ook weer via het platform kan verkopen. Zo hou je je kast lekker opgeruimd en je portemonnee wat voller!
 • Huur kinderkleding


  Via Hulaaloop kan je een abbonnement nemen op kinderkleding. Nu hoor ik je denken; “een abbonnement is toch juist helemaal niet zo duurzaam?” en ja, vaak is een abbonnement juist een manier om je meer te laten aanschaffen dan je eigenlijk nodig hebt. Bij Hulaaloop gelukkig niet. Je kan kiezen hoeveel outfits je wilt ontvangen, geeft je voorkeuren aan en ontvangt vervolgens de outfits thuis die door een stylist zijn samengesteld. Op het moment dat je kleintje uit de outfits gegroeid is, kan je outfits omwisselen voor grotere maten, die vervolgens ook weer worden bezorgd! De kleding die ze verhuren is van duurzame kinderkledingmerken en van goede kwaliteit.
 • Koop duurzame merken

  Dit heerlijke pakje is van BiNKi

  Een nadeel van (duurzame) merken huren, is dat er minder bij (duurzame) merken gekocht wordt en de merken dus minder impact hebben en/of in kleinere oplages moeten gaan produceren. Hierdoor wordt duurzame mode duurder en wordt de drempel om van fast fashion naar duurzaam te gaan nog hoger. Heb je de ruimte om nieuwe kleding te kopen van duurzame merken; be sure to do so! Op onze website hebben we een kindersectie om het je makkelijker te maken. 

Gerelateerde artikelen

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳