Dit ontdekten we over duurzame zwangerschapskleding

Melissa Wijngaarden

Dit ontdekten we over duurzame zwangerschapskleding

Hoewel we er zelf niet veel ervaring mee hebben gehad (lees: nul), horen we steeds vaker hoe lastig het is om leuke én duurzame mode te vinden als je zwanger bent. Ook al vinden wij het voor zwangere vrouwen totaal geoorloofd om 9 maanden lang in sweatpants en sweaters rond te lopen, kunnen we ons voorstellen dat je af en toe in die 9 maanden toch wat leuks aan wilt. Maar hoe doe je dat met een buik waardoor al je tops ineens naveltruitjes worden? Wij onderzochten wat er zoal te vinden is voor de duurzame mom to be. Lees snel verder om te zien wat we ontdekten!

zwangerschapskleding

Ontdekking 1: Tweedehands shoppen is een eitje

We kwamen erachter dat veel mensen het fijn vinden om hun zwangerschapskleding weer door te verkopen. Logisch, want na je bevalling vliegen de kilo’s er weer af en wil je lekker veel ruimte in je kast hebben om alle veel te schattige babykleertjes te bewaren. Op marktplaats.nl en speciaal daarop gerichte Facebookgroepen (zoek maar eens op: zwangerschapskleding) is het aanbod enorm. Zelf vonden wij het aanbod van webshop happybelly’s het fijnste, omdat zij een voorselectie maken en er daardoor veel écht mooie dingen tussen staan. Let er wel op dat je filtert op “tweedehands”-kleding, want er staan een aantal niet per se duurzame merken op via de outlet en nieuw! 

UPDATE: Neem ook eens een kijkje op https://www.zusjevansaar.nl voor super leuke tweedehands positiekleding!

Ontdekking 2: Vrij lastig om duurzame zwangerschapskleding nieuw te kopen

Behalve tweedehands, kwamen we amper mooie merken tegen die én duurzaam produceren én een zwangerschapslijn hebben. Misschien omdat het met de hele slow fashion movement en #30wears regel wat tegenstrijdig voelt om kleding te maken die iemand zo’n 9 maanden zal gaan dragen. Gelukkig hebben we er nu een merk bij dat prachtige positiekleding maakt voor elke gelegenheid: Isabella Oliver. Het mooiste? De feestkleding kun je ook huren dus dat scheelt weer :)

Isabella Oliver

Ontdekking 3: Veel duurzame merken hebben gelukkig items in hun collectie die helemaal geschikt zijn voor zwangere vrouwen.

Tijdens onze zoektocht hebben we ook de Project Cece website doorgespit en kwamen we er achter dat er een hoop te vinden valt; nieuw, duurzaam én geschikt voor zwangere vrouwen. Zo wordt het britse merk Beaumont Organic vaak aangeraden onder zwangere vrouwen omdat ze veel wijdvallende items maken. We hebben een pinterest bord gemaakt met onze favoriete, duurzame items voor zwangere vrouwen. Neem snel een kijkje en laat het ons vooral weten als je items mist!

Conclusie

Wij vonden het knap lastig om goede duurzame zwangerschapskleding te vinden. Natuurlijk is er tweedehands genoeg aanbod, maar wil je ook nieuwe items dragen tijdens je zwangerschap wordt het een stuk lastiger. Het komt vooral neer op bij je favoriete duurzame merken zoeken naar wijdvallende, stretchende en/of langere items, omdat er amper duurzame merken te vinden zijn die echt een zwangerschapslijn hebben. Daarnaast kwamen we ook verrassend veel greenwashing tegen; ontzettend veel blogs die webshops duurzaam noemden, terwijl daar nergens een reden voor te vinden was. Blijven opletten dus!

Mocht je je nou ontzettend vervelen tijdens je zwangerschapsverlof; wees vooral gemotiveerd om je eigen duurzame zwangerschapslijn op te zetten. Wij denken dat het een gat in de markt is!

Gerelateerde artikelen

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳