Zo wordt thuiswerken een feestje: de fijnste duurzame huispakken

Melissa Wijngaarden

Zo wordt thuiswerken een feestje: de fijnste duurzame huispakken

De Nederlandse lockdown vierde deze maand haar eerste verjaardag en al dat binnen zitten en thuiswerken heeft zijn effect gehad op onze modestijl. Ondanks dat er na de lockdown een soort roaring 20s revival wordt verwacht, waarin iedereen los gaat in kleurrijke outfits met vrolijke prints, zijn op dit moment de huispakken niet aan te slepen. Nu ben ik als echte 90s kid opgegroeid met de Juicy Couture pakken van Paris Hilton, één van de stijliconen van de 00s en hard op weg om die troon in 2021 weer over te nemen. Hoewel ik de bling bling pakken stiekem nog steeds wel kan waarderen, ben ik ook eens gaan kijken naar fijne huispakken van duurzame merken. Gelukkig is er keuze genoeg!

 

Armed Angels

 

Foto van duurzaam huispak van Armedangels


Dit losvallende huispak van Armed Angels is gemaakt van biologisch katoen en is ongeverfd!
De trui vind je hier en de broek hier.

 

Frija Omina

 

foto van duurzaam huispak van duurzaam merk frija omina

 

De huispakken van Frija Omina komen voor mij nog het dichtst in de buurt van de Juicy Couture’s uit mijn jeugd. Gemaakt van velours en verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. DIY-idee? Zelf met brazz-steentjes “Sustainable Couture” er op zetten!

 

Teym

 

foto van duurzaam huispak van duurzaam merk teym

 

Teym kennen we natuurlijk van de geweldige tijdloze basics. Na een jas, tas, trui en t-shirt (die je eigenlijk allemaal wilt hebben, want eindeloos te combineren), lanceerden ze ook een smaakvol huispak. Te krijgen in drie van de bekende Teym kleuren.

 

TOBEFRANK

 

foto van duurzaam huispak van duurzaam merk tobefrank

 

Onze mede-oprichter Noor en haar vriend hebben tijdens de lockdown allebei een TOBEFRANK pak aangeschaft. Nu is het natuurlijk maar de vraag of je een matching huispak wilt met je significant other, maar mocht je antwoord daarop ja zijn (of mocht je gewoon graag een fijn huispak willen), dan heeft TOBEFRANK fijne!

 

Atelier Jungles

 

foto van duurzaam huispak van duurzaam merk atelier jungles

 

De kleding van Atelier Jungles wordt gemaakt in Den Haag door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze maken hele fijne producten die goed te combineren zijn. Denk “huispak, but make it fashion”.

 

Unrecorded

 

foto van duurzaam huispak van duurzaam merk unrecorded

 

Unrecorded maakt geweldige unisex items. Hun jeans staan al een tijdje hoog op onze verlanglijst, maar ze maken ook fijne hoodies, sweaters en sweatpants. Dit huispak bijvoorbeeld van 100% biologisch katoen.

 

AFORA.world

 

foto van duurzaam huispak van duurzaam merk afora world

 

Het huispak van AFORA.world is een wat chiquere variant van het huispak. De broek lijkt namelijk een beetje pantalon-achtig aan. Het handige? Je kunt hem strak trekken bij je enkels zodat hij niet over de grond sleept!

 

KCST

 

foto van duurzaam huispak van duurzaam merk kcst

 

KCST staat voor Kelly Claire Studios. De heerlijk comfortabele items van KCST vind je bij multi-brand webshop SCOON en zijn gemaakt in Portugal.

 

New Optimist

 

duurzaam huispak New Optimist

Voor een lekkere hoodie of sweater en bijpassende jogging broek ben je bij New Optimist aan het goede adres. Al hun producten worden gemaakt van een mix van biologisch en gerecycled katoen. De kleding wordt gemaakt in Amsterdam in de winkel van New Optimist. Je kunt de makers in de etalageruit zien zitten. Dat is pas transparantie!

 

 


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Duurzaam dekbedovertrek? Dit zijn onze tips, tricks en ervaringen (met Yumeko en Crisp Sheets)

Hou je je bezig met duurzame kleding, dan is het uitstapje naar duurzaam textiel snel gemaakt. Toen mede-oprichter Melissa afgelopen mei verhuisde naar haar eerste langetermijnappartement, besloot ze zich dan ook te verdiepen in de wereld van duurzaam beddengoed. Net als bij kleding wordt een groot deel van het beddengoed gemaakt van katoen en ook in het productieproces is veel overlap. In de blog van vandaag delen we onze ervaringen met duurzaam dekbedovertrekken en geven we onze tips en tricks voor het kiezen van je nieuwe favoriete set!

9x De Leukste Duurzame Yogakleding voor tijdens al je Yoga Sessies

Of je nu naar de hipste nieuwe yogastudio gaat of thuis zelf een yogalesje volgt van Yoga with Adriene; een fijne yoga outfit kan net dat beetje extra motivatie geven om toch je yogamatje weer uit te rollen. Omdat veel yogakleding tegenwoordig gemaakt is van polyester (hallo, plastic!) of al snel begint te slijten, delen we in de blog van vandaag onze favoriete merken waar je yogakleding scoort die op een eerlijke en milieuvriendelijkere manier is gemaakt.Yogakleding die niet alleen goed is voor je practice, maar ook voor de planeet!

Dit gebeurt er in de kledingindustrie door Corona

De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan hard. Logisch, want nergens is het nog business as usal. Ook in de kledingindustrie zijn de ontwikkelingen rondom de coronacrisis amper bij te houden. Van kledingwerkers die dankzij geannuleerde bestellingen in de problemen raken tot Mrs. Wintour herself die aankondigde dat zij de kledingindustrie na de crisis heel anders voor zich ziet. In de blog van vandaag daarom een kort overzicht met ontwikkelingen. Zo kun je straks weer lekker meepraten tijdens je Zoom-borrel!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳