Onze Favoriete Duurzame Sandalenmerken

Melissa Wijngaarden

Onze Favoriete Duurzame Sandalenmerken
Sandalen op afbeelding: Alohas Mirage Camel

Na een ontzettend koude Mei maand, is het weer nu eindelijk wat warmer in Nederland. Hoewel mijn productiviteit dan meteen tot een dieptepunt keldert, ben ik tegelijkertijd super blij dat ik eindelijk de zomeroutfits die al maanden klaar liggen aan kan. Nou ja, outfits? De kleding gaat goed, maar ik loop inmiddels al jaren op dezelfde versleten sandalen. Tijd dus voor een nieuw paar! In deze blog deel ik mijn favoriete duurzame sandalenmerken.

 

Duurzaam Sandalenmerk: Rarámuri

Afbeelding Raramuri Duurzame Sandalen

 

Behalve een aantal voorgemaakte designs, kun je bij Rarámuri ook zelf je eigen sandalen samenstellen. Je kiest zelf de kleur van je lint en of je liever een zool van rubber, kurk, jute (veganistisch) of leer wilt. Doordat je meerdere linten kunt gebruiken op elk zooltje, kun je eindeloos variëren en hoef je niet telkens een compleet nieuw paar sandalen aan te schaffen als je wat kleurvariatie wilt. Voor elk verkocht paar doneert Rarámuri een organisatie die zich inzet om armoede en sociale uitsluiting van inheemse gemeenschappen in het Tarahumara gebergte tegen te gaan. De Rarámuri is namelijk één van de gemeenschappen die leven in het gebergte!

 

Duurzaam Sandalenmerk: Cano

Afbeelding Duurzame Sandaal van Cano

De schoenen van Cano worden met de hand gemaakt in Mexico. Ze combineren de traditionele huarache stijl met modern design. Ook het looi van het leer gebeurt in traditionele stijl; het proces dat Cano gebruikt is meer dan 200 jaar oud en heeft wel 14 stappen! Behalve instappers, heeft Cano ook geweldige slippers met de herkenbare techniek.

 

Duurzaam Sandalenmerk: Sunies

Afbeelding Duurzame Sandalen van Duurzaam Merk Sunies

Zoek je écht vrolijke sandalen die ook handig zijn voor op reis? Dan zijn de sandalen van Sunies perfect! Ze zijn er in verschillende zomerse kleuren en zijn daarnaast ontzettend licht: ideaal dus voor als je je koffer/backpack niet te zwaar wilt maken. De sandalen worden met de hand gemaakt en 23% van de schoen wordt gemaakt van PVC, wat ze kunnen recyclen.

 

Duurzaam Sandalenmerk: Quetzal Artisan

Afbeelding Duurzame Sandalen van Duurzaam Merk Quetzal Artisan

 

Quetzal Artisan is opgericht om eerlijke handel met Noord-, Midden- en Zuid-Amerika te stimuleren en het vakmanschap een podium te bieden in Nederland. De sandalen van het merk bestaan uit 3 of 2 onderdelen: een zooltje dat met de hand wordt gemaakt in Guatemala, een lint van 100% katoen dat wordt gemaakt door Maya wevers en optioneel een ornament met kraaltjes dat ook wordt gemaakt door Maya vrouwen. Je kunt de sandaaltjes dus zelf vlechten naar hoe jij ze mooi vindt!

 

Duurzaam Sandalenmerk: Sharon Woods

Afbeelding Duurzame Sandalen van Duurzaam Merk Sharon Woods

Sharon Woods is opgericht door een Nederlandse die nu in Madrid woont. De schoenen worden gemaakt in Alicante. De schoenen van Sharon Woods zijn geschikt voor veganisten en worden op aanvraag gemaakt. Ze gebruiken veel gerecycled polyester, jute en bio-based PU. PU is een leervervanger die vaak wordt gemaakt van plastic, maar bio-based PU wordt voor een groot deel gemaakt van resten voedermaïs. De sandalen van Sharon Woods zijn tijdloos en zijn er op gemaakt om de komende paar zomers met je mee te wandelen.

 

Duurzaam Sandalenmerk: The Nordic Leaves

Afbeelding Duurzame Sandalen van Duurzaam Merk The Nordic Leaves

Het Spaanse Nordic Leaves maakt perfecte producten voor je capsule collectie: van goede kwaliteit en eindeloos te combineren. De sandalen van het merk worden gemaakt van gerecycled katoen en jutte!

 

Duurzaam Sandalenmerk: Alohas

Afbeelding Duurzame Sandaal van Duurzaam Merk Alohas

Het Spaanse Alohas is één van mijn favoriete duurzame schoenenmerken. Hun designstudio zit in Barcelona en de schoenen worden gemaakt in Alicante. Om overproductie tegen te gaan, werkt Alohas met een pre-order systeem. Hierdoor moet je soms wat langer wachten op je schoenen, maar zo weet je wel zeker dat je geen impulsaankopen doet. Voor mij persoonlijk erg handig zo’n check, want ik word altijd erg hebberig als ik hun schoenen zie!

 

Duurzaam Sandalenmerk: NAE Vegan

Afbeelding Duurzame Sandalen van Duurzaam Merk NAE Vegan

NAE Vegan is een innovatief schoenenmerk dat -je raadt het al- enkel gebruik maakt van veganproof materialen. Zo was het merk bijvoorbeeld één van de eerste gebruikers van ananasleer; een milieuvriendelijke leervervanger dat inmiddels zijn weg heeft gevonden naar de grote modemerken en zelfs fast fashion merken! NAE gebruikt voor hun sandalen onder andere kurk en gerecycled rubber. De schoenen worden gemaakt in Portugal.

 

Duurzaam Sandalenmerk: Grecian Sandals

Afbeelding van Duurzame Sandalen van Duurzaam Merk Grecian Sandals

Grecian Sandals worden gemaakt door de Griekse Natasa. Ze maakt de bestellingen zelf met de hand en je kunt daarom ook speciale wensen doorgeven voor je bestelling (bijvoorbeeld of je je zolen met of zonder hakje wilt). Het leer is een bijproduct van koeien wiens vlees wordt gebruikt. De koeien komen uit Kreta. Het leer wordr vervolgens op natuurlijke wijze gelooid.

 

 

 

 

 

 

 


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

14 duurzame ondergoed en lingerie merken

Duurzaam je dag beginnen kan zo simpel zijn als duurzaam ondergoed aantrekken. En duurzaam ondergoed geeft je niet alleen een fijn gevoel vanbinnen, maar is vaak ook nog eens heel erg comfortabel. Door de duurzame materialen, zoals biologisch katoen, Tencel en bamboe, is je ondergoed zijdezacht, met een minimale footprint op de planeet.

6x Onze Favoriete Duurzame Blazers voor Vrouwen

Het Nederlands weer is weer lekker Nederlands: het ene moment sta je te genieten van de zon en nog geen 5 minuten later probeer je terug naar huis te rennen door een heuse sneeuwstorm (dit is helaas een waargebeurd verhaal). Kortom, het weer vraagt om een outfit met laagjes. In deze blog delen we onze favoriete duurzame blazers voor vrouwen; ideaal om uit te trekken als de zon zich weer laat zien en aan te trekken als Mr.Snow weer gezellig langskomt. Welke is jouw favoriet?

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳