14 duurzame ondergoed en lingerie merken

Noor Veenhoven

14 duurzame ondergoed en lingerie merken

Duurzaam je dag beginnen kan zo simpel zijn als duurzaam ondergoed aantrekken. En duurzaam ondergoed geeft je niet alleen een fijn gevoel vanbinnen, maar is vaak ook nog eens heel erg comfortabel. Door de duurzame materialen, zoals biologisch katoen, Tencel en bamboe, is je ondergoed zijdezacht, met een minimale footprint op de planeet.

1. Anekdot

Anekdot maakt sexy lingerie van geüpcyclede stoffen. De items worden gemaakt van vintage stoffen die te veel zijn geproduceerd. De materialen zijn dus nog eerder gedragen, maar er hoeft voor de lingerie van Anekdot geen nieuwe stof geproduceerd te worden. De lingerie wordt geproduceerd in Duitsland onder goede werkomstandigheden.

Anekdot maakt ook stijlvolle zwemkleding.

Project Cece duurzaamheidslabels: Eerlijk, milieuvriendelijk en lokaal.

Prijs range: €39 - €155

Anekdot lingerie

2. Knickey

Knickey maakt comfortabele slips, strings, hipsters, en hoge onderbroeken, van een combinatie van biologisch katoen en gerecycled nylon. Het ondergoed wordt eerlijk geproduceerd in India in een Fair Trade gecertificeerde fabriek. Het merk zet zich in voor inclusiviteit, compenseert hun CO2 voetafdruk, en doneert aan verschillende goede doelen zoals Fashion Takes Action, The Slow Factory en Planned Parenthood. 

Project Cece duurzaamheidslabels: Eerlijk, milieuvriendelijk en goed doel.

Prijs range: €11 per stuk, maar €50 voor 5.

Knickey ondergoed

3. Troo

Troo maakt prachtige lingerie in Kaapstad. Daar wordt de lingerie gemaakt door Megan, Faith en Yolanda. Ze beginnen om 7 uur 's ochtends al zodat ze om 15 uur weer klaar zijn. In de winter is het best koud 's ochtends dus hebben ze een warme kachel onder hun naaimachine staan. Ze krijgen een eerlijk loon en werken onder fijne werkomstandigheden. Het kant dat ze gebruiken komt uit Italië, Thailand, Zwitserland of Frankrijk. Dit zijn de restjes van geweldige ontwerpers.

Project Cece duurzaamheidslabels: Eerlijk en milieuvriendelijk

Prijs range:  € 23 - € 63

Troo lingerie

4. Comazo

Comoza is een Duits ondergoed bedrijf dat al meer dan 130 jaar ondergoed maakt. Ze gebruiken duurzame materialen zoals biologisch katoen en produceren onder eerlijke werkomstandigheden in Kroatië en Roemenië. Het ondergoed is van hoge kwaliteit en heeft een minimalistische klassieke uitstraling. 

Project Cece duurzaamheidslabels: Eerlijk, milieuvriendelijk, veganistisch

Prijs range:  € 11 - € 39

ondergoed comazo

5. Olly

Olly is een classy Frans lingerie merk gestart door drie jonge vrouwen die geïnspireerd raakten door het vooruitstrevende Berlijn.  De lingerie wordt eerlijk geproduceerd in Hongarije en ontworpen in Parijs. Voor de materialen gebruiken ze vooral GOTS gecertificeerd biologisch katoen, het kant is afkomstig van verschillende landen binnen Europa.

Project Cece duurzaamheidslabels: Eerlijk, milieuvriendelijk, veganistisch, en lokaal

Prijs range:  € 29 - € 125

Olly lingerie

6. Organic Basics

Organic basics is zoals de naam al doet vermoeden een merk dat basic ondergoed maakt van biologische materialen. Ze gebruiken GOTS gecertificeerd biologisch katoen, Tencel, Polygiene, SilverTech en verschillende gerecyclede materialen. Het ondergoed wordt eerlijk geproduceerd in fabrieken in Turkije, Portugal, Italië, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. 

Project Cece duurzaamheidslabels: Eerlijk, milieuvriendelijk, veganistisch, goed doel, en lokaal

Prijs range:  € 17 p.s. - € 59

Organic Basics ondergoed

7. ÔDE Lingerie

ÔDE is een Parijs lingeriemerk opgericht door Sihame Lucio. Met ÔDE wil ze de diversiteit en inclusiviteit vieren die onder vrouwen heerst. De items zijn daarom mooi, comfortabel en hebben een hoge duurzaamheidsstandaard. Het kant dat ze gebruikt komt uit Frankrijk. Een familiebedrijf in Calais-Caudry en Lyon die al jaren ervaring hebben met het maken van het materiaal. De lingerie wordt vervolgens onder eerlijke werkomstandigheden in elkaar genaaid in een klein familie atelier in Letland.

Project Cece duurzaamheidslabels: Eerlijk, milieuvriendelijk, veganistisch, en lokaal

Prijs range:  € 35 - € 104

ODE Lingerie

8. Moja

Moja maakt stijlvol basic ondergoed met als doel om ondergoed en herbruikbaar maandverband te financieren voor schoolkinderen in Tanzania. Het ondergoed is gemaakt van katoen en wordt geproduceerd door een familiebedrijf in Portugal.  Voor elke aankoop die bij Moja wordt gedaan wordt er ondergoed en herbruikbaar maandverband gedoneerd in Tanzania.  Daarnaast geven ze workshops aan schoolkinderen over gezondheid, hygiëne, puberteit en menstruatie. 

Project Cece duurzaamheidslabels: Eerlijk, goed doel, veganistisch, en lokaal

Prijs range:  € 11 per stuk als je er 10 koopt en € 13 per stuk als je er 3 koopt. 

Moja ondergoed

9. Frija Omina

Frija Omina is een Duits kleding merk dat vooral ondergoed maakt. Ze maken comfortabel ondergoed met leuke kleurtjes en printjes. Alles wordt eerlijk geproduceerd in Duitsland en ze gebruiken duurzame materialen zoals GOTS gecertificeerd biologisch katoen en gerecycled materiaal.

Project Cece duurzaamheidslabels: Eerlijk, milieuvriendelijk, veganistisch, en lokaal

Prijs range:  € 15 per stuk als je er 3 koopt - € 50

Frija omina ondergoed

10. Saint Basics

Saint Basics is een van de meest duurzame ondergoedmerken. Ze maken comfortabel ondergoed en basics van GOTS gecertificeerd biologisch katoen en Tencel, en alles wordt eerlijk geproduceerd in Portugal. De items van Saint Basics komen in leuke kleuren en printjes.

Project Cece duurzaamheidslabels: Eerlijk, milieuvriendelijk, veganistisch, en lokaal

Prijs range:  € 20 - € 60 (voor een set)

Saint Basics ondergoed

11. Savara Intimates

Savara Intimates is een lingerie merk dat een glimlach wil toveren op het gezicht van de drager. De lingerie heeft een innovatief maten systeem waarmee je gemakkelijk de bandjes kunt wisselen als je cupmaat veranderd. De kleding wordt eerlijk geproduceerd in een atelier in Letland en ze gebruiken het duurzame materiaal Tencel en reststoffen.

Project Cece duurzaamheidslabels: Eerlijk, milieuvriendelijk, veganistisch, goed doel, en lokaal

Prijs range:  € 35 - € 65 (voor een set)

Savara intimates lingerie

12. Tranquillo

Tranquillo is een (zoals de naam al doet vermoeden) een laid back merk dat comfortabele kleding maakt met vrolijke printjes. Ze hebben een grote ondergoed collectie die je bij Project Cece kunt vinden bij de duurzame ondergoedwinkel Lotika. De kleding van Tranquillo wordt ontworpen in Duitsland en gemaakt in India, Nepal en China onder fijne werkomstandigheden. Ze maken gebruik van duurzame materialen zoals biologisch katoen en alle kleding is GOTS gecertificeerd.

Project Cece duurzaamheidslabels: Eerlijk en milieuvriendelijk

Prijs range:  € 13 - € 17

Tranquillo duurzaam ondergoed

13. Urban Poetry

Urban Poetry begon als project om een biologisch afbreekbaar circulair lingeriemerk te starten. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een prachtig label dat collecties maakt van Tencel, biologisch katoen en natuurlijk rubber.  De lingerie wordt gemaakt in Hoogkarspel en de stoffen komen uit Duitsland en Oostenrijk.

Project Cece duurzaamheidslabels: Eerlijk, milieuvriendelijk, veganistisch, goed doel, en lokaal

Prijs range:  € 40 - € 90

Urban Poetry ondergoed

14. Calida

Calida maakt mooi duurzaam ondergoed van milieuvriendelijke materialen. Ze gebruiken innovatieve materialen zoals composteerbaar kant, Ze produceren in fabrieken waar gewerkt wordt onder eerlijke werkomstandigheden.

Project Cece duurzaamheidslabels: Eerlijk en milieuvriendelijk

Prijs range:  € 17 - € 70

Calida duurzaam ondergoed


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

9x De Leukste Duurzame Yogakleding voor tijdens al je Yoga Sessies

Of je nu naar de hipste nieuwe yogastudio gaat of thuis zelf een yogalesje volgt van Yoga with Adriene; een fijne yoga outfit kan net dat beetje extra motivatie geven om toch je yogamatje weer uit te rollen. Omdat veel yogakleding tegenwoordig gemaakt is van polyester (hallo, plastic!) of al snel begint te slijten, delen we in de blog van vandaag onze favoriete merken waar je yogakleding scoort die op een eerlijke en milieuvriendelijkere manier is gemaakt.Yogakleding die niet alleen goed is voor je practice, maar ook voor de planeet!

10x duurzame sportkleding voor de ultieme workout

Op zoek naar sportmerken die feminisme niet alleen gebruiken in hun marketing, maar ook daadwerkelijk in hun supply chain bijdragen aan eerlijke banen en trainingen voor vrouwen? Wij hebben even onze favoriete sportmerken voor je verzameld. Vrouwen empowerment is top, miljoenen daaraan spenderen terwijl je in je eigen productieketen vrouwen uitbuit is dat niet. Deze merken dragen op een integere manier bij aan het empoweren van vrouwen, maar ook aan de impact van de mode-industrie op het milieu. Zo sport jij straks nog lekkerder!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳