Veelzijdige kleding: Minstens twee voor de prijs van één!

Noor Veenhoven

Veelzijdige kleding: Minstens twee voor de prijs van één!

Vraag je jezelf ook af of je iets minstens 30 keer gaat dragen voordat je een aankoop doet? Dat is soms nog best lastig als je van veel afwisseling houdt. 

Draai de cape van JULAHAS ondersteboven

De capes van JULAHAS zijn op meer dan 15 verschillende manieren te dragen. Ben je het helemaal zat om een lange cape te dragen? Turn that frown upside down! En de cape ook, want dan heb je opeens korte cape met een warme kraag. De cape is eigenlijk een soort blanket-scarf, alleen dan met twee armgaten die opeens veel meer mogelijkheden geven.

Aangezien de capes geen aparte mouwen kunnen ze ook nog eens helemaal zero-waste geproduceerd worden. De capes worden met de hand gemaakt in India door traditionele ambachtslieden die mede dankzij JULAHAS hun ambacht kunnen blijven uitvoeren.

JULAHAS cape

Binnenstebuiten Bombers van Malimo

Ben je gek op kleding met kleurrijke patronen, maar weet je nu al dat het met de helft van je kleding niet gaat matchen? Er is natuurlijk een reden dat veel duurzame kleding zo minimalistisch is. Dat maakt combi's maken wel zo makkelijk en het is tijdloos. Maar soms heb je gewoon geen zin in minimalisme! Gelukkig kan je met de bombers van Malimo beide kanten uit.  Je keert ze binnenstebuiten en je hebt een volledig andere stijl!

Zo ga je in een paar seconde van je casual morning outfit, naar je party outfit!

bomberjasje Malimo

Twee bikini's in een met Boochen Ocean Lovers

Je ondergoed binnenstebuiten keren zodat je het zo veel mogelijk kunt dragen is misschien een beetje een (niet al te hygiënische) studentenoplossing om je wasdag uit te stellen, maar met de zwemkleding van Boochen is het helemaal de bedoeling! Voor beide kanten een leuke andere print, en je mag hem natuurlijk best na een keer dragen even uitspoelen ;).

De zwemkleding en sportkleding van Boochen wordt gemaakt van Econyl, dit is nylon dat wordt gemaakt van gerecyclede visnetten die uit de zee en oceaan worden gehaald. 

boochen

Achterstevoren yoga top van Solitude the Label

De yoga tops van Solitude the Label kun je ook achterstevoren aan. Wil je meer of minder decolloté? Met Solitude the Label kun je zelf kiezen waar je op je yoga dag het meest zen van wordt.

De tops zijn gemaakt van het zachte materiaal modal wat gemaakt wordt van berkenhout. De kleding wordt in elkaar genaaid in hun eigen atelier in Amsterdam.

achterstevoren yoga top

Knoop je sandaal elke keer anders met Rarámuri

Welke sandaal staat het beste bij je zomeroutfit? De sandaal van Rarámuri matcht met elke outfit. Je kunt de linten op ontzettend veel verschillende knopen voor een beetje variatie, en daarnaast kun je er allemaal verschillende linten in stoppen. Zo stel je elke dag een andere sandaal samen met een nieuw design!

De zolen van de sandalen worden eerlijk geproduceerd in Spanje en er is beide een leren en een veganistische variant. De linten worden gemaakt in België in een sociale werkplaats.

knoop sandalen raramuri

Van print naar effen met de zwemkleding van CURMS

CURMS maakt zwemkleding en accessoires geïnspireerd op de traditionele Ikat techniek: een traditionele Indonesische manier om stoffen te bewerken die mooie patronen oplevert. Maar soms heb je misschien wat minder zin in een printje, en dan kun je de badpakken en bikini's van CURMS gewoon binnenstebuiten keren. 

De Happykini's van CURMS worden ook gemaakt van het duurzame Econyl in Indonesië. De oprichtster van CURMS is tijdens het hele productieproces in Indonesië om de producten in nauwe samenwerking te maken.

CURSM

Vier dubbel sporten in stijl met LikeWise Label

Met een set van LikeWise Label sportkleding kun je wel vier verschillende sportoutfits maken. Je kunt de sport tops en de leggings namelijk binnestebuiten dragen en mix en matchen! Zo lijk je altijd die fit-girl met alle verschillende sport-outfits.

De items worden eerlijk gemaakt in een sport-atelier in Litouwen. De dames in dit atelier verdienen 20% boven het gemiddelde loon in Litouwen. De Nederlandse partner, die al jaren met dit atelier in Litouwen werkt, bezoekt het atelier jaarlijks om eerlijke en duurzame arbeidsomstandigheden te garanderen.

Likewise the label

 


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

12 x Duurzame Kledingmerken voor Heren

Weinig duurzame kleding voor mannen? Zeker niet! Het aanbod van herenkleding is bij duurzame merken in de afgelopen jaren enorm toegenomen, daarnaast zijn er ook steeds meer merken te vinden die alleen voor mannen kleding maken of die volledig unisex zijn.

9x De Leukste Duurzame Yogakleding voor tijdens al je Yoga Sessies

Of je nu naar de hipste nieuwe yogastudio gaat of thuis zelf een yogalesje volgt van Yoga with Adriene; een fijne yoga outfit kan net dat beetje extra motivatie geven om toch je yogamatje weer uit te rollen. Omdat veel yogakleding tegenwoordig gemaakt is van polyester (hallo, plastic!) of al snel begint te slijten, delen we in de blog van vandaag onze favoriete merken waar je yogakleding scoort die op een eerlijke en milieuvriendelijkere manier is gemaakt.Yogakleding die niet alleen goed is voor je practice, maar ook voor de planeet!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳