OEKO-TEX STANDARD 100

OEKO-TEX heeft een aantal keurmerken, waarvan de STANDARD 100 de meest gebruikte is. Bij de OEKO-TEX STANDARD 100 certificering wordt altijd het eindproduct gecertificeerd. Producten die deze certificering hebben zijn vrij van gevaarlijke materialen.

De andere keurmerken van OEKO-TEX zijn, MADE IN GREEN en LEATHER STANDARD die allebei certificeren op een duurzamer eindproduct. Ze hebben ook nog het OEKO-TEX STeP keurmerk, waarbij juist alleen een productiefaciliteit gecertificeerd kan worden voor duurzamere productie.

> Bekijk het volgende keurmerk: PETA-approved

Hoe OEKOTEX scoort op schaal van 1 tot 4

Eerlijkheid en transparantie staat bij Project Cece hoog in het vaandel. Wat is het eerlijke verhaal achter de kleding. Een duurzame keuze maken was nog nooit zo makkelijk!

Terug naar overzicht

Milieu

Eerlijke handel

Dierenwelzijn

Verbetering

Controle

1/4
0/4
0/4
2/4
4/4

Terug naar overzicht

Waterdichte, vlekbestendige en kreukvrije kleding bevat vaak giftige stoffen die zelfs kankerverwekkend kunnen zijn.

Milieuvriendelijk

De OEKOTEX STANDARD 100 controleert er alleen op dat het eindproduct geen stoffen of materialen bevat die schadelijk zijn voor de gezondheid. Er wordt hier rekening gehouden met de persoon waarvoor het bedoeld is (bij producten voor kinderen zijn ze strenger), en waarvoor het product bedoelt is.

Score: 1/4 Er zijn eigenlijk geen criteria voor milieuvriendelijk productie, behalve dat er geen giftige stoffen gebruikt mogen worden.

Eerlijke handel

Dit is niet van toepassing voor dit keurmerk.

Score: 0/4

Dierenwelzijn/Vegan

Dit is niet van toepassing voor dit keurmerk.

Score: 0/4

Verbetering en rapportage

Op elk kledingstuk dat OEKO-TEX STANDAARD 100 gecertificeerd is zit een label met een certificeringsnummer, dit nummer kan op de website van OEKO-TEX worden ingevoerd om te kijken of deze certificering nog geldig is.

Er wordt niet aangezet tot verder verbeteren bij deze certificering.

Score: 2/4

Controle

Er wordt periodiek gecontroleerd door een derde onafhankelijke partij. 

Score: 4/4

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳