World Fair Trade Organization

In het kort

 • Hoofdcategorie: Fairtrade
 • Aangesloten bedrijven houden zich aan de
  principes van de ILO
 • Bedrijven worden gecontroleerd

WFTO is een Fair Trade organisatie die zich inzet voor eerlijke handel overal in de wereld. Leden van WFTO moeten de 10 principes van Fair Trade volgen. WFTO heeft een garantiesysteem dat garandeert dat alle leden zich aan de standaard houden. De standaard van WFTO is gebaseerd of de 10 Fair Trade Principes van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO).

De kernwaarden kun je hieronder kort samengevat zien:

 1. Geen gedwongen arbeid
 2. Geen discriminatie bij het werkverlenen
 3. Geen kinderarbeid
 4. Werknemers hebben het recht om vakbonden te vormen
 5. Een humaan minimum inkomen
 6. Geen onredelijke werkuren
 7. Veilige en gezonde werkomstandigheden
 8. Wettelijke vastgelegde arbeidsovereenkomsten

De standaard wordt constant herzien en verbeterd om een zo goed mogelijke standaard te creëren. Zoals WFTO zelf zegt: ‘Het WFTO is niet alleen een naam en identiteit, het is een idee’. WFTO gelooft dat eerlijke handel een globale oplossing is.

De bedrijven die bij WFTO zijn aangesloten moeten een uitgebreide procedure doorgaan om gecertificeerd te worden. Eerst moeten ze toetreden voor het lidmaatschap, vervolgens moeten ze een zelfbeoordeling maken, dan worden ze gecontroleerd door het WFTO. Het WFTO controleert het bedrijf ongeveer elke 2 jaar, afgewisseld met een peer review afhankelijk van hoe goed het bedrijf presteert.

 

Meer informatie kan je vinden op de website van WFTO: http://www.wfto.com/

 

 

 

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame mode. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

 

 

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen
in eerlijke en duurzame mode.