Duurzame kleding starters gids voor mannen

20 november 2019 06:00 • Noor Veenhoven

Duurzame kleding starters gids voor mannen

Als je als man op zoek bent naar duurzame kleding dan kunnen we je helaas vertellen dat het nog moeilijker is dan voor vrouwen. Leuke tweedehands mannenkleren vinden is nog enorme opgaven en voor duurzame kleding is er ook een stuk minder aanbod. We helpen je graag aan de tips, tricks en fun-facts om ook als man je kledingkast te verduurzamen en stellen je voor aan mooie duurzame merken.

Wist je dat mannen meer geld uitgeven aan kleding dan vrouwen? Dit komt omdat mannen vaker investeren in duurdere producten die langer meegaan! #duurzaam

Stap 1: Duurzaam ondergoed

First things first. Boxers en sokken. Dan kun je je in ieder geval over je ondergoed goed voelen ;). Wat is jouw stijl? Los, strak, effen of met prints?

Bij deze merken moet je zijn!

strakke effe boxereffen strak boxerlosse effen boxerlosse print boxer

Wist je dat het wassen van je kleding voor 1/3 van de milieu impact van je kleding zorgt? Nu draagt 1 op de 3 mannen hun ondergoed twee keer voordat zet het wassen. Wel lekker duurzaam... maar misschien niet heel hygiënisch.

Wat voor sokken draag je het liefst? Simpele enkelsokjes, lange serieuze, sportsokken, of sokken met een gezellige print?

enkelsokjeszwarte serieussportsokprint sokken

 

Stap 2: Jeans – het meest gedragen kledingstuk!

De spijkerbroek is het meest gedragen kledingstuk in Nederland en daarmee onmisbaar in bijna elke garderobe. Gelukkig is het voor mannen helemaal niet moeilijk om een duurzame spijkerbroek te vinden! We hebben hier vier fantastische spijkerbroekenmerken voor je die stuk voor eerlijk en duurzaam produceren!

koi jeanskuyichi jeansMUD jeansnudie jeans

Het kost gemiddeld ongeveer 7.000 liter water om een spijkerbroek te maken. De duurzame spijkerbroeken hier verspillen allemaal minder water. Soms scheelt het wel 4.500 liter!

Stap 3: Toffe streetwear T-shirts en Basic Tee’s

Een tof T-shirt met opdruk? Of liever een basic Tee? We hebben voor beide opties een mooie collectie voor je samengesteld. Alle shirts zijn eerlijk geproduceerd! Ze zijn van biologisch katoen bamboe en andere duurzame materialen!

Shirts met opdruk basic tee

Je kleding zo lang mogelijk dragen is natuurlijk wel zo duurzaam! Maar met T-Shirts heb je snel dat er van die kleine gaatjes onderin komen te zitten. Gelukkig kun je die gemakkelijk repareren zonder te naaien!

 

Stap 4: Sneakers

Bijna klaar met een basic outfit. Het enige wat je nog nodig hebt is een paar sneakers en je eerste duurzame outfit is af. Wat is jouw sneakerstijl, ben je van de super populaire VEJA’s? Of ga je liever voor de klassieke sneaker designs van Ethletic? De buy-one-give-on schoenen van TOMS of ga je toch voor de Star-Wars sneakers van Po-Zu ;)

Veja sneakersEthletic sneakersTOMSPo-zu sneakers

 

40% van alle kleding die we bestellen sturen we weer terug. Helaas komt retour gestuurde kleding bijna nooit weer terug in de winkel te hangen en legt grote afstanden af voordat het een nieuwe eigenaar vindt (als het niet wordt vernietigd). Je kunt dus beter niet 4 verschillende maten bestellen van hetzelfde item.

Met deze stappen, weetjes en tips kom je al een heel stuk verder met het verduurzamen van je kledingkast. Deze blog zal in de toekomst verder worden uitgebreid met nog meer stappen!

 

 

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

blog comments powered by Disqus
Deel deze post:
Categorie: Fashion tips & outfits

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen
in eerlijke en duurzame mode.