Project Cece gaat bomen planten!

Noor Veenhoven

Project Cece gaat bomen planten!

Sinds deze maand planten we voor elke bezoeker die een Project Cece account aanmaakt, of die zich inschrijft voor de nieuwsbrief een boom! En dat is nog maar het begin, want we willen in de loop van de tijd steeds meer bomen gaan planten.

Waarom we bomen planten? Om ook een steentje bij te dragen om de klimaatcrisis te verhelpen en CO2 zoveel mogelijk te compenseren. We hebben al eerder deelgenomen aan projecten en marketingacties om meer bomen te laten planten, maar dat waren altijd éénmalige projecten voor ons. Vanaf nu willen we samen met jullie veel vaker bomen planten, zodat we een gigantisch Project Cece bos op de aarde kunnen zetten!

Hoe en waar planten we bomen?

We planten bomen via C-Free, een initiatief in het Verenigd Koninkrijk dat helpt bij het compenseren van CO2-uitstoot door onder andere bomen te planten. Zo helpen ze individuen en bedrijven om hun CO2 voetafdruk te meten en C02-neutraal te worden. Bij Project Cece zijn we nog bezig met het uitrekenen van onze CO2-uitstoot, maar aangezien we zelf bijna niets verkopen verwachten we niet dat we heel veel bomen hoeven te planten om dit te compenseren. De bomen die we planten via acties op de website zijn dus extra boompjes!

C-Free steunt meerdere projecten voor het planten van bomen. De bomen die voor ons worden geplant worden geplant op Madagaskar. Madagaskar heeft op het moment nog maar 10% van hun originele bos  over. Het verlies van dit bos komt vooral door het boeren die het bos omhakken of verbranden om er rijstplantages van te maken. Het bos is het huis van meer dan 250.000 verschillende dier- en plantensoorten, dus het bos beschermen is niet alleen goed voor het compenseren van CO2-uitstoot, maar ook voor het beschermen van de fantastisch natuur.

mangroves C-free

De partner van C-Free die hier bomen plant is het Eden Reforestation Project. Zij planten Mangroven, dit zijn boom en struiksoorten die veel voorkomen in tropische kustgebieden. De Mangroven zorgen ervoor dat de bodem zich hersteld, de waterkwaliteit omhoog gaat,  er een natuurlijke leefomgeving vormt voor de zeedieren, en de Mangroven slaan meer CO2 op dan het regenwoud!

De overheid in Madagaskar heeft ook een actieplan geïntroduceerd om verdere ontbossing tegen te gaan, wat het dus de perfecte plek maakt om bomen bij te planten. De bomen worden geplant door de lokale bevolking, die hierdoor een goed en stabiel inkomen krijgen.

Goed dus voor de lokale bevolking, de lokale natuur, en de planeet! 

Hoe kun jij bomen planten via Project Cece?

Op het moment planten we een boom voor elke nieuwe gebruiker bij Project Cece en voor iedereen die zich inschrijft voor de nieuwsbrief, maar daar gaan we het absoluut niet bij laten. In de toekomst, krijgt elke gebruiker een eigen bomen pagina, met het aantal bomen dat dankzij jou is geplant. Daarnaast zullen er allemaal verschillende challenges zijn waar je aan kunt meedoen om meer bomen te laten planten. Bijvoorbeeld  het mee doen in Fashion Revolution Week en merken vraagt "#WhoMadeMyClothes?", als je een blog van ons deelt, of als je een kledingstuk repareert in plaats van weggooit. 

Zo verduurzamen we niet alleen samen de mode-industrie, maar planten we ook samen bomen in Madagaskar!


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Onze Favoriete Duurzame Sandalenmerken

Na een ontzettend koude Mei maand, is het weer nu eindelijk wat warmer in Nederland. Hoewel mijn productiviteit dan meteen tot een dieptepunt keldert, ben ik tegelijkertijd super blij dat ik eindelijk de zomeroutfits die al maanden klaar liggen aan kan. Nou ja, outfits? De kleding gaat goed, maar ik loop inmiddels al jaren op dezelfde versleten sandalen. Tijd dus voor een nieuw paar! In deze blog deel ik mijn favoriete duurzame sandalenmerken.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳