Zwemkleding 2021: de leukste duurzame badpakken en bikini's

Melissa Wijngaarden

Zwemkleding 2021: de leukste duurzame badpakken en bikini's

Afgelopen weekend zijn in Nederland de buitenzwembaden weer open gegaan én het is vandaag zonnig weer; 1+1 = zwemmen dus! Mocht je nog op zoek zijn naar mooie zwemkleding, dan zijn dit onze favoriete duurzame badpakken en bikini merken!

 

AAVA Swim

foto_van_duurzaam_badpak_van_duurzaam_merk_aava

 

AAVA swim maakt bizar mooie badpakken van gerecycled oceaan plastic. Mijn favoriet (en toevallig ook bestseller) is de Imogen. Je kunt de schouderbanden op verschillende manieren dragen en ik vind het een perfecte mix tussen klassiek, sportief en elegant. Ook prima als top boven een leuke shorts als het straks echt weer lekker weer is. Via Sophie Stone krijg je goed advies over de pasvorm, mocht je nog twijfelen over de maat. De maten worden nog aangevuld, want het is ontzettend hard gegaan.

 

CURMS

Foto van Duurzaam Zwempak van Duurzaam Merk Curms

 

CURMS is opgericht door Carmen van der Klooster, die verliefd werd op Indonesië en ikat; een traditionele weeftechniek. Toen ze zelf op zoek was naar een perfecte surfbikini die niet bij elke heftige golf opzij zou schuiven, besloot ze haar passies te combineren. Ze reisde heel Indonesië af op zoek naar goede samenwerkingspartners en ontwikkelde samen met hen een geweldige collectie. Extra leuk aan de ontwerpen van CURMS is dat ze reversible zijn; je kunt ze aan twee kanten dragen en hebt zo dus twee strandoutfits voor de prijs van één.

 

Frija Omina

Foto van Duurzaam zwempak van duurzaam merk frija omina

 

De meeste zwemkleding van Frija Omina is gemaakt van een combinatie van gerecycled nylon en lycra, alhoewel ze ook een aantal items hebben van biologisch katoen en spandex. Dit laatste droogt wat minder snel en wordt donkerder als het nat is, maar heeft wel het positieve effect dat er minder plastic-based materialen inzitten. De items worden door enthousiaste locals gemaakt in Brandenburg, Duitsland. Ze staan vooral bekend om hun fijne pasvorm en elegante designs.

 

Boochen

foto van duurzame bikini en badpak van duurzaam merk boochen

 

Boochen maakt reversible surfwear en ze gebruiken daarbij niet alleen duurzamer nylon (EcoNyl), maar ook Lycra Extra Life. Wat dat is? Door Lycra Extra Life gaat de zwemkleding tot wel 5x langer mee!

 

SixtyNinety

Foto van Duurzame Zwemkleding van Duurzaam Merk SixtyNinety

 

SixtyNinety is begonnen met alleen zwemkleding, maar is inmiddels hebben ze ook fijne kleding in hun collectie. Voor hun zwemkleding gebruiken ze Fluity CO2; ‘s werelds eerste biologisch afbreekbaar alternatief voor lycra. Geen zorgen, het afbraakproces begint pas als de bikini langere tijd in een zuurstofarme omgeving wordt bewaard; een winter in een afgesloten kast zal ie ook nog makkelijk overleven. De zwemkleding wordt gemaakt in Brazilië.

 

AURAI Swimwear

Foto van Duurzame Badkleding van Duurzaam Merk AURAI

 

Net als SixtyNinety maakt ook AURAI de zwemkleding in Brazilië. Ze gebruiken daarbij econyl, maar ook Amni Eco Soul - CO2control®. Technische naam, voor een innovatief materiaal. Het is namelijk ‘s werelds eerste biologisch afbreekbare alternatief voor polyamide (je leest er hier alles over). Fijn aan AURAI is dat ze veel modellen hebben met lange mouwen. Ideaal voor als je écht veel op het water bent en niet je schouders telkens weer wilt insmeren.

 

Woodlike Ocean

Foto van Duurzaam Zwempak en Bikini van Duurzaam Merk Woodlike Ocean

 

Woodlike Ocean maakt niet alleen zwemkleding van gerecycled oceaanplastic, maar doneert ook een deel van hun winst aan Healthy Seas®. Healthy Seas® houdt zich bezig met het verzamelen van achtergelaten visnetten, die de oorzaak zijn van veel verwondingen van zeedieren.

 

Casa Raki

Foto van Duurzaam Badpak en Bikini van Duurzaam Merk Casa Raki

 

Casa Raki is een boetiekmerk dat wordt ontworpen in Londen en geproduceerd in Portugal.
Behalve econyl (recycled nylon van oude visnetten) gebruikt Casa Raki ook een innovatief, volledig hernieuwbaar garen gemaakt de castor plant. Het productieproces van dit materiaal heeft tot wel 25% minder negatieve uitstoot dan polyamide. Tot slot werkt Casa Raki met GOTS gecertificeerd biologisch linnen uit België. Lekker lokaal dus!

 

Piwari

Foto van Duurzame Zwemkleding van Duurzaam Merk Piwari

 

De zwemkleding van Piwari wordt pas gemaakt op het moment van bestelling, om zo overproductie tegen te gaan. Extra voordeel daarvan? Ze kunnen je bestelling precies zo maken hoe jij hem wilt! Ze maken de kleding in Duitsland en het duurt door het made-to-order concept dus iets langer voordat je je kleding ontvangt.

 

Demalou

Foto van Duurzame Zwemkleding van Duurzaam Merk Demalou

 

Ook Demalou begon vanuit de zoektocht naar fijne surfwear. Toen oprichtster Frieda daarnaast ontdekte dat in Hong Kong, waar ze op dat moment woonde, 5.2 miljoen plastic flesjes werden weggegooid per dag (!!) besloot ze dat ze problemen in één keer wou aanpakken. Zo ontstond Demalou; goed zittende zwemkleding gemaakt van gerecycled plastic.

 

Mymarini

Foto van Duurzaam Badpak van Duurzaam Merk Mymarini

 

Mymarini is in 2013 opgericht door de Duitse Mareen Burke. Nadat ze haar baan als art director had opgezegd en 7 maanden naar Colombia ging waar ze zich vol genot onderdompelde in een simpeler leven met dagelijkse surfsessies, besloot ze dat een bikinimerk op te zetten dat perfect zit tijdens het surfen, maar ook elegant is. Hoewel Mymarini inmiddels over de hele wereld te koop is, wordt de kleding nog steeds verpakt en verscheept door Mareen’s moeder vanuit het Zwarte Woud. Op hun website kun je precies zien wat de prijsopbouw van de producten is. Daarnaast organiseert Mymarini ook yoga en surf retreats die er geweldig uitzien. Dit jaar helaas op pauze, maar wie weet leuk voor volgend jaar!

 

Bower Swimwear

Foto van Duurzame Bikini's van Duurzaam Merk Bower

 

Bower is opgericht door Rupert en Fiona. De naam is een verwijzing naar Fairy Bower Beach in Sydney, waar Rupert en Fiona beiden veel jeugdherinneringen aan hebben. Net als Woodlike Ocean, doneert ook Bower Swim 1% van de profits aan Healthy Seas.
Het merk produceert in Italië en Portugal.

 

Foto Body Positivity

 


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

De leukste duurzame T-shirts met een print

Of je er nu een statement mee wilt maken, je gevoel voor humor wilt laten zien, of een kunstwerkje wilt dragen, met een tof T-shirt kun je ontzettend veel kanten op. Voeg er een eerlijke en duurzame productie aan toe en je vindt een collectie van T-shirts die meer zijn dan alleen een T-shirt.

Dit gebeurt er in de kledingindustrie door Corona

De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan hard. Logisch, want nergens is het nog business as usal. Ook in de kledingindustrie zijn de ontwikkelingen rondom de coronacrisis amper bij te houden. Van kledingwerkers die dankzij geannuleerde bestellingen in de problemen raken tot Mrs. Wintour herself die aankondigde dat zij de kledingindustrie na de crisis heel anders voor zich ziet. In de blog van vandaag daarom een kort overzicht met ontwikkelingen. Zo kun je straks weer lekker meepraten tijdens je Zoom-borrel!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳