Hier vind je de mooiste herbruikbare duurzame mondkapjes

Noor Veenhoven

Hier vind je de mooiste herbruikbare duurzame mondkapjes

Mondkapjes worden steeds meer onderdeel van ons straatbeeld in Nederland. Helaas zijn de meerderheid van de mondkapjes wegwerpmaskers waar plastic in zit, dus dat is niet zo duurzaam. Gelukkig zijn er ontzetten veel herbruikbare mondkapjes te vinden die niet alleen duurzaam zijn, maar ook nog eens een leuke toevoeging zijn aan je outfit. In deze blog lichten we onze favorieten uit.

11 X herbruikbare duurzame mondkapjes

1.Mondkapje Pink Passion van The Garland Stories

Bij dit leuke mondkapje van The Garland Stories krijg je twee leuke ontwerpen voor de prijs van één! Je kunt deze namelijk aan beide kanten dragen. Beide kanten hebben een super leuke print waar je meteen vrolijk van wordt. Wel je mondkapje wassen voordat je hem omdraait natuurlijk!

mondkapje garland stories 1garland stories mondkapje

2. Horizon Mondkapjes - Fifth Origins

Dit is een mondkapje dat je zeker graag zult dragen. Fifth Origins Horizon-maskers bestaan uit drie lagen van 100% natuurlijke en duurzame stoffen: hennep en biologisch katoen aan de buitenzijde en twee lagen katoen met een hoge draaddichtheid aan de binnenzijde voor een comfortabele, ademende ervaring met echte bescherming.

Het beste van deze maskertjes zijn de innovatieve bindopties die ze hebben. Ze hebben oorlusjes van natuurlijk katoen (zacht achter de oren) die gemakkelijk kunnen worden aangepast voor een perfecte pasvorm en optimaal bescherming. Deze mondkapjes zijn handgemaakt door een kleine groep ambachtslieden.

Maskers worden geleverd in een set van 3 kleuren (zand, zwart, terra) en worden verzonden in een schattig katoenen zakje. Je kunt het zakje gebruiken om de maskers in op te bergen of om de maskers in te wassen.

mondkapje fifth origins

3. Optimisten mondkapje van Birdsong

Sla jij je optimistisch door deze crisis heen? Dan is zijn de mondkapjes van Birdsong echt iets voor jou. Ze worden met dan hand geborduurd in London door vrouwen die een leefbaar loon krijgen. Dit mondkapje is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook een leuk cadeautje voor die vriend of vriendin die wel wat optimisme kan gebruiken.

optimist mondkapje

4. Dierenprintjes mondkapjes van Fraenck

Een lekker panterprintje of zebraprintje moet kunnen, óók voor een mondkapje. En Fraenck maakt het waar! De mondkapjes van Fraenck worden gemaakt in een sociale werkplaats in Nederlands, dus je support er ook nog je locals mee ;).

Fraenck mondkapjemondkapje zebra

5. Eye-catchers van Solitude the Label

Solitude kende je misschien al van hun mooie classy sieraden, maar met hun mondkapjes steel je ook absoluut de show. Deze worden op bestelling gemaakt in Nederland en worden gratis bij je thuis bezorgd.

solitudesolitude

6. Vergeet niet te lachen met PHYNE met de herbruikbare mondkapjes

Met een mondkapje op is een glimlach misschien ver te zoeken, maar met de mondkapjes van PHYNE (te koop bij Lotika) vergeet je het in ieder geval niet om het als nog te doen. Deze mondkapjes zijn biologisch katoen en zijn al van jou voor €7,50.

phyne mondkapjephyne mondkapje

7. Kunstige mondkapjes van LINKKENS

Als je niet naar het museum kan dan moet je de kunst, maar zelf uitdragen. Het kan met de mondkapjes van LINKKENS! LINKKENS kende je misschien al van hun sneakers waar ze ook altijd bekende schilderijen op zetten. Met het restmateriaal van de sneakers maken ze nu deze mondkapjes.

Linkkens mondkapje

8. Gatenplant print mondkapje van Fraenck

Dacht je dat de gatenplant alleen hip was in je huiskamer? Nee hoor, ook op je mondkapje is een gatenplant helemaal leuk. Ook deze mooie komt weer van Fraenck. Vind je beide mondkapjes van Fraenck wel leuk, maar niet helemaal jouw stijl? Neem dan een kijkje bij de rest van hun maskertjes want ze hebben heel veel fantastische printjes en ook mooie effen maskers.

Freanck gatenplant

9. Luxe herbruikbare mondkapje van Monique Singh

Dit prachtige mondkapje van Monique Singh is een absolute eye-catcher! Gemaakt van luxueus materiaal en handgemaakt in Nederland.

monique signh mondkapje

10. Hennep mondkapjes set van Hamppy

Ons nieuwe merk Hamppy maakt duurzame, herbruikbare mondkapjes van Hennep. Hou je wel van afwisselen? Je kunt er hier 4 kopen voor €23,99!

hennep mondkapjes

11. Geruite herbruikbare mondkapjes van Masha Maria

Hou je wel van een leuk ruitje om je outfit op te vrolijken? Met de mondkapjes van Masha Maria zit je dan zeker goed. Ze worden met de hand gemaakt in Amsterdam en zijn maar €12,-.

Masha Maria

Dat waren onze favorieten, maar zeker niet allen.  Je hebt bij ons inmiddels keuze uit meer dan 300 verschillende mondkapjes, dus neem zeker even een kijkje in onze catalogus

Gerelateerde artikelen:

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳