Met deze simpele hacks ziet jouw kledingkast er altijd opgeruimd uit

Melissa Wijngaarden

Met deze simpele hacks ziet jouw kledingkast er altijd opgeruimd uit

Alhoewel we echt ons best doen om zo minimalistisch mogelijk te leven en echt alleen datgene te kopen wat we nodig hebben, hebben we over de jaren heen toch wel een flinke collectie opgebouwd van kleding, schoenen en accessoires die nog steeds voldoen aan de “spark joy”-regel.

Maar hoe behoudt je het overzicht tussen zóveel mooie dingen? In de blog van vandaag daarom onze favoriete kast organiseer tips waarmee jij voortaan het overzicht bewaard (en niet thuis komt met een nieuw zwart shirtje, terwijl je er al 3 soortgelijke van in je kast hebt hangen).

Tip 1: Hang zo veel mogelijk kleding op

Groot applaus als je zo iemand bent die een hele garderobe in nette stapeltjes wegvouwt (teach us, please!). Wij hebben daar echter grote moeite mee en krijgen altijd een soort van Toren van Pisa’s in ruil voor onze moeite; wat natuurlijk niet erg netjes staat. Een kledingroede lost dit probleem op; je hangt je kleding op een georganiseerde manier op en je ziet gelijk welke kleding je hebt.

Het mooiste is het om de kleding gesorteerd op kleur of lengte op te hangen aan uniforme hangers en met gelijke afstand tussen de hangers (als je een houten kledingroede hebt, kun je zelfs kleine inkepingen maken zodat dit automatisch gaat).

Onze nieuwste pro-tip is het ophangen van broeken aan een pantalonhouder; een geweldige manier om ook je broeken overzichtelijk te houden. Echter hebben wij de perfecte broekenhouder nog niet gevonden. Laat het ons dus vooral weten als jij er wel zo één hebt!

Tip 2: Gebruik ladeverdelers

Als er iets is waar die ene Zweedse meubelgigant goed in is, is het wel het organiseren van lades. Waren bakjes en boxen vroeger gewoon “saai en lelijk”, inmiddels kunnen we uren speuren naar die ene perfecte set (okay, misschien zijn we gewoon losers). Door je lades op te splitsen in meerdere “afdelingen” vind je een stuk makkelijker waar je naar op zoek bent en ziet het geheel er meteen uit alsof Marie Kondo en jij beste vrienden zijn.

In plaats van al je ondergoed, sokken en accessoires door elkaar te gooien in een lade, kun je ze met behulp van ladeverdelers handig indelen in verschillende secties. Heel handig ook om in één oogopslag te zien of je de was nog een dagje uit kunt stellen.

Tip 3: Wees creatief

Dacht je dat schoenenzakken voor aan de deur alleen voor schoenen waren? Think twice! Hangopbergsystemen komen in ontzettend veel soorten en maten en zijn met een beetje creativiteit overal voor te gebruiken. In plaats van extra lades in je kast proppen, kun je ook een hangsysteem met vakken ophangen aan je (kast)deur; ideaal om ruimte die je anders niet gebruikt te benutten!

Gerelateerde artikelen:

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳