Op vakantie in Nederland? Dit zijn onze tips & tricks

Melissa Wijngaarden

Op vakantie in Nederland? Dit zijn onze tips & tricks

Photo by Peter Kisteman on Unsplash

Ook al voelt het alsof maart net is afgelopen, inmiddels is het alweer JULI. Bizar!

Voor veel mensen betekent dat ook zomervakantie. Door corona zijn we gedwongen om onze vakanties wat dichter bij huis te zoeken, super goed want ik merk om me heen dat steeds meer mensen nu ook hun vraagtekens zetten bij vliegvakanties in het algemeen. Wat kunnen we dan doen in de zomervakantie?

Zelf blijven we dit jaar het liefste in Nederland. Ook hier is namelijk enorm veel te ontdekken en te doen. Onze favoriete tips voor een heerlijk ontspannen vakantie in Nederland? Je leest ze in deze blog!

Boek een huisje in de natuur


Via websites als natuurhuisje.nl, landal greenparks en center parcs kun je fijne huisjes boeken die vaak midden in een natuurgebied liggen.
Ook zijn er huisjes die dicht bij zee liggen. Heerlijk wandelen dus! 

Via AirBNB vonden we ook een aantal heerlijke huisjes, bijvoorbeeld deze beeldschone Tiny House aan de Lek.

Plan een fietsvakantie


Nederland is lekker vlak, waardoor het ideaal is voor een fietsvakantie. Geen bergen overwinnen in een gloeiend hete zon, maar kilometers maken door je eigen land. 

Er zijn door de Nederlandse Fietsbond veel fietsroutes gepland door heel Nederland, maar ze geven op hun website ook tips over hoe je zelf het plannen voor zo’n fietsvakantie aanpakt. Na het vele binnenzitten tijdens de intelligente lockdown is dit een heerlijke manier om meer buiten te komen.


Duiken in Zeeland


Wat veel mensen niet weten, is dat Nederland ook prima duikspots heeft. Toegegeven, het is niet hetzelfde als duiken tussen tropische vissen in verre oorden als Thailand of Indonesië, maar ook hier is ontzettend veel te ontdekken onder water. 

Vooral de Oosterschelde en het Grevelingenmeer zijn populaire bestemmingen voor duikers. Van zeepaardjes tot joekels van kreeften en zelfs hele scheepswrakken zijn er onder water te vinden. Kijk op https://www.vvvzeeland.nl/nl/zien-en-doen/watersporten/duiken-en-snorkelen/ voor meer informatie!


Treintour door Nederland


Alhoewel treinen door Nederland erg duur is, vinden we het zelf een hele fijne manier van reizen (vooral buiten de spits en als je eens geen haast hebt!). Met dagkaartjes van de Kruidvat, kun je met hoge korting reizen en wordt het gelukkig iets betaalbaarder.

Nederland heeft erg veel mooie trajecten. Een van onze lievelingstrajecten is het stuk dwars door de Oostvaardersplassen op het stuk tussen Almere en Lelystad.
Je doorkruist de Oostvaardersplassen en zoeft vaak langs kuddes wilde paarden!

Wijn proevenWist je dat Nederland ook wijngaarden heeft? Vooral in Gelderland, Limburg en Noord-Brabant zijn relatief veel wijngaarden te vinden, maar ook in Zeeland zitten goede.

Je kunt langer gaan en een tour plannen langs de verschillende wijngaarden, maar je kunt er ook een kort verblijf doen. Kijk hier voor een overzicht!

 

Pak een kaart van Nederland voor je, blinddoek je reispartner en draai hem/haar drie keer in de rondte om vervolgens een plek aan te wijzen op de kaart. De dichtsbijzijnde Bed & Breakfast is waar jullie heen gaan!Nederland heeft stiekem ontzettend veel te bieden, zowel voor de actieve vakantieganger (surfen, zeilen, duiken, fietsen, wandelen… Noem maar op!) als voor degene die het liefst rustiger aan doet. Via de VVV kun je leuke plekken in de omgeving van je bestemming opzoeken en zo leer je Nederland nog eens kennen!

Gerelateerde artikelen:

De ultieme duurzame loungewear merken om je thuiswerkdagen mee door te komen

DIY Mondkapje voor de Coronacrisis

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳