Hebben: duurzame maxi-jurken waar je de Nederlandse zomers mee door komt

Melissa Wijngaarden

Hebben: duurzame maxi-jurken waar je de Nederlandse zomers mee door komt

Vorige week schreven we al een blog vol met tips voor zomerjurken. Deze week doen we daar nog een schepje bovenop en lichten we een persoonlijke favoriet uit: de lange jurk.

Maxi-jurken komen tot over je knieën en zijn ideaal bij outfitstress; je trekt 'm aan en hoppa, je kunt de deur uit! Zelf vind ik ze ook heerlijk om in rond te lopen tijdens het thuiswerken. 

Je hebt namelijk wel de look alsof je hebt nagedacht over je outfit, maar eigenlijk is zo'n jurk niet minder comfortabel dan je pyjama.  In de blog van vandaag delen we daarom een aantal toppers met je,  maar neem vooral nog eens een kijkje in het volledige aanbod!

De Lourdes van Noumenon

Duurzame Lange Jurk van Noumenon

De Lourdes van het Nederlandse merk Noumenon is mega classy. Denk: vakanties in Italië, overdag gecombineerd met slippers of leuke sandaaltjes en 's avonds met hakken en een goed glas wijn. Nou zijn die vakanties in Italië helaas nog onbereikbaar, maar de Lourdes zal het ook prima doen in het Nederlandse straatbeeld.

Market Pristine Mandy jurk van Thinking Mu

Lange Jurk Maxidress van Thinking Mu

De Market Pristine Mandy Dress van Thinking Mu heeft een geweldige print en een heerlijk nonchalante pasvorm. Het Spaanse merk gebruikt gecertificeerd biologisch katoen en laat haar kleding maken in India en Portugal.

Morgan Maxidress van People Tree

People Tree Lange Jurk

De Morgan van People Tree is dé perfecte lentejurk. Lekker zonnig printje, prachtig getailleerd en makkelijk als het 's avonds wat kouder wordt door hem te combineren met een leuk vestje en boots. 

De Terracotta Ladgo dress van Thinking Mu

Klow Lange Jurk Duurzaam

De Terracotta Ladgo maxi jurk van Thinking Mu is gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen en heeft een mooie kleur; ideaal om volgend jaar Koningsdag wél weer lekker buiten te vieren in stijl!

Maxi Dress Amali Animal van J-Lab3l

Lange Jurk van J-Lab3l

Wij zijn een beetje verliefd op deze heerlijke zwier jurk van het nieuwe Nederlandse merk J-Lab3l. De jurk heeft een geweldige print en wwordt gemaakt van FSC Viscose in gecertificeerde fabrieken. Daarnaast compenseert J-Lab3l haar bestellingen door het planten van bomen.

De Dalia Africa Print Kimono van Atelier d'Afrique

Lange Jurk Atelier Afrique

Deze fijne kimono jurk van Atelier d'Afrique wordt gemaakt op bestelling en je kunt daardoor zelf kiezen van welke geweldige stof je de jurk wilt hebben. Je kunt kiezen uit meer dan 8 geweldige prints!

De Danae Yellow Flower van Wasted Atelier

Wasted Lange Jurk

De Danae van Wasted Atelier is ook weer zo'n heerlijke zwierjurk. Wasted speurt voor haar collecties fabrieken af op zoek naar de mooiste reststoffen. Daar maken ze vervolgens dit soort geweldige jurken mee. 

Strapless Summer Maxi Dress van Cat Turner London

Lange jurken blog Cat Turner

Deze strapless zomerjurk van Cat Turner London is perfect voor een dagje strand die eindigt in een chique dinertje. De heerlijke effortless chic look maakt deze maxi jurk ideaal voor elke situatie. Daarnaast is hij gemaakt van het zijde zachte en duurzame Tencel. Heerlijk om te dragen, en je ziet er fantastisch uit!

De Stacie Maxi dress van People Tree

Maxi Jurk People Tree

De Stacie van People Tree is een fijne zomerjurk, maar ook goed te combineren met een mooi coltruitje eronder. Doordat People Tree één van de grootste duurzame merken is, kunnen ze groter inkopen en daardoor goedkoper produceren dan kleinere merken. People Tree's oprichter Safia Minney is daarmee een groot voorbeeld voor veel mensen in de mode-industrie en ver daarbuiten.

De Rosa Dress in Tulip van Hide the Label

De Rosa maxidress van Hide the Label wordt gemaakt van een super zacht milieuvriendelijk viscose, waardoor de jurk lekker zacht aanvoelt. De jurk is er in meerdere prints, waarvan deze rode onze favoriet is.

De Island Dress van Mymarini

De Island maxidress van Mymarini heeft een mooie diepe rug en is heerlijk zacht. Dankzij de zachte stof is hij ideaal voor een avondwandeling langs het strand, of voor een thuiswerkdag.

Honest Basics

Gerelateerde artikelen:

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳