Leer mee over de kledingindustrie via de Myanmar escape Journey

Noor Veenhoven

Leer mee over de kledingindustrie via de Myanmar escape Journey

Dat er veel leed schuil gaat achter de kledingindustrie, is inmiddels een publiek geheim. Consumenten weten dat extreem goedkope kleding niet zomaar in de winkels komt, maar hoe erbarmelijk de omstandigheden zijn, blijft nog steeds verborgen.

Twee vrienden en ondernemers Lorentz Stout en Roman Markovski doen daarom hun best om het bewustzijn hieromtrent spelenderwijs aan de man (m/v) te brengen. Met hun stichting Mancelot lanceren ze vandaag de online Escape Journey door Myanmar. Deze gratis escape room zit vol met hersenkrakers, puzzels en een sterke verhaallijn.

“Het doel was om een Escape Journey te maken die hartstikke leuk is om te doen, maar waarmee wel een onderliggende boodschap zichtbaar wordt; hoe werkt de kledingindustrie in een land als Myanmar?”, aldus Roman Markovski, één van de oprichters van Mancelot.

Lorentz vervolgt: “Dit soort reizen is eigenlijk een vorm van ‘gamification’, het spelenderwijs leren, ontdekken of ervaren van situaties. Je waant je echt in de wereld van Myanmar en als je competitief ingesteld bent, kun je makkelijk 1-2 uur je hersens laten kraken”.

“We spelen ook in op de behoefte om samen iets te ondernemen in deze gekke lockdownperiode, waarin alles dicht is. Het geeft de mogelijkheid om veilig als team of familie samen te werken en een leuk spel te spelen!", aldus Stout.

De Escape Journey is geschikt voor spelers vanaf 12 jaar en kan gespeeld worden met minimaal 1 en maximaal 12 mensen. Aan het eind van je reis krijg een mooi certificaat met je persoonlijke tijd en de mogelijkheid om te doneren aan Stichting Mancelot of je eigen duurzame reis te beginnen door een duurzaam GOTS T-Shirt te kopen.

Je reis beginnen kan op https://mancelot.app/myanmar/


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳