Vegan eten in Amsterdam

Noor Veenhoven

Vegan eten in Amsterdam

Zoals jullie misschien al weten, is het eten van vlees en andere dierlijke producten slecht voor het milieu en leiden er enorm veel dieren onder. Het kan daarom enorme impact hebben om veganistisch, vegetarisch of zelfs al wat minder vlees te eten. Om die reden ben ik een half jaar geleden vegan geworden, na eerst een langere tijd vegetariër te zijn. Al snel komt dan vaak de vraag wat ik eet op een dag. Het grappige is is dat er online ontzettend veel leuke blogs en recepten te vinden zijn en het zelf veganistisch koken dus echt niet zo’n opgave is. Het moeilijke was vooral dat mijn vriend en ik helemaal niet van koken houden en liever afhalen of uit eten gaan. Dit is echter toch een stukje lastiger...

Veel van onze favoriete afhaallocaties en restaurantjes waar ze heerlijk vegetarisch eten hadden vielen al snel af, omdat alles wel zuivel bevatten. Inmiddels zijn we weer een tijdje verder en hebben we er een hoop nieuwe favorieten bij en ik hoop dat dat gaat groeien want ik zie steeds meer leuke veganistische restaurants de kop op steken. Daarom deze week een lijst met mijn favoriete restaurants en afhaaladresjes. Allemaal in Amsterdam aangezien ik niet vaak buiten de stad eet, maar ik hoop dat jullie er toch iets aan hebben.

KOMAGENE -  veganistische Chee Kofte

Mijn favoriete plaats om even snel iets te halen voordat ik ga sporten of voor de lunch. Om de hoek bij mijn geliefde Science Park verkopen ze hier wraps met Chee Kofte, falafel en aubergine. Chee Kofte is een soort pittige notenpuree die extreem lekker is en mijn favoriete keus hier. Je mag je wrap zelf volledig samenstellen dus als je toch wel die feta erop wil, dan is dat ook geen probleem ;). Super goedkoop ook want een Chee Kofte wrap is maar 3,90! Je kan de Chee Kofte ook los in een doosje bestellen, zodat je de wrap verder zelf thuis kan maken. Zeker de moeite waard dus! Komagene zit op de molukkenstraat 147 in Amsterdam, maar je kan het ook thuis laten bezorgen.

Chee Kofte

 

Serengeti -  Vegan en Ethiopisch

Een restaurant in oost waar je je vingers bij kan aflikken, letterlijk, want je krijgt hier geen bestek. Serengeti is een restaurant met een Ethiopische keuken, wat betekent dat je een prachtige schaal krijgt met pannekoekjes erop met erbovenop een soort heerlijke stoofschotel. Niet alles hier is vegetarisch of veganistisch, maar ze hebben flink wat opties. Daarnaast kan je van je maaltijd genieten met een heerlijk kokos of mango biertje, die je drinkt uit een kalebas. Zeker leuk voor een speciale avond, en nog heel betaalbaar ook! Vooral de Birsin kan ik erg aanraden, een linzen saus klaargemaakt met ui, tomaten, knoflook, gember en traditionele kruiden voor maar € 11,00. Jammie! Serengeti zit op de Eerste van Swindenstraat 55

Serengeti

 

Golden Temple Vega en Vegan curry en meer

Als je jezelf echt wilt verwennen dan moet je bij de Golden Temple gaan eten. Ik ben daar laatst gaan eten voor de verjaardag van mijn vriend en het was echt het lekkerste dat ik in tijden heb gegeten. De Golden Temple is een compleet vegetarisch en veganistisch restaurant. De keuken is zoals de naam al doet verwachten vooral indiaas, maar ze hebben ook pizza, mexicaanse en italiaanse gerechten. Voor ieder wat wils dus! Wel een beetje duurder met hoofdgerechten rond de €20, maar zeker het geld waard! Ik heb daar toen de ‘South east asian coconut curry’ gegeten, een heerlijke beetje zoete curry met een heerlijke zachte smaak. Elk hapje was een klein beetje hemel!

De Golden Temple zit op de Utrechtsestraat 126.

Golden Temple

THE DUTCH WEED BURGER JOINT- Heerlijke vegan burgers

Elke veganist heeft denk ik wel van de Dutch weed burger gehoord. Een hamburger gemaakt van zeewier! Zeewier is een grote bron van eiwitten. Het zeewier wordt duurzaam geteeld op de eerste duurzame zeewierboerderij in Nederland. Ik heb al menig maal van deze heerlijke burger kunnen genieten bij de Bagels & Beans en ben absoluut fan! Sinds 9 juli kun je de burger ook eten in de eigen burger joint van de dutch weed burger. Op de Nicolaas Beetsstraat 47, vlak achter de Kinkerstraat in west, kan je genieten van heerlijke vegan hamburgers, en andere weed-based snacks. Wie zegt dat de vegan lifestyle super gezond hoeft te zijn? Soms wil je gewoon naar de snackbar!

Er zijn echt nog een stuk meer leuke vegetarische en veganistische restaurants in Amsterdam, maar daar ben ik nog niet geweest. Ik ben zeker van plan deze zomer lekker veel uit eten te gaan (als mijn portemonnee het toelaat), dus misschien volgt er nog wel een blog met nog meer lekkere vegan eettips!

Eet smakelijk!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame mode. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳