5x Fair Fun!

Melissa Wijngaarden

5x Fair Fun!

Afgelopen week vond de Dutch Sustainable Fashion Week plaats. Een week vol fashionshows, lezingen en rondleidingen rond het thema duurzame mode. Wij hebben wat activiteiten verzameld waarmee je nog wat langer in duurzame sferen blijft!

  1. Neem een abonnement bij een kledingbibliotheek.
   In Amsterdam zit kledingbibliotheek LENA, waar ze prachtige items uitlenen. Superhandig concept, want in plaats van een dure jurk te kopen die na je feestje in de kast blijft hangen, kan je bij LENA voor elk feestje wat nieuws lenen!
 1. Ga overnachten in een ecohotel
  Bij eco hotels denk ik al snel aan een lodge aan een tropische zee, omringd door palmbomen, zoals bijvoorbeeld op het plaatje hierboven (het Misool Eco Resort in Indonesië). Maar wist je dat we in eigen land ook duurzaam kunnen overnachten?

  Amsterdam
  Conscious Hotel
  Met een vestiging aan het Museumplein en één aan het Vondelpark zijn deze eco-design hotels centraal gelegen. Het ontbijt is 100% biologisch en ze gebruiken enorm veel gerecyclede materialen in hun moderne designs, de counters in de badkamers zijn bijvoorbeeld gemaakt van geperst papier.

  Ecomama
  Dit eco boutique hostel heeft een left-over shelf, waar overgebleven eten wacht om hergebruikt te worden, een Honesty Bar, met onder andere ijs, maar bovenal heeft het een indoor tipi, waarin movienights worden georganiseerd! Verder maken ze voor elke overnachting 1 euro over naar Niños de Guatemala


  Den Haag
  Court Garden Hotel
  Het Court Garden Hotel in Den Haag is het eerste hotel in Nederland dat een officiële Groenverklaring van het Ministerie van Milieu, het Energielabel A+ én het Green Key Gold keurmerk heeft. Daarnaast steunen ze ook goede doelen als Stichting Mama en Ik.  Biesbosch
  De Ecolodge
  In de ecolodge overnacht je in een drijvende hotelkamer met eigen WC, uitkijktoren en drie bedden. De lodge heeft grote ramen en het kan je zomaar gebeuren dat je ineens oog in oog staat met een bever.
 2. Hou een sustainable movienight
  Films als The True Cost en Cowspiracy laten de rauwe werkelijkheid zien. Meer zin om even weg te dromen? Films als Ocean, Earth en Deep Blue herinneren je hoe mooi de wereld kan zijn met prachtige shots. ProperCorn erbij en je duurzame filmavond is compleet!
 3. Doe een kledingruil met vriendinnen
  Tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week hield de Kledingbibliotheek al een kledingruil. Laat je inspireren en organiseer een kledingruil met vriendinnen. Dat shirtje wat jij eigenlijk nooit draagt? Misschien is zij er wel heel blij mee!
 4. Go vintage!
  Nederland zit vol met prachtige vintageshops. Daarnaast worden er bijna elk weekend wel vintagemarkten georganiseerd. 30 oktober vind in Amsterdam bijvoorbeeld Vintage per Kilo plaats. Entree is gratis!

Wij hopen dat je met deze tips weer even vooruit kan en zo niet kan je natuurlijk altijd nog middagen op Project Cece rondhangen op zoek naar nieuwe fair fashion finds!

Project Cece is een verzamelsite voor eerlijke en duurzame mode. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳