Hoera, meer dan 10.000 duurzame mode items verzameld!

Melissa Wijngaarden

Hoera, meer dan 10.000 duurzame mode items verzameld!

Het weer is grauw, we zijn vanochtend nat geregend op de fiets en precies toen ik mijn koffie af wou rekenen op het station ontdekte ik dat ik mijn portemonnee thuis was vergeten. Het moge duidelijk zijn: vandaag is een feestje! Eigenlijk bedoelen we dit niet eens sarcastisch. We zijn namelijk hartstikke blij: we hebben op Project Cece nu meer dan 10.000 duurzame mode items verzameld. Wow! We zijn zelf onder de indruk van hoeveel ongelooflijk leuke, mooie duurzame modemerken er te vinden zijn. Zóveel inspirerende merken die niet alleen fijne items maken, maar met die items vaak ook de wereld een stukje eerlijker en/of milieuvriendelijker maken. Wij hopen dat deze merken de grote merken van de toekomst worden en daar kunnen wij met z’n allen voor zorgen. Op onze website vind je enkel integere webshops, waarvan de eigenaren vaak een happy dance doen bij elke bestelling die ze binnenkrijgen. Hoe leuk is dat? Doe jij ook mee? Join the happy dance community!

Omdat 10.000 items natuurlijk hartstikke overwhelming klinkt, vandaag een blog die een aantal leuke outfits laat zien met een aantal van die 10.000 duurzame items. Wie zei dat duurzame mode niet modieus was?!

Jurk Jessa van Armed Angels, één van onze lievelingsmerken omdat de items elke keer weer modieus zijn (Shop hier )
1. Tas van Matt + Nat, een merk dat compleet veganistisch is. (Shop hier)
2. Ring van People Tree, één van de frontrunners in de duurzame mode (Shop hier)
3. Panty van Swedish Stockings, gemaakt van gerecycled garen en je wordt gestimuleerd hun panty’s weer terug te sturen als je ze niet meer gebruikt, zodat zij ze weer kunnen recyclen. (Shop hier)
4. Jasje van Studio JUX, een prachtig merk met een enorme flagshipstore aan de Ceintuurbaan in Amsterdam waar ze naast hun eigen merk nog heel veel andere mooie merken verkopen. (Shop hier
5. Oorbellen van People Tree (Shop hier)
6. Schoenen van NAE via EN&, gemaakt van ananas in plaats van echt leer. (Shop hier)

Broek Juno van Kings of Indigo via Sophie Stone, een fijne webshop gerund door Anna-Sophie die vaak te spotten is op duurzame mode events als de fair fashion festivals. -> (Shop hier)

1. Blouse Victorian van Alchemist via Take It Slow, het merk probeert in plaats van hun idealen op te leggen, mensen juist te inspireren. Wat deze idealen zijn? Eerlijke productie (veelal binnen Europa!) en milieuvriendelijke productie. (Shop hier)

2. De sneakers van Veja zijn Fair Trade en IBD Brazil (keurmerk voor biologische grondstoffen) gecertificeerd. Het merk doet niet aan marketing, zodat ze lagere prijzen kunnen vragen voor hun  product. Hun productieproces is namelijk wel 3 tot 4 keer zo duur als die van vergelijkbare sneakers van niet-duurzame merken! (Shop hier)

3. De ring van Taj Amsterdam is te koop via de webshop van Charlie + Mary, één van de eerste winkels gericht op modieuze duurzame mode in Nederland! (Shop hier)

4. Tas Bagoa wordt gemaakt in een ruraal gebied in India, waar de fabriek zorgt voor emancipatie van vrouwen aldaar (Shop hier)

5. Deze ketting is van Studio JUX en onder andere te koop via Sophie Stone (Shop hier)

Trui van Teym, gemaakt van duurzaam verkregen merino wol. (Shop hier)

1. Broek Dylan van Armed Angels, gemaakt van 100% biologisch katoen (Shop hier)
2. Deze geometrische sokken van Rich & Vibrant worden klimaatneutraal geproduceerd (Shop hier)
3. Hoed Toledo via Bello & Eco, een webshop gericht op duurzame mode die wordt gerund door een gepassioneerde familie. De hoed is gemaakt van wolvilt (Shop hier) 
4.TOM’s shoes, die voor elk gekochte paar een paar schoenen aan mensen in nood geven! (Shop hier)

1.Jumpsuit Zap van Boys&Girls, gemaakt van 100% biologisch katoen (Shop hier)

2. Jumpsuit met eikeltjes van Maxomorra, GOTS gecertificeerd en onder eerlijke omstandigheden geproduceerd in India (Shop hier)

3. Blauwe schoenen van TOM’s, met een rubberen buitenzool voor betere grip (en buitenspeel-bestendigheid) (Shop hier)

4. Roze kinderschoenen van TOM’s, werkt ook volgens TOM’s bekende one for one strategie (Shop hier)

5. Zwierrokje van Ba*ba, GOTS gecertificeerd en gemaakt in Turije (Shop hier)

PS: We zijn natuurlijk hartstikke blij met zoveel prachtige items, maar we zijn nog lang niet “vol”. We hebben nog een mega lijst met merken die we nog willen toevoegen en hebben daarnaast op de planning staan om inlogpagina’s kan maken, zodat je zelf je eigen favorieten kan opslaan. Zo willen we uiteindelijk samen de wereld veranderen met de happydance community: met elke kleding aankoop ervoor zorgen dat niet alleen jij blij bent met je nieuwe duurzame aankoop, maar ook aan de kant van de producent een dansje wordt gedaan.


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳