Onze Favoriete Evenementen tijdens Dutch Sustainable Fashionweek

Melissa Wijngaarden

Onze Favoriete Evenementen tijdens Dutch Sustainable Fashionweek

Aanstaande vrijdag begint de Dutch Sustainable Fashionweek. Dit is een week waarin duurzame mode in het zonnetje wordt gezet. Het doel? Duurzame mode beter zichtbaar maken. Top, top, top! Dit zijn de evenementen waar wij het meeste zin in hebben, maar neem voor het gehele aanbod even een kijkje op de website dutchsustainablefashionweek.nl

7 oktober, Amsterdam: The Circulair Fashion Show – 19.00-21.00
Benieuwd hoe kleding gemaakt van zalmhuid en petflessen eruit ziet? Check this out! Lukt het niet om een uitnodiging te bemachtigen? NOS zendt de show uit op de Dag van de Duurzaamheid (dat is op 10 oktober, maar dat wist je natuurlijk al)!

9 oktober, Tilburg: Swan Market – 12.00 – 18.00

Op de Swan Market in Tilburg tonen startende, creatieve ondernemers hun producten. Van handgemaakte sieraden tot meubels, op deze markt is voor iedereen wel wat te vinden!

11 oktober, Den Haag: Inspiratie en informatieavond over sustainable fashion – 19.30 – 21.00
Informatie van experts uit de mode-industrie en inspiratie van Haagse ondernemers die duurzame mode meer in de kijker willen spelen. Verbreed je kennis over duurzame mode!

12 oktober, Zwolle: Interactieve lezing door Anne Marie van der Veen – 14.00 – 16.00

Anne Marie van der Veen ontwierp voor zichzelf 13 kledingstukken waarmee ze 30 dagen verschillende outfits kan combineren. Tof detail: ze maakte haar kleding van restmaterialen! In het Stedelijk Museum Zwolle legt ze uit hoe ze dit deed.

13 oktober, Haarlem: Screening The True Cost – 19.00 – 22.00
In Gather in Haarlem wordt de aangrijpende documentaire The True Cost getoond. De documentaire biedt inzicht in de weinig transparante wereld achter de mode-industrie. Een must-see voor elke modeliefhebber/serial- shopper/iedereen.

13 oktober, Utrecht: Fair Fall Utrecht – 18.30 – 22.00

Drie fair fashion initiatieven met hun roots in Utrecht bundelen hun krachten. Het resultaat? Een lanceringsborrel van de limited edition printed versie van Square1 Magazine, de herfstkledingruil van de Kledingbibliotheek én een pop-up shop van Goodfibrations! Wedden dat je terugkomt met zakken vol kleding en tonnen inspiratie?

13 oktober, Arnhem: Awearness Fashion Shoptour
Een shoptour door het Modekwartier in Arnhem met een accent op duurzame mode.

13&14 oktober, Den Haag: Pop-up store Dresspecialy en DutchSpirit
Want waarom zou je je duurzame mode alleen online kopen? Extra fijn: gratis styling en een parfum van My Seven Ways cadeau bij elke aankoop!

14 oktober, Zwolle: Modeshow 2e hands en vintagekleding, 14.00 – 15.00
Georganiseerd door Stichting Focus, die zich inzet voor de verbetering van de positie van mensen met een psychiatrische achtergrond en/of voor mensen die niet als vanzelfsprekend hun weg weten te vinden in de maatschappij.

15 oktober, Den Haag: Kledingruil – 13.00-15.00
Need we say more?

16 oktober, Utrecht: Fair Fashion Festival Utrecht – 12.00-18.00
Young & Fair en Fairtrade Gemeente Utrecht organiseren dit jaarlijks terugkerende festival. Een dag vol workshops, masterclasses en modeshows, een fair fashion markt en een doorlopend programma. Hier zal je je niet snel vervelen!

Verder zijn er nog rondleidingen door het TextielLab in Tilburg, kan je de hele week je oude overhemd inruilen voor een boxershort bij Van Hulley in Groningen en zijn er meer dan 400 winkels die op hun eigen manier meedoen aan de Dutch Sustainable Fashionweek. Kortom spaar je geld en energie voor komende week, want het wordt groots, mooi en inspirerend!

Wij hopen dat jullie er net zo veel zin in hebben als wij!

Project Cece is een verzamelsite voor eerlijke en duurzame mode. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳