Fairtrade strijdster outfit

Alix Dodu

Fairtrade strijdster outfit

Je kent het waarschijnlijk wel: je zoekt de perfecte outfit maar hij laat zich niet vinden. Je hele kledingkast ligt in een hoop op de grond of opgehangen aan stoelen en waarschijnlijk heb je alles al twee keer gepast in het laatste uur. Je spiegel weet het antwoord ook niet en je begint wel echt laat te zijn.
Wie heeft daar nou tijd voor als je naast je studie/werk, kinderen, relaties, hobby's… ook nog een steentje wilt bijdragen aan de strijd tegen al het onrecht in deze wereld? Gelukkig weten wij dat bij elk gevecht een passende uitrusting is. Daarom hebben we voor vandaag even het werk voor je gedaan en deze daadkrachtige uitdossing samengesteld met kledingstukken uit onze site. Deze zijn allemaal fairtrade zodat je een item alvast van je lijst kunt schrappen.

Onrecht moet vurig bestreden worden en dat weten ze bij Mayamiko, een eerlijk en modebewust merk gevestigd in Malawi. Daarom deze chic en ontspannen 'Fired Earth' kleurige jumpsuit. De stof is voor een eerlijke prijs gekocht op de lokale markt en er zijn maar 100 jurken uit gemaakt. Wees er snel bij dus! De diepe zakken bieden comfort voor je handen en genoeg handige opbergruimte voor je nodige dagelijkse gereedschap. Alle arbeiders die in Mayamiko's atelier werken (vooral vrouwen) krijgen goede lonen, werkuren en een dagelijkse maaltijd. Daarnaast biedt het merk ook trainingen zodat vrouwen uit de buurt zelfstandig een naaiatelier kunnen openen en met de verdiensten hun kinderen naar school kunnen sturen.

Martina Jumpsuit in Fired Earth (van Mayamiko)

Ook als het frisser wordt gaat de strijd door, en daarom bieden we deze stijlvolle 'robe manteau' jas van Artisan Hut aan voor over je nieuwe jumpsuit. Tevens casual chic en verder evenzo volledig in stijl: Artisan Hut is een ander fairtrade atelier dat ontstaan is als een lokaal initiatief, deze keer in Bangladesh. Zij maken zich net zo druk om hun arbeiders(/sters)werklonen en -condities, en ze koesteren ook de traditionele ambachtswijze van hun land. Zo is deze jas bijvoorbeeld volledig geproduceerd uit handgemaakt katoen, wat elke uitvoering uniek maakt. De bijzondere stof is gemakkelijk te combineren met andere kledingsstukken in je kast. Handig als je haast hebt 's dus.

 Reese rope manteaux (van Artisan Hut)

Uiteindelijk horen bij de perfecte eerlijke outfit natuurlijk de perfect eerlijke schoenen. Bijvoorbeeld deze comfortabele doch elegante sleehakken van TOMS. Voor elke paar dat wordt verkocht, geeft TOMS een ander paar aan een schoenloos kind in een ontwikkelingsland. Zo wordt deze beschermd tegen ernstige parasieten en ziektes die overgebracht kunnen worden door huidcontact met vervuilde grond. Ook is het een levensverandering voor kinderen die wonen in gebieden waar je alleen toegelaten wordt op school als je schoenen aan hebt. Er is echter kritiek op het initiatief, omdat schoenen weggeven geen oplossing is op de lange termijn. In sommige regio's kan het zelfs de economie schaden door lokale schoenmakers buiten bedrijf te stellen. 'Give a man a fish and you feed him for a day...' Gelukkig neemt TOMS deze aanbevelingen ten harte. Ze zijn bezig met het oprichten van productielijnen in gebieden waar ze schoenen weggeven om zo ook werkgelegenheden te creëren. Tevens maken ze zich steeds meer druk om de eerlijkheid van genoemde productie. Misschien nog niet helemaal perfect dus, maar we hebben er vertrouwen in.

 Desert Wedge taupe suede (van TOMS)

All in all ben je nu hopelijk klaar om te gaan. Wij denken dat je met deze plunje alles aan kunt pakken, wetend dat je geld goed besteed wordt. Of misschien heb je inmiddels perfectie uit je eigen kast gehaald. Als je er niet uitkomt, kan je in ieder geval altijd in Project Cece's aanbod kijken voor meer inspiratie ;)


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳