14 duurzame sweater (sweatshirt) en hoodie merken

Noor Veenhoven

(laatst geupdate op )

14 duurzame sweater (sweatshirt) en hoodie merken

Een lekkere sweater of hoodie is een absolute must-have voor elke garderobe, en ze worden daarom ook op grote schaal geproduceerd. Kies daarom voor een merk dat ook echt duurzaam produceert. Een merk dat gebruik maakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen, en gerecycled polyester en dat produceert onder eerlijke werkomstandigheden. Wij zetten er 14 merken voor mannen en vrouwen voor je op een rij:

1. ADD.U

ADD.U staat voor Attractive Dutch Design for You, en is zoals de naam al doet vermoeden een Nederlands merk. De eigenaar van het merk, Hedwig Pijpker doet alles zelf voor haar merk. Ze maakt de ontwerpen doet de fotografie, en zorgt dat alles eerlijk en duurzaam geproduceerd wordt. De kleding wordt eerlijk geproduceerd in Bangladesh in een fabriek die wordt gecontroleerd door de Fair Wear Foundation en ook GOTS gecertificeerd is. Hiermee kun je er dus vanuit gaan dat de kleding gemaakt is onder hoge sociale eisen.

De kleding is gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen uit India en gerecycled polyester uit China en is helemaal veganistisch.

ADD.U

2. Blondegonerogue

Blondegonerogue is een merk uit het Verenigd Koninkrijk. Ze houden van vrolijke, kleurrijke kleding en vinden transparante productie super belangrijk. De kleding wordt geproduceerd in de geboorteplaats van het merk: Bulgarije, waar ze nauw samenwerken met het productieteam en ervoor zorgen dat iedereen eerlijk en met respect wordt behandeld. De sweatshirts van Blondegonerogue worden gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen en zijn vrij van dierlijke materialen.

Blondegonerogue

3. BLL The Label

De hoodies en sweaters van BLL The Label zijn eerlijk geproduceerd, milieuvriendelijk en veganistisch. Het merk wil mensen inspireren en motiveren om het leven te waarderen. Deze kleding wordt ook eerlijk geproduceerd in Bangladesh in gecertificeerde fabrieken. De kleding is gemaakt van een combinatie van biologisch katoen en gerecycled polyester.BLL the Label

4. The Driftwood Tales

The Driftwood Tales is een merk dat begon met een droom in Bali, die in Nederland tot werkelijkheid werd gebracht. Een streetwear merk dat stoere producten wilt maken zonder concessies te doen op hun ethische waarden. De kleding wordt eerlijk geproduceerd in India, van milieuvriendelijke materialen. De nieuwe collectie sweatshirts en hoodies zijn gemaakt van GOTS gecertificeerd biologisch katoen.

the driftwood tales

5. Silverstick

Silverstick is een outdoormerk uit het VK. De kleding is gemaakt voor al je avonturen buiten de deur en is daarom robuust 'duurzaam', maar ook eerlijk en milieuvriendelijk 'duurzaam'. De kleding wordt eerlijk geproduceerd in Turkije van biologisch katoen, en wordt vervolgens afgewerkt in het VK, met borduursels en opdrukken. 

Silverstick

6. Supermegaflex

Supermegaflex staat voor positiviteit, duurzaamheid en kwaliteit. Dit doet Supermegaflex door sweaters en t-shirts van hoge kwaliteit te verkopen met teksten die mensen blij maken zoals: "Have a nice day" of "Free hugs". Zo proberen ze positiviteit te verspreiden!

De truien zijn natuurlijk ook helemaal eerlijk geproduceerd. Ze zijn in Bangladesh geproduceerd en zijn gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen.

Supermegaflex

7. Johanna Petersen

Johanna Petersen is een Duitse designer die haar kledingmerk gebruikt om een statement te maken.  Ze maakt ontwerpen die bijvoorbeeld gaan over de Pro-Choice movement, over Toxic Masculinity, en over dat het ook voor mannen okee is om te huilen. De kleding is unisex, eerlijke geproduceerd in Bangladesh, gemaakt van biologisch katoen en helemaal veganistisch.

Johanna Peterson

8. More Green Times

Laat je inspireren door de natuur met de kleding van More Green Times. De kleding heeft allemaal mooie prints met planten, bloemen en dieren er op. De kleding is unisex, eerlijk geproduceerd in Bangladesh, gemaakt van biologisch katoen, en helemaal veganistisch.

More Green Times

9. IT'S PAWSOME

De hoodies en sweatshirts van IT'S PAWSOME zijn gemaakt met respect voor mens, dier en milieu. De truien worden eerlijk geproduceerd in Bangladesh en zijn gemaakt van bio-katoen en gerecycled polyester.

its pawsome

10. Stricters

Stricters wil duurzame kleding bereikbaar maken voor iedereen. Met hun eigen kledingmerk maken ze mooie tijdloze basics waar je jarenlang plezier van zult hebben. De kleding is unisex, gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester, en eerlijk geproduceerd in Bangladesh.

Stricters

11. Loenatix

Loenatix is een zeefdrukkerij in Amsterdam-West die werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De drukkerij heeft ook hun eigen collectie met ontwerpen die door de medewerkers zijn gemaakt en met een kleine oplage ambachtelijk zijn gezeefdrukt. De sweatshirts en hoodies komen bij een leverancier vandaan die eerlijk produceert in Bangladesh in een gecertificeerde fabriek en de kleding maakt van bio-katoen en gerecycled polyester. 

Loenatix heeft truien voor echte Amsterdam-West fans, leuke kersttruien, en allemaal andere leuke originele designs.

Loenatix

12. KCST

KCST is een afkorting van Kelly Claire Studios en is een loungewear merk dat veelzijdige kleding maakt die lang mee gaat. De kleding wordt eerlijk geproduceerd in Turkije en China en is gemaakt van duurzame materialen. Ze gebruiken biologisch katoen, modal en ethisch merino wol en cashmier. 

KCST

13. Top Culture

Top Culture combineert kunst, geschiedenis en filosofie met moderne streetwear om mensen te inspireren om een positief leven te leiden vol progressie. De kleding is eerlijk geproduceerd in Bangladesh van duurzame materialen. De kleding is Peta-approved veganistisch.

Top Culture

14. Dedicated

Dedicated is een streetwear merk dat in Stockholm is opgericht door een groepje vrienden, met als doel om coole duurzame kleding te maken. Dedicated is super transparant over waar ze produceren en hebben op hun website al hun leveranciers met certificaten toegelicht. Ze werken alleen maar met duurzame materialen en zijn altijd bezig met verder verduurzamen.

Dedicated


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

7x Duurzame T-Shirts met prints die wél leuk zijn

Toen mijn duurzame mode zoektocht net begon, waren de enige duurzame T-shirts die ik tegenkwam van die mega dure (vergeleken met het fast fashion budget wat ik gewend was), moddergroene T-shirts met statements als “Proud Veganist”. Horror natuurlijk, voor mij als jonge, modebewuste niet-veganist. Dat tijden zijn veranderd moge duidelijk zijn, want inmiddels hoeft duurzame kleding allang niet meer ten koste te gaan van je stijl. Nog niet helemaal overtuigd dat ook duurzame T-shirts een flinke upgrade hebben gekregen? Check de merken hieronder voor het bewijs!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳