Vegan kleding en eten op de VeggieWorld Beurs!

Melissa Wijngaarden

Vegan kleding en eten op de VeggieWorld Beurs!

Afgelopen weekend vond in de Utrechtse Jaarbeurs VeggieWorld plaats, een beurs speciaal voor veganisten en geïnteresseerden. Hoewel Noor onlangs de stap heeft genomen om veganistisch te eten, zijn Marcella en ik daar nog ver vandaan. Toch waren we allemaal heel benieuwd wat voor producten veganisten nou nog wél konden krijgen (spoiler: heel veel) en daarom gingen we zaterdag met zijn drieën op stap. Er waren kookworkshops, lezingen en vooral heel veel stands. Van Vegancruises tot veganistische croissants, het aanbod was groots, mooi en lekker! In deze blog vertellen we over onze ervaringen op VeggieWorld.

Lekker vegan eten!


Als er iets is wat we geleerd hebben op deze beurs, is het dat veganistisch eten absoluut niet eentonig en saai hoeft te zijn. Van supergezond tot vette snacks, het was er allemaal te vinden. Een greep uit de selectie:

  1. Dutch Weedburger
   De Weedburger is inmiddels een echte festivalfavoriet en op veel festivals te vinden. Zowel de bun , de burger én de saus zijn gemaakt van zeewier. De burger zit boordevol eiwitten en goede vetten en daarnaast wordt het zeewier duurzaam verkregen. Gezond, maar vooral heel lekker!
  1. Pie pie pie!
   Wij waren alle drie onder de indruk van het aanbod prachtige taarten. We zijn enorme taartfans en Marcella heeft zelfs een verleden als taartenbakker in een lunchroom. Uiteindelijk zijn we gegaan voor een taartje van Sharp Sharp Food. Oorspronkelijk komen zij uit Rotterdam, maar tegenwoordig zijn ze in heel Nederland in verschillende lunchrooms te vinden. Noor koos voor de Mighty Minty Mango, met mango en munt, Marcella koos voor My Darling Rose, met kokosrasp, frambozen en rozenblaadjes, en ik nam de No-Cheesecake Matcha, met matcha, japanse citroen en kokos. Ze waren best wel machtig, maar zóó lekker!

 1. Döner!!!
  Zelf denk ik bij veganistisch eten aan groenten, zaden en vruchten. Kortom: gezond. Één van de redenen dat ik dacht dat ik nooit veganist zou worden, was omdat ik enorm kan genieten van een vette hap op zijn tijd. Op de VeggieBeurs werd dit vooroordeel weggenomen, want wat bleek? Er bestaat zoiets als veganistische döner! Natuurlijk proef ik als vleeseter verschil met het gebruikelijke broodje döner, maar hij volstaat zeker als je een keer je dönercravings niet in bedwang kan houden!


 2. Ananas
  Ananas kwamen we in allerlei vormen tegen. Niet alleen als smeersel voor op brood (zie gifgroene potje op de foto), maar ook als grondstof voor schoenen. De supermooie schoenen van nae waren aanwezig in de stand van En& (link ) en daarvan waren een aantal gemaakt van Piñatex, een materiaal dat wordt gemaakt van de vezels van ananasbladeren. Naast ananasschoenen, waren er ook prachtige schoenen van kurk.


Lezingen over waarom vegan en vegan bloggers

  1. Lezing 1: Vegan, waarom zou je?

   De eerste lezing die we bijwoonden werd gegeven door Viva las Vega’s, een stichting die een veganistische leefstijl promoot. De lezing was erg interactief en er werden veel vragen voorgelegd aan het publiek. Wij hadden wel zelf graag nog wat meer wetenschappelijke argumenten gehoord (die zijn er genoeg) en wat ons betreft had de nadruk iets minder mogen liggen op foto's van schattige puppies en biggetjes (al is dat natuurlijk nooit erg om naar te kijken ;) ).
 1. Lezing 2: Meet the Bloggers door Claire van Claire’s Mission

  Toevallig was Noor de dag van tevoren in Claire’s radio-uitzending van Strictly Business (luister podcast hier!) en het was superleuk om elkaar (nog eens) te ontmoeten. De lezing was meer een Q&A sessie met vega bloggers Jelle ( soChicken), Claire (Claire Codi), Lisa (Veganly Lisa), Hailey (Palace of Bliss) en Yonca (Happy Earth Kitchen). We hebben veel gehad aan hun praktische tips en eigen ervaringen. Vooral de boodschap: “Kleine stappen en doen waar jij je goed bij voelt” sprak mij enorm aan. Het kan namelijk heel moeilijk zijn om ineens alleen nog maar veganistisch te gaan leven als je gewend bent om vlees te eten en je omgeving dat ook van jou gewend is. Het kost tijd om nieuwe gewoontes aan te leren en dat gaat natuurlijk met vallen en opstaan. Onthoud gewoon: alle beetjes helpen!Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳