Tijd voor nieuwe eerlijke en duurzame kleding: New Arrivals!

Melissa Wijngaarden

Tijd voor nieuwe eerlijke en duurzame kleding: New Arrivals!

Het is maart! De maand waarin mijn lentekriebels vast beginnen, het zonnetje net wat vaker tevoorschijn komt en de ergste kou achter de rug is. Daarnaast is maart de maand waarin de lente-collecties uitkomen en wat zijn die al leuk dit jaar! Voor deze blog zochten wij onze favorieten uit onze new arrivals.

Nieuw duurzaam en eerlijk sieradenmerk: Taj Amsterdam

Allereerst willen we een nieuw merk in het zonnetje zetten. Taj Amsterdam is een sieradenmerk dat haar sieraden maakt in Bali. En oh, wat doen ze dat goed!
De sieraden worden gemaakt van gerecycled goud en zilver. Dit doen ze omdat de arbeidsomstandigheden in goud- en zilvermijnen vaak erg slecht zijn. Het werk is gevaarlijk, zwaar en ongezond en meer dan eens worden fundamentele arbeidsvoorwaarden geschonden. Door gerecycled goud en zilver te gebruiken kan Taj Amsterdam garanderen dat er geen kinderarbeid plaatsvindt in het productieproces en worden er geen mensen uitgebuit om de sieraden te maken. De productie vindt plaats op Bali en de sieraden wordt met de hand gemaakt, waardoor elk sieraad uniek is. Daarnaast biedt Taj Amsterdam een oplossing voor Balinese vrouwen, waarvan verwacht wordt dat ze het huishouden verzorgen en meerdere keren per dag offers brengen aan familietempels. Door hen vanuit huis te laten werken, hebben zij toch een kans op eigen inkomen. Maar wat wij toch echt het leukste vinden aan Taj Amsterdam zijn de sieraden en de boodschap die zij meedragen. “Taj” betekent namelijk juweel in het Sanskriet en is een afkorting van “Trouw aan jezelf”. Dit verwoorden ze zelf als volgt:

Elk van onze sieraden heeft een ziel; ieder stuk is een talisman. Een statement en een herinnering aan hetgeen waar onze tribe voor staat. Zoals onvoorwaardelijke zelfliefde, mild zijn voor je geest en lichaam en voor jezelf kiezen. Zoals dromen én doen, je hart volgen, dapper zijn en opkomen voor dat waar jij in gelooft. Zoals leven uit hoop en liefde in plaats van uit angst. En zoals leven in harmonie – met jezelf, anderen én de aarde.

Wát een mooie boodschap en wat een mooi merk!

shop ze hier

Nieuwe eerlijke en duurzame kleding van People Tree


People Tree ging een samenwerking aan met Peter Jensen. Hij maakte een te gekke gorillaprint die dit zomerse jurkje helemaal leuk maakt. Ook zeer geschikt om nu al te dragen met een mooi vest erover.


Koop hem hier

Eerlijk rokje met lentekriebels!Geel is voor mij dé lentekleur. Dit vrolijke rokje van Armed Angels is dan ook perfect om de lentekriebels een handje te helpen.


Koop hem hier

Duurzame trui van gerecycled materiaalLoop.alife is een superleuk nieuw merk dat al haar producten maakt van 100% gerecycled materiaal. Daarnaast worden alle producten in Nederland geproduceerd, van begin tot eind, waardoor hun eco footprint minimaal is! Ze produceren zowel voor mannen als vrouwen.


Koop hem hier


Zoveel nieuwe, faire items en er komt nog veel meer aan. Succes met kiezen!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳