Met deze simpele lifehack kun je fietsen met een lange jurk of rok

Melissa Wijngaarden

Met deze simpele lifehack kun je fietsen met een lange jurk of rok

Een lange jurk of rok is ideaal voor wisselvallend Nederlands weer, waarin de regen het ene moment met bakken uit de lucht komt om nog geen 10 minuten later plaats te maken voor een stralend zonnetje.

Zo’n maxi-jurk of rok maakt een andere typisch Nederlandse activiteit wel een uitdaging. Want hoe stap je op je fiets zonder dat je zomers wapperende jurk in de spaken van je fiets terechtkomt?

Het horrorscenario waarbij je jurk tijdens het fietsen in de spaken eindigt en compleet aan flarden gescheurd wordt maken we natuurlijk liever niet mee. Maar hoe voorkom je dan dat je maxidress niet tussen je spaken eindigt?

Met deze simpele lifehack! Met een paar kleine hulpmiddelen die je waarschijnlijk al in huis hebt, wordt fietsen met je lange jurk aan een eitje. Hierbij dus onze lifehack om te fietsen met een lange jurk of rok; zo kom je er zonder kleerscheuren vanaf!

 

Wat heb je nodig voor deze lifehack om te fietsen met een lange jurk of een rok?

Je hebt nodig:

  1. Een muntje
  2. Een elastiekje

Het belangrijkste is om een lekker zwaar en groot muntje te kiezen, zo blijft de oplossing het beste zitten.

Voor het elastiekje is juist een zo dun mogelijk elastiekje het handigste. Een scrunchie werkte bij ons in ieder geval niet!

tools_lifehack_fietsen_met_een_lange_jurk_of_rok

 

Stap 1:

Hou het muntje achter je rok en duw hem van achteren tussen je benen door zodat je het muntje aan de voorkant weer over kunt pakken.

Stap 2:

Pak het muntje vanaf de voorkant over. Zorg dat je zowel de voor als achterkant van je rok vast hebt.

 

stap_1_fietsen_met_lange_jurk_of_rok

 

Stap 3:

Doe het elastiekje om het muntje en bindt zo de voor- en achterkant van je maxi-jurk of rok aan elkaar vast. Zo heb je een soort broekpak gemaakt, wat niet tussen je spaken wappert als je fietst.

stap_3_lifehack_fietsen_met_lange_jurk_of_rok

 

Voila! Zo simpel kan het zijn.

Bekijk onderstaand filmpje voor een duidelijke uitleg voor hoe je kunt fietsen met een lange jurk of rok.

 

 


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Zo Maak je een Mode Moodboard (en Gebruik je hem om je Eigen Stijl te Ontdekken)

Pinterest-borden, Canva-probeersels en honderden favorieten op Instagram: ben jij ook fan van mooie outfitinspiratie-posts?Een duidelijk idee hebben van je eigen stijl is een fantastische manier om duurzamer om te gaan met kleding. Het maakt je namelijk imuun voor de continue trendcycles van de fast fashion industrie!Een fijne manier om je eigen stijl te ontdekken of verder te ontwikkelen is door het maken van moodboards.

Geen zin in een nat pak? 6x duurzame regenjassen om de Nederlandse herfst mee door te komen

De Nederlandse herfst is begonnen hoor. Het is misschien wel een beetje aan de warme kant voor de tijd van het jaar, maar aan regen ontbreekt het niet. Kortom, we zullen weer lekker nat geplensd worden. Gelukkig is er ook een positief kantje; er zijn ontzettend veel mooie duurzame regenjassen waar je echt wel mee gezien wilt worden. In deze blog delen we een aantal mooie merken met je!

Zo komen die gaatjes in je shirt (en hoe je er vanaf komt zonder te naaien)

Niks zo fijn als een goed basic t-shirt. Ze zijn eindeloos te combineren, te koop in zo’n beetje alle denkbare kleuren en ook qua materialen heb je keuze te over. Toch hebben T-shirts vaak een mega domper. Een specifiek en herkenbaar probleem met een mysterieuze oorzaak. T-shirts krijgen namelijk vrij snel mini gaatjes. Hoe komt dat toch? En nog belangrijker; hoe kom je er weer vanaf?!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳