Met deze simpele lifehack kun je fietsen met een lange jurk of rok

Melissa Wijngaarden

Met deze simpele lifehack kun je fietsen met een lange jurk of rok

Een lange jurk of rok is ideaal voor Nederlandse zomers waarin de regen het ene moment met bakken uit de hemel komt en de zon je vervolgens weer helemaal roostert. Zelf heb ik dan ook vele soorten modellen in mijn kast hangen, die bijna net zo gretig als ik wachten tot het weer warm genoeg is. Zo’n lange jurk of rok maakt een andere typisch Nederlandse activiteit wel een uitdaging. Want hoe stap je op je fiets zonder dat je zomers wapperende jurk in de spaken van je fiets belandt? Horrorscenario’s speelden zich in mijn hoofd af, waarbij mijn jurk tijdens het fietsen in de spaken belandde, aan flarden gescheurd werd en ik vervolgens half naakt mijn weg moest vervolgen. Gelukkig vond ik al snel een hack waarmee ik mijn angst om te fietsen met een lange jurk wist te verhelpen. Volgens Noor is deze hack alom bekend en weet iedereen dit allang, maar ikzelf ontdekte deze truc pas vorig jaar en ben er van overtuigd dat er meer mensen zoals ik zijn. Hierbij dus onze lifehack om te fietsen met een lange jurk of rok; hij is gelukkig hartstikke simpel!

 

Wat heb je nodig voor deze lifehack om te fietsen met een lange jurk of een rok?

  1. Een muntje
  2. Een elastiekje

Het belangrijkste is om een lekker zwaar en groot muntje te kiezen, zo blijft de oplossing het beste zitten. Voor de elastiekjes zijn dunne elastiekjes het handigste. Een scrunchie werkte bij ons in ieder geval niet!

tools_lifehack_fietsen_met_een_lange_jurk_of_rok

 

Stap 1:

Hou het muntje achter je rok en duw hem van achteren tussen je benen door zodat je het muntje aan de voorkant weer over kunt pakken.

Stap 2:

Pak het muntje vanaf de voorkant over. Zorg dat je zowel de voor als achterkant van je rok vast hebt.

 

stap_1_fietsen_met_lange_jurk_of_rok

 

Stap 3:

Doe het elastiekje om het muntje en bindt zo de voor- en achterkant van je jurk of rok aan elkaar vast. Zo heb je een soort broekpak gemaakt, wat niet tussen je spaken wappert als je fietst.

stap_3_lifehack_fietsen_met_lange_jurk_of_rok

 

Voila! Zo simpel kan het zijn.

Bekijk onderstaand filmpje voor een duidelijke uitleg voor hoe je kunt fietsen met een lange jurk of rok.

 


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Geen zin in een nat pak? 6x duurzame regenjassen om de Nederlandse herfst mee door te komen

De Nederlandse herfst is begonnen hoor. Het is misschien wel een beetje aan de warme kant voor de tijd van het jaar, maar aan regen ontbreekt het niet. Kortom, we zullen weer lekker nat geplensd worden. Gelukkig is er ook een positief kantje; er zijn ontzettend veel mooie duurzame regenjassen waar je echt wel mee gezien wilt worden. In deze blog delen we een aantal mooie merken met je!

Zo komen die gaatjes in je shirt (en hoe je er vanaf komt zonder te naaien)

Niks zo fijn als een goed basic t-shirt. Ze zijn eindeloos te combineren, te koop in zo’n beetje alle denkbare kleuren en ook qua materialen heb je keuze te over. Toch hebben T-shirts vaak een mega domper. Een specifiek en herkenbaar probleem met een mysterieuze oorzaak. T-shirts krijgen namelijk vrij snel mini gaatjes. Hoe komt dat toch? En nog belangrijker; hoe kom je er weer vanaf?!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳