Geen zin in een nat pak? 6x duurzame regenjassen om de Nederlandse herfst mee door te komen

Melissa Wijngaarden

Geen zin in een nat pak? 6x duurzame regenjassen om de Nederlandse herfst mee door te komen

De Nederlandse herfst is begonnen hoor. Het is misschien wel een beetje aan de warme kant voor de tijd van het jaar, maar aan regen ontbreekt het niet. Kortom, we zullen weer lekker nat geplensd worden. Gelukkig is er ook een positief kantje; er zijn ontzettend veel mooie duurzame regenjassen waar je echt wel mee gezien wilt worden. In deze blog delen we een aantal mooie merken met je!

Maium; inclusief flappen!

Regenjas Maium Foto 1Duurzame Regenjas Maium Foto 2

Voor de fietsende mens is een regenjas vaak niet genoeg; heb je lekker een droog bovenlichaam, maar wel doorweekte schenen en kuiten. De oprichters van Maium herkenden dit probleem en hadden ook zo’n hekel aan regenpakken. Ze besloten daarom een geniale uitvinding op de markt te brengen: een soort regenjas gewaad waardoor je benen ook droog blijven op de fiets.

Klinkt als een poncho? Is het niet! De flappen van de unisex regenjassen van Maium kun je namelijk weer dichtritsen als je niet aan het fietsen bent.

Maium heeft zijn thuisbasis in Amsterdam en de jassen worden van gerecyclede PET flessen gemaakt in China. Ze controleren streng op arbeidsomstandigheden.

Una Terra; matchen met de doggo!

Duurzame Regenjas Una Terra Foto 1Duurzame Regenjas Una Terra Foto 2

Zie jij op tegen de hond uitlaten in de regen? Het Oekraïense merk Una Terra heeft de ultieme oplossing! Ze maken namelijk matching regenoutfits voor jou en je hond.

Una Terra gebruikt tweedehands of gerecyclede materialen, waarbij ze samenwerken met We Are SpinDye (een bedrijf dat zich inzet voor een duurzame manier van polyester recyclen, waardoor ze 90% minder chemicaliën gebruiken dan gangbaar!).

Oprichter Lydia zet zich al haar hele leven in voor het opvangen van honden en ook met Una Terra draagt ze daaraan bij. Behalve dat ze zelf straathondjes mee naar huis neemt, verzorgt en koppelt aan mensen die een hond zoeken, wordt ook 10% van de opbrengsten van Una Terra gedoneerd aan een stichting die zich in zet voor straathonden en andere zwerfdieren.

Insane in the Rain; voor als je naast bescherming tegen de regen ook bescherming tegen een slecht humeur wilt

Duurzame Regenjas Insane in the Rain Foto 1Duurzame Regenjassen Insane in the Rain foto 2

Insane in the rain is opgericht met het doel om aandacht te vragen voor het plasticprobleem. Zo zeggen ze pakkend op hun website: “every plastic EVER produced is still around in some form today”, wat aangeeft hoe ontzettend veel plastic we met zijn allen gebruiken. Via hun jassen, gemaakt van gerecycled plastic willen zij dan ook aandacht vragen voor dit probleem. De jassen hebben uitgesproken prints (ideaal voor festivals mogen die ooit weer plaats vinden!), waardoor je vaak aangesproken zult worden als je hem draagt. Het is een positieve manier om aandacht te vragen voor het probleem én een vrolijke oplossing voor tijdens plensbuien.

Insane in the Rain is een merk dat je kunt vinden bij de winkel Sophie Stone.

Urban Rains; skip die trip naar Hema voor plastic poncho’s

Duurzame Regenjassen Urban Rains foto 1

Urban Rains is bekend van de Urbanella. Een soort Italian take op de poncho. Oftewel een mega luxe poncho. Hij is gemaakt van gerecyclede materialen en wordt met de hand gemaakt in Italië. Nog even sparen want hij heeft ook een typisch Italiaans prijskaartje, maar mooi is ie wel!

Superstainable; What’s in the name?

Duurzame Regenjassen Superstainable Foto 1

De Denen hebben natuurlijk ook een hoop regen te verduren en daarom zijn de winterjassen van het Deense merk Superstainable® waterproof.  Het merk is opgericht in 2016 en streeft naar een zo duurzaam mogelijk product. Ze leggen hun focuspunten uit met behulp van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Zo dragen ze onder andere bij aan SDG 14 (life below water) door gerecycled plastic te gebruiken om te voorkomen dat dit plastic in de oceanen belandt. Daarnaast gebruiken ze GOTS gecertificeerd biologisch katoen, waarbij geen schadelijke pesticiden worden gebruikt.

SKFK; hennep voor in de regen

Duurzame regenjas SKFK foto 1

Het Spaanse SKFK is zo’n merk dat verder kijkt dan alleen “zijn eigen straatje”. Zo nemen ze financiële druk van boeren weg door hun katoen een jaar vooruit in te kopen, werken ze samen met andere merken om zoveel mogelijk oude kleding en materialen te hergebruiken en hebben ze één van de meest transparante impact calculators die wij tot nu toe tegenkwamen.

Deze duurzame regenjas is gemaakt van hennep en met hun calculator kun je precies zien hoeveel impact hij maakt!

 


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

12 x Duurzame Kledingmerken voor Heren

Weinig duurzame kleding voor mannen? Zeker niet! Het aanbod van herenkleding is bij duurzame merken in de afgelopen jaren enorm toegenomen, daarnaast zijn er ook steeds meer merken te vinden die alleen voor mannen kleding maken of die volledig unisex zijn.

9x De Leukste Duurzame Yogakleding voor tijdens al je Yoga Sessies

Of je nu naar de hipste nieuwe yogastudio gaat of thuis zelf een yogalesje volgt van Yoga with Adriene; een fijne yoga outfit kan net dat beetje extra motivatie geven om toch je yogamatje weer uit te rollen. Omdat veel yogakleding tegenwoordig gemaakt is van polyester (hallo, plastic!) of al snel begint te slijten, delen we in de blog van vandaag onze favoriete merken waar je yogakleding scoort die op een eerlijke en milieuvriendelijkere manier is gemaakt.Yogakleding die niet alleen goed is voor je practice, maar ook voor de planeet!

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳