De leukste duurzame T-shirts met een print

Noor Veenhoven

(laatst geupdate op )

De leukste duurzame T-shirts met een print

Of je er nu een statement mee wilt maken, je gevoel voor humor wilt laten zien, of een kunstwerkje wilt dragen, een goed T-shirt geeft je ontzettend veel mogelijkheden om jezelf uit te drukken. Nu vinden we het bij Cece natuurlijk niet genoeg om alleen een toffe opdruk te hebben, maar moet ook het verhaal achter het shirt kloppen.  Daarom besteden we in deze blog aandacht aan merken die coole shirts maken die je zonder schuldgevoel kunt dragen.

Statement T-shirts van JOHANNA PETERSEN

JOHANNA PETERSEN maakt echte statement shirts, met elke collectie een nieuw onderwerp wat het JOHANNA PETERSEN team aan het hart gaat. De nieuwste collectie gaat over body confidence voor vrouwen. De T-shirts zijn gemaakt van biologisch katoen en zijn eerlijk geproduceerd in Bangladesh.

Johanna Petersen

Biologisch T-shirts met culturele inspiratie van Brava Fabrics

Brava Fabrics laat zich inspireren door muziek, cultuur, reizen en kunst. Elke collectie begint bij een grafisch concept waar de rest van de collectie uit voortvloeit. Zo hebben ze Japanse cultuur als uitgangspunt van een van hun collecties genomen. Je ziet dan ook direct het iconische parasolletje op hun T-shirts, maar ook opdrukken van bekende anime's of fast-foods.

De kleding van Brava wordt eerlijk geproduceerd in Portugal en in Spanje. Ze gebruiken milieuvriendelijke materialen zoals biologisch katoen, biologisch linnen, gerecycled polyester en Ecovero.

Brava Fabrics T-shirts

Positieve Unisex T-shirts van Supermegaflex

Wil je met je kleding een beetje extra positiviteit verspreiden? Dan zijn de shirts van Supermegaflex helemaal voor jou! Op elke T-shirt staat een tekst waar spontaan een glimlach van op je gezicht komt. Teksten zoals: "Have a nice day", "Free hugs", en "Let love rule", geven dat extra beetje positiviteit dat we allemaal wel eens nodig hebben.

De T-shirts zijn gemaakt van zacht biologisch katoen, en zijn eerlijk geproduceerd in Bangladesh.

Supermegaflex

Avontuurlijke Unisex T-shirts van Supernoud

Supernoud is een astronaut die je mee neemt op ontdekkingsreis naar de mooiste plekjes n Nederland. De shirts zijn stoer, creatief en af en toe met een flinke knipoog. Noud is terug te vinden in alle designs van Supernoud en daarnaast vind je ook altijd een hint terug van de steden die Noud bezocht heeft: ''s-Hertogenbosch en Eindhoven. Zie je in het shirt hieronder de hint naar Evoluon?

De shirts van Supernoud zijn altijd gemaakt van biologisch katoen en gerecycled polyester. De T-shirts worden on-demand geprint dus ze produceren nooit te veel. 

Supernoud T-shirt

Minimalistische duurzame T-shirts van MAHI

De T-shirts van MAHI hebben allemaal een minimalistische line-art print die er met de hand op geborduurd wordt in London. De T-shirts zijn esthetisch en geven een echte slow fashion vibe.

De kleding van MAHI is gemaakt van biologisch katoen of gerecycled materiaal. Alle producten worden 100% plasticvrij verpakt en verzonden. 

MAHI shirt

Nerdy T-shirts van Svaha via Fairy Positron

Svaha begon als kinderkledingmerk dat genderpatronen wilde doorbreken. Jurkjes voor meisjes met astronauten erop of met andere wetenschappelijke thema's en jongenskleding met vlinders en bloemen zijn voorbeelden van hun eerste collecties. Nu maken ze ook kleding voor volwassen, altijd met een beetje nerdy thema. Met de T-shirts van Svaha kun je dus laten zien dat je een echte science lover bent.

De kleding van Svaha is gemaakt van biologisch katoen en geprint met ecologische verf. Svaha produceert de kleding in India onder goede werkomstandigheden. Net als alle een beetje nerdy kleding op onze website kun je de collectie van Svaha vinden bij Fairy Positron. Een winkel die duurzame kleding voor de echte smarty-pants verkoopt. 

Fairy positron

Duurzame streetwear T-shirts van Dedicated via Sophie Stone

Dedicated maakt statement T-shirts, T-shirts met een gevoel voor humor en natuurlijk ook T-shirts die gewoon een hele mooie print hebben. Bij Dedicated vind je feministisch shirts die ook echt vrouwen steunen, T-shirts met pop-culture references zoals Pulp Fiction, maar ook kritieken op de maatschappij zoals dat we allemaal alleen maar op onze telefoon zitten.

Kleding van Dedicated vind je bij ons onder andere bij Sophie Stone, een winkel die alleen maar mooie duurzame kleding verkoopt. Alle kleding van Dedicated is eerlijk geproduceerd en gemaakt van duurzame materialen.

Dedicated Sophie Stone

Hoge kwaliteit T-shirts van Bask in the Sun

Bask in the Sun is een Frans mannenmerk dat hoge kwaliteit kleding maakt in Portugal. Bask in the Sun is een uitdrukking voor genieten van zonnig weer, maar voor dit merk is het ook een verwijzing naar de origine van het merk: De Baskische kust.

De designs van de shirts geven dan ook een zonnig zeegevoel waardoor je direct zin krijgt om met vakantie te gaan (als je dat niet altijd al hebt). De shirts van Bask in the Sun kun je op onze website vinden via de Franse winkel KLOW.

Bask in the Sun - Klow

Biologische T-shirts met inspiratie uit cultuur van Top Culture

TOP CULTURE maakt ontwerpen beïnvloed door kunst, geschiedenis en filosofie. Het is hun doel om mensen te inspireren om een positief leven te leiden vol progressie. 

De kleding van TOP CULTURE is gemaakt onder eerlijke werkomstandigheden in Banglasdesh en ze gebruiken duurzame materialen zoals GOTS gecertificeerd biologisch katoen. De kleding is PETA-Approved veganistisch en dus vrij van dierlijke producten.

Top Culture shirts

T-shirts van duurzame fashion pionier Komodo

Komodo is een duurzaam modemerk dat al erg lang bezig is en dus ook al uitgegroeid is tot een merk met een flinke collectie. Ze verkopen een stuk meer dan alleen T-shirts, maar de T-shirts zijn wel absoluut het noemen waard. 

Komodo heeft goed begrepen dat duurzaamheid belangrijk is, maar dat de mode kant van ethical fashion net zo belangrijk is. Hun kleding is daardoor een mooie combinatie van trendy en tijdloos. 

De kleding wordt eerlijk geproduceerd in Nepal, China, Indonesië, Sri Lanka, India en Turkije, en ze gebruiken milieuvriendelijke materialen zoals biologisch katoen, hennep, linnen, Tencel, en meer!

Komodo T-shirts

 


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

6x Onze Favoriete Duurzame Blazers voor Vrouwen

Het Nederlands weer is weer lekker Nederlands: het ene moment sta je te genieten van de zon en nog geen 5 minuten later probeer je terug naar huis te rennen door een heuse sneeuwstorm (dit is helaas een waargebeurd verhaal). Kortom, het weer vraagt om een outfit met laagjes. In deze blog delen we onze favoriete duurzame blazers voor vrouwen; ideaal om uit te trekken als de zon zich weer laat zien en aan te trekken als Mr.Snow weer gezellig langskomt. Welke is jouw favoriet?

Zo wordt thuiswerken een feestje: de fijnste duurzame huispakken

De Nederlandse lockdown vierde deze maand haar eerste verjaardag en al dat binnen zitten en thuiswerken heeft zijn effect gehad op onze modestijl. Ondanks dat er na de lockdown een soort roaring 20s revival wordt verwacht, waarin iedereen los gaat in kleurrijke outfits met vrolijke prints, zijn op dit moment de huispakken niet aan te slepen. Nu ben ik als echte 90s kid opgegroeid met de Juicy Couture pakken van Paris Hilton, één van de stijliconen van de 00s en hard op weg om die troon in 2021 weer over te nemen. Hoewel ik de bling bling pakken stiekem nog steeds wel kan waarderen, ben ik ook eens gaan kijken naar fijne huispakken van duurzame merken. Gelukkig is er keuze genoeg!

12 x Duurzame Kledingmerken voor Heren

Weinig duurzame kleding voor mannen? Zeker niet! Het aanbod van herenkleding is bij duurzame merken in de afgelopen jaren enorm toegenomen, daarnaast zijn er ook steeds meer merken te vinden die alleen voor mannen kleding maken of die volledig unisex zijn.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳