De leukste duurzame slipper en sandalen merken!

Noor Veenhoven

(laatst geupdate op )

De leukste duurzame slipper en sandalen merken!

De temperaturen nemen toe en een lekker paar sandalen of slippers zijn een absolute-must om de zomer te overleven. Inmiddels hebben we meer dan 300 verschillende sandalen en slippers verzameld dus misschien zie je door de bomen het bos niet meer. Daarom lichten we deze blog een paar van de leukste sandalen en slipper merken uit.

Gladiator style sandalen van Rarámuri

Toen Edel, de oprichter van Rarámuri, nadacht over een naam voor zijn sandalenmerk, moest hij denken aan een bijzondere ontmoeting tijdens één van zijn vele reizen. In het hooggebergte van México ontmoette hij namelijk de Rarámuri, vrij vertaald als: 'zij met zwevende voeten'.

Rarámuri sandalen

Classy sandalen van het Italiaanse NOAH

Eén blik op op de stijlvolle ontwerpen en het zal geen verrassing meer zijn dat NOAH een Italiaans merk is. Het schoenenmerk maakt al sinds 2009 PETA-approved schoenen. De sandalen worden, net als de rest van de collectie, onder eerlijke omstandigheden gemaakt in Italië.  

NOAH sandalen

 

Waves Flip Flop Teenslippers uit Sri Lanka

Waves maakt slippers van 100% natuurlijk rubber in Galle, Sri Lanka. Hier wordt het rubber dat Fair Rubber gecertificeerd is op een eerlijke wijze omgetoverd tot fijne slippers. De slippers zijn helemaal vegan en Waves draagt ook bij aan Beach Clean-up projecten.

Waves teenslipper

Chunky vegan sandalen van Bohema

Bohema maakt stevige schoenen die ook veganisten met een gerust hart kunnen dragen. Het merk is PETA-approved en gebruikt innovatieve materialen om hun sandalen te maken. Dit paar is bijvoorbeeld gemaakt van een leervervanger van cactus. 

sandalen Bohema

Veganistisch Sandalen van Sharon Woods

De mooie sandalen en mules van Sharon Woods, zijn perfect voor een feestje of voor op kantoor. De sandalen zijn comfortabel, helemaal veganistisch en eerlijk geproduceerd in Spanje in een kleine werkplaats in Alicante.

Sharon Woods

Mexicaanse huarache’s van Cano

De prachtige sandalen van Cano zijn met de hand gemaakt door Mexicaans vakmanschap. Cano blaast de traditionele huarache stijl een nieuw leven in met een klassieke moderne schoen. De schoenen zijn gemaakt van allemaal reepjes leer, waardoor ze weinig restmateriaal overhouden. 

Cano

De stijlvolle sandalen van ALOHAS

Ontworpen in Barcelona en gemaakt in Alicante, de gehele productie van ALOHAS vindt plaats in Spanje en onder goede werkomstandigheden. Ze maken stijlvolle sandalen, Mooie strappy sandals, met een hak, platte minimalistische sandalen, en nog veel meer!

Sandals ALOHAs

 


Deel dit verhaal

Gerelateerde artikelen

Hoe vaak dragen we onze kleding?

Helaas blijven we steeds meer kopen, maar dragen we een kledingstuk minder vaak dan ooit. Ontdek hoe vaak we onze kleding dragen en hoe we deze onduurzame mindset kunnen doorbreken.

Fast fashion merken doen steeds meer met duurzaamheid en dat is niet per se een feestje waard

Duurzame mode is hot. Op Google wordt inmiddels 4x zo vaak gezocht naar duurzame kleding als in 2004. Niet gek, want aan de ene kant is kleding in de afgelopen 20 jaar steeds meer een wegwerpproduct geworden, maar ook is er steeds meer aandacht voor de negatieve gevolgen van de kledingindustrie op mensen en de planeet. Veel mensen, merken en bedrijven zijn al decennia bezig met het verduurzamen van de mode-industrie of hier aandacht voor te vragen. Het Nederlandse platform Clean & Unique, gericht op duurzame mode, bestaat inmiddels al 15 jaar! Toch zie je de laatste jaren ook een steeds minder positieve trend en daar gaan we het in deze blog over hebben.

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳