Slow Fashion Season 2020: Drie Maanden Duurzame Keuzes Maken

Noor Veenhoven

Slow Fashion Season 2020: Drie Maanden Duurzame Keuzes Maken

Het is weer zo ver! Slow Fashion Season komt eraan, doe jij ook mee dit jaar?

Slow Fashion Season is een jaarlijkse crowdaction door Collaction. Hiebij roepen ze zo veel mogelijk mensen op om mee te doen en een soort pledge te doen (dus te beloven) om drie maanden lang geen nieuwe kleding te kopen. Vorig jaar was dit weer een groot succes met ongeveer 15.000 mensen die meededen en dus een hele zomer geen nieuwe kleding kochten.

Dit jaar hebben ze besloten de Slow Fashion Summer wat anders aan te pakken. We kunnen namelijk, vooral in deze tijden, kleine duurzame merken niet in de kou laten staan! Daarom heeft de Slow Fashion Summer dit jaar vier regels in plaats van drie:

  • Je mag kleding ruilen.
  • Je mag je kleding upcyclen of zelf maken.
  • Je mag tweedehands kleding kopen.
  • En je mag duurzame kleding kopen!

canussa

Hoera voor de vierde regel!

We zijn bij Project Cece ontzettend blij met deze vierde regel. Want ook al willen we elk jaar het Slow Fashion Season enorm steunen (en dat doen we ook elk jaar), toch is het lastig, omdat we er zelf en onze partnerwinkels wel last van hebben. Veel bewuste shoppers doen namelijk ook mee en dat zijn nou juist onze klanten.

Vooral nu de kleine duurzame ondernemers wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, hebben de organisatoren van Slow Fashion Summer besloten ze te hulp te schieten. En daar worden we alleen maar heel blij van en zijn we ze erg dankbaar voor!

Hoe kun jij meedoen?

Dit jaar is het doel van de Slow Fashion Summer lekker ambitieus, ze willen namelijk dat 25.000 mensen mee gaan doen. Doe je ook mee? Je kunt je hier inschrijven.

Zelf meedoen is natuurlijk al ontzettend goed, maar het is natuurlijk nog beter om je impact te verdubbelen door je vrienden en familie uit te dagen om ook mee te doen. Het is sowieso leuk om het samen te doen, want dan kun je nog tips uitwisselen, en misschien ook wel kleren ;) (zie regel 1).

Wat ook enorm zou helpen is om op 7 mei (morgen dus) de post van de Slow Fashion Summer te delen. Die kun je vinden op hun Facebook en Instagram. Als ze die post namelijk viral kunnen laten gaan, dan kunnen we ontzettend veel mensen bereiken.

Wij doen in ieder geval mee! Jij ook?

Gerelateerde artikelen:

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in ons online overzicht van duurzame producten voor vrouwen of mannen!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳