3x onze favoriete duurzame zonnebrillenmerken

Melissa Wijngaarden

3x onze favoriete duurzame zonnebrillenmerken

De lente is begonnen! Hoewel we de komende maand nog niet massaal naar terrasjes kunnen, zijn er gelukkig genoeg andere -veilige- opties om van het lentezonnetje te genieten. Zo schrijf ik deze blog bijvoorbeeld binnen in het zonnetje op mijn ruime vensterbank. Wil je de lentekriebels nog meer in huis halen? Bereid je dan vast voor op de eerste terrasdagen met één van deze fijne duurzame zonnebrillenmerken! 

Onze favoriete duurzame zonnebrillen merken

Duurzaam Zonnebrillenmerk Proof Eyewear

Merk 1: Proof eyewear

Proof is een familiebedrijf uit Idaho. Het bedrijf is in 2010 opgericht door drie broers die waren geïnspireerd door hun grootvader. Hun doel was, om behalve het maken van vette zonnebrillen, ook iets terug te doen voor de wereld. Ze wilden dat de groei van hun bedrijf samenhing met het creëren van een betere wereld. Dat bereiken ze niet alleen door duurzame materialen te gebruiken, maar ook door een deel van hun inkomsten te doneren aan goede doelen. Zo hebben ze meerdere tienduizenden euro’s gedoneerd aan slachtofferhulp na de tsunami in Japan (2010), rehabilitatie van kindsoldaten, herbossing in Haïti en vrouwen empowerment in Nepal.


Duurzaam Zonnebrillenmerk Origem

Merk 2: Origem

Het Portugese merk Origem begon in 2017 aan hun missie om meer authenticiteit en natuur te brengen in het dagelijks leven. De zonnebrillen maken ze van bamboe en krijgen namen die zijn geïnspireerd op de natuur, zoals bijvoorbeeld de Serengeti (naar het wereldberoemde natuurgebied). Niet alleen de zonnebril is duurzaam, maar ook over het plaatje eromheen hebben ze nagedacht. Zo worden voor elke zonnebril die je bestelt 5 bomen geplant en wordt het prijskaartje gedrukt op groeipapier; papier wat je na je aankoop kan planten. De bamboebrillenkoker die je erbij krijgt en de optie om voor €4,90 je nieuwe zonnebril te laten graveren met je naam of een leuke boodschap, maken je bestelling extra leuk. 

Duurzaam Zonnebrillenmerk Woodlooking

Merk 3: Woodlooking

Het Nederlandse Woodlooking maakt brillen van, je raadt het al, hout. Ze gebruiken hier niet zomaar hout voor, maar maken zonnebrillen van oude skateboarden. Hoewel je misschien anders zou vermoeden, zijn de zonnebrillen verrassend licht. Naast houten zonnebrillen, hebben ze inmiddels ook brillen van bamboe en kurk en verkopen ze ook leuke accessoires zoals brillenkokers. De zonnebrillen worden gemaakt in China en op hun website laten ze je in korte filmpjes zien hoe dat precies gebeurt.  

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!


Deel dit verhaal

Project Cece is een verzamelwebsite voor eerlijke en duurzame kleding. Door de leukste merken en winkels op één website te verzamelen maken we het makkelijker om duurzame mode te vinden. Neem eens een kijkje in onze shopsectie!

Join the fair fashion movement

Samen staan we sterk! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in eerlijke en duurzame mode. We planten een boom voor elke inschrijving! 🌳